7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822067
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Zostało założonych już chyba z 10 wątków o dochodach "Avatara" Pytam was: po co? Niech ten będzie ostatecznym wątkiem, w którym będziemy rozmawiać o BO "Avatara". I mam nadzieje, że trolle dadzą sobie spokój z zakładaniem teraz coraz większej liczby tych tematów.

A więc kto mnie nie zna to nie wie, ale od 2 lat dzień w dzień przelatuje Boxofficemojo i jest to jedna z niewielu rzeczy na których się znam bardzo dobrze. Dlatego co weekend będę opisywał wyniki nowego filmu mojego ulubionego reżysera - Jamesa Camerona, bądź będę pisał gdy zdarzy się coś ciekawego.

A więc przejdę do rzeczy...

USA:

Pierwszy weekend był przez śnieżne zamiecie na wschodnim wybrzeżu USA, jedynie dobry. 77 milionów $ to bardzo dużo, ale do rekordu grudnia zabrakło te marne 187 tyś dol. Nawet ja się spodziewałem 11 milionów więcej, ale nie ma co załamywać rąk. Wynik jest dobry, ale co dalej.

Spodziewałem się, że w poniedziałek film dołoży sobie niespełna 8 milionów, a w kolejnych dniach będzie tracił po 0,8 mln. Jak się okazuje sporo się pomyliłem. Film w poniedziałek dołożył ogromne 16,4 milionów $ (na koncie ma już 93,4 mln $) i zapowiada się, że już jutro (po zaledwie 5 dniach) przekroczy granicę 100 milionów (jako 28 film w tym roku).

Dzięki pokazom w 3D, rewelacyjnych recenzjach i świetnej kondycji "Avatar" po tygodniu może zarobić nawet ponad 120 milionów. A drugi weekend może być wielką niespodzianką, jak to było w przypadku "Titanica". Aktualnie obstawia się, że film Camerona pozostanie liderem amerykańskiego BO i po bardzo małym spadku frekwencji uzbiera ogromne 57 milionów. Gdyby tak się stało to film miałby szanse przebić granicę 200 milionów może nawet w 11 dni. Gdyby film utrzymywał żywotność przez długie tygodnie to może będzie miał szanse powalczyć z "Transformers: Zemsta upadłych" o pierwsze miejsce w tegorocznym BO i przekroczenie na rynku wewnętrznym bariery 400 milionów $.

ŚWIAT:

Póki co ogromny start w 109 krajach (164,5 miliony $) sprawia, że możemy być pewni przebicia granicy 500 milionów na rynku zewnętrznym. Jednak dopiero po kolejnych tygodniach, okaże się czy dzięki świetnym recenzją i pokazach w 3D uda mu się powalczyć o pierwsze miejsce w tegorocznym światowym BO z "Epoką lodowcową 3" (690,5 milionów $) i czy jako trzeci film w historii kina przekroczy poza USA granicę 700 milionów.

To tyle na dziś, do usłyszenia jutro. ;)

piotr111

Jeśli chodzi o kasę i płacę - może ktoś pomóc/odopwiedzieć?

http://www.filmweb.pl/topic/1286517/Lista+p%C5%82ac+aktor%C3%B3w.html

ocenił(a) film na 10
Juby_

Avatar THU $6.1M, -12% from WED, $380.5M in 3 full weeks. Running only 8%
behind pace of Dark Knight.

ocenił(a) film na 9
elkociak

Ciekawe, czy będzie aktualizacja ze świata dzisiaj i czy ozbierało się 780M w czwartek...
Jakie prognozy Waszym zdaniem na 'po weekendzie'?
Ja szacuję 425/850. Włochów już ładnie musi jasny szlag trafiać, że wszyscy oprócz nich już widzieli Avatara :]

ocenił(a) film na 8
elkociak

W usa pon 8mln, wto 7mln, sro 6,9 czw 6,1
Srednia z tygodnia 7mln razem 28mln
Sam jestem ciekaw czy w 4 weekend Usa padnie nowy rekord
28 mln TItanika wydaje sie w zasiegu, w 3 dni weekendowe moze wiecej zarobic w koncu niz w 4 w srodku tygodnia , pytanie tylko ile moze byc.
Wg mnie 35-40 max Fachowcy nawet typowali ponad 50mln
Ale az tyle to nierealne.

