PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10016725}

Argentyna, 1985

Argentina, 1985
2022
6,6 2,7 tys. ocen
6,6 10 1 2657
6,6 15 krytyków
Argentyna, 1985
powrót do forum filmu Argentyna, 1985

I tych dużych jak Putin i tych pomniejszych, którzy niszczą świadomie swój kraj. Mój kraj.

ocenił(a) film na 8
Agatonik

Bardzo dobrze napisane. Krótko i dosadnie. Odważny i mądry komentarz.

Agatonik

Podpisuję się!!!!

ocenił(a) film na 8
washack

Oby było nas coraz więcej. Pozdrawiam:-)

Agatonik

idiotów jest niestety coraz więcej...szczególnie kobiety nie grzeszą inteligencją.

ocenił(a) film na 7
Agatonik

Niestety Videla i jego kolesie zostali ułaskawieni w 1990 i dopiero w 2010 znowu go skazano na więzienie. Zmarł w 2013 jako 88-letni starzec. Złego licho jakoś nie chce brać...

Agatonik

lewica to jednak stan umysłu...Tusk teraz niszczy ten piękny kraj.

ocenił(a) film na 6
Agatonik

Ja pitolę kobieyto

ocenił(a) film na 6
Agatonik

Ja pitolę kobieyto

ocenił(a) film na 6
kleju30

Ja pitolę kobieto Ty jednak jesteś odjechana na maksa - idz do dobrego psychiatry - ty Kaczyńskiego i innych porównujesz do dyktatorów?????? Co ty masz w głowie??????

ocenił(a) film na 8
kleju30

Na szczęście nieudolnych. Ale jakby porządzili jeszcze jedną kadencję już byśmy nie podnieśli się z tego bagna. Nawet teraz jest trudno - każdego dnia wychodzi ich złodziejstwo, buta, arogancja.

ocenił(a) film na 6
Agatonik

A zobacz jak zachowuję się obecna władza podczas swoich ponad półrocznych rządów - nie widzisz tego?Ale ok Ty mnie do swojego punktu widzenia świata nie przekonasz i ja również Ciebie.Lepiej skupmy się na komentowaniu filmów bez mieszania w to politykę.

ocenił(a) film na 8
kleju30

Zgoda, skoncentrujmy się na filmach:-)

ocenił(a) film na 7
Agatonik

Powyżej przeczytałem jak kleju30 Pani "dowalał". Na szczęście spływa to po Pani jak po kaczce.On i podobni mu adwersarze nie chcą przyjąć do wiadomości jakim nie ukształtowanym mentalnie i historycznie jesteśmy "narodem". Przez parę wieków pracowaliśmy na to, a wiele ościennych krajów przez ten czas,sprytnie to wykorzystywała. 1795r to data graniczna określająca nasz cywilizacyjną zapaść na 123 lata,mam wrażenie że to się ciągnie i ciągnie...ech. Pozdrawiam i życzę mniej inwektyw na tym forum bądź co bądź filmowym.

ocenił(a) film na 8
chimeryk

Dziękuję. Pełna zgoda. Tak samo jak w rodzinie traumy przechodzą z pokolenia na pokolenie, tak samo w społeczeństwie jako całości. Szczególnie, że nie chce się z nimi skonfrontować, przepracować tylko stosuje się najprostszy, ale najbardziej szkodliwy dla powrotu "do zdrowia" mechanizm wyparcia.

ocenił(a) film na 7
Agatonik

zgadza się. tego samego Chyżemu Rujowi życzę!