PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262282}

As w rękawie

Smokin' Aces
2006
6,8 20 tys. ocen
6,8 10 1 20376
5,3 9 krytyków
As w rękawie
powrót do forum filmu As w rękawie

Nie spodziewalem sie ze po 300 spotkam w tym roku lepszy film lecz Smokin aces to poprostu arcydzieło!!!
Doskonała obsada, swietna muzyka (oczywiście rządza prodigy podczas ostatniej walki braci Tremor), extra efekty no i klimat, którego brakuje wiekszości superprodukcji. Oby wiecej takich filmow :)

ocenił(a) film na 9
zsgostry_2

Imho Smokin'Aces to dobry film, ale sporo mu brakuje do 300. To dobry film akcji, ale taki film to tylko duzo przemocy i prosta fabula. W 300 sa swiete ujecia, klimat, sceny walk i dla mnie to narazie najlepszy film 2007 roku. Smokin'Aces to dobry, niczego mu nie brakuje, ale to jednak nie to co 300 :)

ocenił(a) film na 8
lukash313

Smokin aCes przebija 300 tak jak i wiele innych filmów z tego roku - chociażby Labirynt fauna i małe dzieci.

ocenił(a) film na 9
nigganigga

Najlepsza sensacja tego roku moze i tak, film roku napewno nie

ocenił(a) film na 8
lukash313

Po trailerach spodziewałe sie lekkiego filmu sensacyjnego zrobionego z jajem i dobrymi dialogami, a okazał się stosunkowo "ciężki". Dodaje go do ulubionych:)

ocenił(a) film na 9
lukash313

A co to za porównywanie z filmem 300?????
Przecież to są zupełnie 2 rożne produkcje !!
Dwa różne gatunki filmów. Komentarz bez sensu.
ja uważam film za najlepszy w swojej klasie od baaardzo długiego czasu (świętych z bostonu?). Na pewno Infiltracja (pomimo być może lepszej obsady) nie może się umywać do tego filmu !!! . Niesamowicie trzyma w napięciu, świetne dialogi, dobra gra aktorów, baaaardzo ciekawa fabuła. Jednym słowem polecam!!!

ocenił(a) film na 10
lukash313

co w 300 bylo lepszego od smokin aces. dla mnie 300 to tylko popis efektow zrobionych w komputerze, mowisz ze w smokin aces jest prosta fabula, a powiedz mi jaka jest w 300, prosta jak konstrukcja trzonka do widel albo lopaty, ci chca przeciwstawic sie najezdzcy, najezdzca atakuje, no faktycznie same zawilosci fabuly, ciagle sie w tym gubie czy spartanie najezdzali czy persowie. wydaje mi sie ze wiecej niejasnosci co do fabuly ma bolek i lolek niz 300 (np. co z ich rodzicami, kim byla dla nich tola itp itd.), a co do smokin aces to dystrybutorzy czy inni ludzie wprowadzajacy filmy do kin popelnili olbrzymi blad ze nie pojawil sie on na ekranach polskich kin.

ocenił(a) film na 10
zsgostry_2

Porównanie do 300 jest, co najmniej nie na miejscu. To tak jak by porównać wódkę z piwem, jedno i drugie jest dobre, ale każde z nich na inna okazje.Film s w rękawie oceniam wysoko, troszkę zakręcony z początku i trudno sie połapać , ale może miałem takie wrażenie bo oglądałem bez napisów.

ocenił(a) film na 9
gontarek

Porownanie moze i nie jest na miejscu chyba ze mowimy o najlepszym filmie roku 2007 w tym wypadku 300 wygrywa. Bo nie liczy sie sama fabula ale i kostiumy, muzyka itd

użytkownik usunięty
lukash313

Film dobry , scenariusz troche naciagany.Niby to tarrantiono a jednak nie bardzo , cos jak klimat lat 70 .Najlepsza sa sceny strzałow ze snajperki no to mnie powalilo ,Muzyka i klimat jaki tworzy rewelacja.Film poprostu dobry i napewno wart obejrzenia.Co do 300 to zupelnie inna para kaloszy to jak by oceniac balet i breakdance:)

ocenił(a) film na 10

"Najlepsza sa sceny strzałow ze snajperki no to mnie powalilo" - no "snajperka" byla wypasiona, jednak zauwaz ze taka sama strzelano w "Shooter"... do helikopteru!!! To jakas przeciwpancerna jest raczej :P Ale efekt zajebisty!

ocenił(a) film na 10
zsgostry_2

Ta giwera to "Gepard m1", często jest używana w zamachach na ważne osóbki, bo żaden samochód przeciwpancerny nie zdoła zatrzymać pocisku o energii ok 18 tys J.

gontarek

śmieszni jesteście, nie ma co porównywać tych 2 filmów, pozatym 300 poza efektami i ujeciami był śmieszny i głupi, zresztą inny nie mogl być !!

ocenił(a) film na 6
zsgostry_2

"smokin aces" jest niezły...to fakt!Proponuje jednak zobaczyć "RUNNING SCARED" - mistrzostwo świata filmów akcji!!! "RUNNING SCARED" !

ocenił(a) film na 10
CYKoooR

RUNNING SCARED tez jest dobry. ogladajac Smokin aces lekko czulem jakbym gral w Gta Vice City, nie wiem skad to skojarzenie, moze przez Liotte albo tez przez te mafijne zawilosci. Film kozacki wart obejzenia

ocenił(a) film na 10
CYKoooR

jeszcze nie dodalem jednego, nawet w tym filmie dobrze wypadl affleck

ocenił(a) film na 8
makoshark

"RUNNING SCARED" napewno o wiele lepszy ale to też raczej nie ta klasa filmu tu raczej można porównywac do "Tarantinosów" czy "Ritchiesów" ale do tych panów twórcy wiele brakuje co go nie skreśla może kiedyś odrzuci komerche i pójdzie bardziej w ich ślady, może zrobił to dlatego że jak już widac poadło kilka nominacji za najlepszy film 2007 a dzieło "Revolver" na najgorszy swego roku.W filmie jest troche dobrych klimatycznych scen jak ta z głową królika :] a i skoro "In to the blue" chwalili za Albe w bikini to dlaczego tu nie pochwalic za Keys.Ktoś jeszcze zestawił go wyżej z infiltracją co też nie jest za dobrym porównaniem ale trzeba wiedziec że "Infernal Affairs" i "Infiltracja" raczej są nie pokonane w filmach FBI-Mafia, Mafia-FBI.

ocenił(a) film na 10
zsgostry_2

Bardzo Dobrze To Ujoles :D Film Jest Swietny! Oby Wiecej Takich Filmow :) x]