ocenił(a) film na 10
Kojak555

W przypadku Avatara wszystko wydaje sie realne ;) Mozna by powiedzieć że Avataromania dopiero nadchodzi, tak przynajmniej wywnioskowałem po chęci zarezerwowania biletu w IMAX`ie. Wszystkie miejsca na 13,16 i 19 zarezerwowane oraz kilka jeszcze wolnych na godzinę 10 i 22 i to zapewne dotyczy wszystkich wiekszych miast w Polsce, Europie, Stanach i Świecie :) Także do 2mld $ dojdzie spokojnie, potem zarobki beda powoli malały, ale należy pamietać że wyjdzie jeszcze wersja DVD, wiec można sie jeszcze wiele spodziewać.

ocenił(a) film na 7
pr1nce7

Wydania DVD itp. nie wliczają się do box office'u.

ocenił(a) film na 7
elkociak

Z jakiej strony są te wyniki z czwartku? Bo ja na żadnej jeszcze nie widziałem...

ocenił(a) film na 10
Juby_

Niewiele ponad 6 mln za czwartek oficjalnie.

ocenił(a) film na 7
Zdzichu

Jeśli mamy być dokładni, to w czwartek w USA Avatar zarobił $6,094,445. Mniej więcej tyle ile się sam spodziewałem. W czwartki zwykle notowania są najmniejsze z całego tygodnia. Zobaczymy co będzie w piatek... Na razie łącznie mamy $1,137,846,909.

ocenił(a) film na 10
Juby_

http://www.tvn24.pl/-1,1637248,0,1,avatar-podbija-chiny,wiadomosc.html

oj się dzieje w Chinach:)

Moim zdaniem ma szanse nawet na 100mln $ co wy na to?

ocenił(a) film na 8
Juby_

A po weekendzie Avatar zostanie najbardziej kasowym filmem z 2009 w USA. Powoli obserwowanie b.o. staje się nudne, bo pozostało już mało rekordów do pobicia, a zarobki coraz mniejsze:P

ocenił(a) film na 10
Zakrza

ale ten najwazniejszy wciąż do pobicia;)

ocenił(a) film na 10
rafaal85

http://www.the-numbers.com/interactive/comp-Avatar.php

Przy takim geometrycznym wręcz tempie i przy tym co się dzieje na świecie do Oskarów może być masakra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
Adrianeki1984

No i skończyły się święta i Avatar przestał robić taką furorę. Weekend przyniesie jakieś 40 mln ale potem będą coraz większe spadki. Pobicie Mrocznego Rycerza jeszcze wydaję się możliwe pobicie Titanica jak dla mnie poza zasięgięm. Ogólnie skończy się w USA na jakichś 540 mln a poza USA to nie mam pojęcia. Jak dalej będzie szedł takim tempem to 1,2 mld Titanica może paść

ocenił(a) film na 8
Joker_27

Na razie Avatar po tym samym czasie w Usa ma mniej wyraznie zarobione niz Batman-Dark knight i teraz te spadki doszły wyrazne.
Ale poczekajmy do 4 i 5 weekendu, mysle ze po 5 weekendzie
zrówna sie czasowo do dark knighta w ilosci zarobionej kwoty w tym samym czasie w usa i nawet tam nie tylko przebije granice Batmana 533mln
ale mocno sie zblizy do 600mln Titanika.
Bo Batman po pewnym czasie ok 5-6 tyg tez stanał zupełnie
w zarabianiu w usa. A Avatar jeszze nie powiedział ostatniego słowa w Usa
i pewnie nastapi zryw w ten 4 weekend i bedzie pobity rekord 4 weekendu Usa
czyli 28mln Titanika.
A 5 weekend Usa rekord to 30mln Titanika.

A na swiecie w reszcie krajów poza usa wiadomo 1,24mld Titanika
wydaje sie mozliwe do pobicia jak bedzie szedł tak idzie dotychczas.

ocenił(a) film na 10
Kojak555

Wynik ogólny ze świata, do czwartku włącznie to:

$1,162,361,307

Kojak555

Co ty bredzisz?

"Mroczny rycerz" w przedziale 5-10 weekend odnosił bardzo małe spadki popularności w granicach 18-38%. TDK był wyświetlany w kinach aż 231 dni, a jego pierwszy tydzień wyświetlania był rekordowy na tyle, że "Avatrowi" jeszcze trochę brakuje do filmu Nolana (ok. 35 milionów $). "Mroczny rycerz" w czwarty weekend zgarnął bardzo wysokie 26,1 mln $ (3 najlepszy wynik).

