PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630041}

Automata

Autómata
2014
5,9 17 tys. ocen
5,9 10 1 16526
6,4 10 krytyków
Automata
powrót do forum filmu Automata

Film zapowiadał się obiecująco jednak wyszło jak wyszło.Poczynając od świata,który jest marną
kalką tego z Blade Runnera,poprzez bohaterów,których ciężko polubić,a kończąc na
nielogicznościach w ich działaniu i niedopowiedzeniach w scenariuszu. Gdyby twórcy bardziej się
skupili na przedstawieniu historii z perspektywy samych robotów (które nota bene zostały ciekawie i
realistycznie przedstawione) ,mógłby wyjść z tego świeży i na prawdę ciekawy film, a tak to
dostaliśmy praktycznie pozbawionego akcji, klona "Ja robot" ;-/

ocenił(a) film na 5
timcer

Nic dodać, nic ująć.

ocenił(a) film na 7
timcer

Duzo racji w tym co napisales plus na sile zona Banderasa i jej paskudny botoks.

ocenił(a) film na 6
CichyMorderca

Prawda.Ona była szczególnie antypatyczna :]

timcer

EEE było całkiem nieźle. Spodziewałem się większej kichy a tu zaskoczenie. Może nie jest to arcydzieło na miarę Blade Runnera ale na pewno nie był to zmarnowany czas. Jako wierny fan SF od jakichś 35 lat gdy zacząłem czytać i obejrzałem Gwiezdne Wojny stwierdzam że to film ponad przeciętny w zalewie ogólnie wypuszczanej SF tandety. Melanie Griffith być może z powodu sentymentu do Świadka mimo woli
(Body Double) De Palmy czy Pracującej Dziewczyny (Working Girl) pomimo że ponaciągana tak że nie ma żadnej mimiki też mi się podobała. A łysy Banderas super.

timcer

Ktoś kiedyś napisał, że nie ważne jak zaczynasz, a ważne jak kończysz... mi się łezka zakręciła, więc film na pewno nie zmarnowany. Dobra muzyka, niezłe zdjęcia. Klimat troszkę przygnębiający szczególnie, że tak naprawdę nie widać kontrastu między tymi żyjącymi za murem w wielkich miastach i tymi na zewnątrz.

Jak dla mnie historia skończyła się tam, gdzie mogła się dopiero na dobre rozpocząć, więc czekam może kiedyś powstanie jakiś sequel.