"Avatar" po w miarę dużych spadkach w tym tygodniu (w czwartek zarobił jeszcze mniej niż się spodziewałem), raczej nie ma szans na przekroczenie w weekend 50 mln $ (trudność może mieć nawet z 45 milionami). Jeśli jego spadki zaczną teraz wzrastać co weekend, a w środku tygodnia film będzie tracił jeszcze więcej to kto wie, czy film nie będzie miał problemów z nadrobieniem tych 35 mln do Batmana, albo jeśli je przekroczy, utrzymania tej przewagi i zarobienia powyżej 533,3 mln $ w USA. Ale oczywiście to pesymistyczna wersja, bo póki co, wszystko wskazuje na to, że film Camerona pokona wynik Batmana.

PS: "Avatar" poza USA każdego dnia przekracza 25 mln $, więc nie zdziwię się jeśli w czwarty weekend film znowu zarobi ze 100 mln, a do niedzieli na jego koncie znajdzie się już 880 milionów $.

"AVATAR" WORLDWIDE - $1,162,361,307

ocenił(a) film na 10
Juby_

wg. Mojo na świecie zarobił wczoraj dokładnie 24 mln $

ocenił(a) film na 10
Zdzichu

ehem, hememem. jeszcze czeka nas premiera we Włoszech za tydzień, więc prawdopodobnie zarobi 10-20 mln w weekend plus reszta świata :D.
A w Chinach ten weekend może być niezły również

ocenił(a) film na 8
Zdzichu

Napisałem wyraznie ze Dark knight zaczał wyraznie mniej zarabiac po 6tyg
w porównaniu do tego co wczesniej a ty mi wyskakujesz z 4weekendem co zarobil,pytam sie gdzie ja tam umiesciłem inf. ze stanał po 3 weekendzie
napisałem ze stanał po 6weekendzie.

ocenił(a) film na 10
Zdzichu

USA - 6 milionów

Świat - 24 miliony

Czyli stosunek procentowy 25/75.

Do 5 marca Avatar będzie bardzo blisko Titanica, zwłaszcza że nie ma żadnej poważej konkurencji i bije się właściwe tylko sam z sobą.

I nie zakładałbym że nogi Avatara będą dużo krótsze niż Titanica.

ocenił(a) film na 10
rbej

No i pogoda w USA nie jest bez znaczania na wyniki.

ocenił(a) film na 10
rbej

Pogoda do bani :D jak dla mnie wolę ciepło !!!!

ocenił(a) film na 8
Juby_

12,6M w Piątek

ocenił(a) film na 8
Juby_

Pisałem tu ostatnio, że Avatar do końca lutego pobije Titanica, ale nie na domesticu a na worldwide.
Tutaj kolejny powód, dla ktorego tak sobie myślę:
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/kultura/konserwatysci-atakuja-avatar-za-p rzeslanie-polityczne,51292,1

ocenił(a) film na 9
zatracony

"w filmie nie ma praktycznie żadnej pozytywnej postaci, która by miała prawicowe poglądy"

Posikałem się. Ciekawe, kiedy zauważą, że niebieski kolor skóry u Na'vi też nie jest bez znaczenia. Kocham konserwatystów. Są lepsi niż niejeden kabaret :D

ocenił(a) film na 8
milek29a

już zauważyli:) w artykule jest o tym mowa również

ocenił(a) film na 9
zatracony

Mnie chodzi o to, że przecież Na'vi są kolorowi w opozycji do białego człowieka. Nie chodzi mi o kolorystykę demokratów, bo równie dobrze możnaby spekulować, że Na'vi są za Ruchem ;)

ocenił(a) film na 8
milek29a

Na razie Avatar nie ma może jakiejś wielkiej konkurencji ale już w następny wekeend się to zmieni. Daybrakers liczyłem na jakieś 25 mln z weekendu no i tu mnie ten film zawiódł trochę, ale już w następny weekend The Book Of Eli i myślę że ten film jest w stanie zarobić około 30 mln i wskoczyć na 1 miejsce w box office. Avatar w ten weekend zarobi jakieś 40 mln a patrząc na jego ciągle rosnące spadki w kolejny daję mu maksymalnie 26 mln. Tak więc według mnie już za tydzień Avatar straci pierwsze miejsce w amerykańskim box officie

ocenił(a) film na 9
Joker_27

Spadki są tak 'wysokie' tylko przez to, że odniesienie jest do bardzo mocnego weekendu noworocznego. Teraz weekendy i tygodnie nie będą miały już takich spadków w stosunku do siebie. 25-30% spadków to myślę max. 30M za tydzień Avatar zarobi na 100%. Book of Eli będzie procentowo tak, jak Holmes w weekend otwarcia (czyli myślę, że jednak oba pójdą łeb w łeb przez cały weekend przy dużej różnicy na niekorzyść Avatara w piątek). Piątek 12.6M czyli już spadek do ubiegłego tygodnia się zmiejsza z ~60% to niecałych 50.
Przyszły tydzień: 6-5-5-4 i w weekend 10-12-12 (przypominam, że przyszły poniedziałek jest w USA wolny), co przy ~40M w ten weekend da Avatarowi już około 20-21 stycznia bliskie okolice 500M.

23 dni do 400M
29 dni do 450M
35 dni do 500M
TDK pada do końca stycznia, Titanic do Walentynek...

ocenił(a) film na 9
milek29a

FRIDAY PM/SATURDAY AM: Guess what? Twentieth Century Fox's 3D Avatar is still #1 in North America and overseas. It took in $13M domestic Friday, down -51% from New Years Day, for what's expected to be a hefty $46M weekend. That's four #1s in a row for James Cameron's big budget technopic which hasn't happened at the box office for quite a while. Its cume through the weekend should be $425M domestic, passing Transformers 2 as the highest grossing film released in 2009. "It's kind of like Usain Bolt breezing in the quarterfinals of the Olympics 100M -- stretching out a lead but with no real competition," one Fox exec exulted. The big question now is whether Denzel Washington's Book of Eli can knock it off next week.

Całość piątkowego BO:

1. Avatar (20th Century Fox) Week 4 [3,422 Theaters]
Friday $12.6M, Est Weekend $45M, Cume $425M
2. Daybreakers (Lionsgate) NEW [2,523 Theaters]
Friday $5.8M, Est Weekend $15M
3. Sherlock Holmes (Warner Bros) Week 3 [3,626 Theaters]
Friday $5M, Est Weekend $17M, Cume $165M
4. Alvin & The Chipmunks: The Squealquel (Fox) Week 3 [3,641 Theaters]
Friday $3.2M, Est Weekend $15M, Cume $176.3M
5. It's Complicated (Universal) Week 3 [2,955 Theaters]
Friday $3.1M, Est Weekend $10M, Cume $76.7M
6. Leap Year (Universal) NEW [2,511 Theaters]
Friday $3.1M, Est Weekend $9M
7. Youth in Revolt (The Weinstein Co) NEW [1,873 Theaters]
Friday $2.7M, Est Weekend $7M
8. Blind Side (Warner Bros) Week 8 [2,928 Theaters]
Friday $2.1M, Est Weekend $7M, Cume $218M
9. Up In The Air (Paramount) Week 6 [2,218 Theaters]
Friday $2M, Est Weekend $7M, Cume $54.4M
10. Princess And The Frog (Disney) Week 7 [2,620 Theaters]
Friday $850K, Est Weekend $3.5M, Cume $91.6M

ocenił(a) film na 9
milek29a

FRIDAY PM/SATURDAY AM: Guess what? Twentieth Century Fox's 3D Avatar is still #1 in North America and overseas. It took in $13M domestic Friday, down -51% from New Years Day, for what's expected to be a hefty $46M weekend. That's four #1s in a row for James Cameron's big budget technopic which hasn't happened at the box office for quite a while. Its cume through the weekend should be $425M domestic, passing Transformers 2 as the highest grossing film released in 2009. "It's kind of like Usain Bolt breezing in the quarterfinals of the Olympics 100M -- stretching out a lead but with no real competition," one Fox exec exulted. The big question now is whether Denzel Washington's Book of Eli can knock it off next week.

Całość piątkowego BO:

1. Avatar (20th Century Fox) Week 4 [3,422 Theaters]
Friday $12.6M, Est Weekend $45M, Cume $425M
2. Daybreakers (Lionsgate) NEW [2,523 Theaters]
Friday $5.8M, Est Weekend $15M
3. Sherlock Holmes (Warner Bros) Week 3 [3,626 Theaters]
Friday $5M, Est Weekend $17M, Cume $165M
4. Alvin & The Chipmunks: The Squealquel (Fox) Week 3 [3,641 Theaters]
Friday $3.2M, Est Weekend $15M, Cume $176.3M
5. It's Complicated (Universal) Week 3 [2,955 Theaters]
Friday $3.1M, Est Weekend $10M, Cume $76.7M
6. Leap Year (Universal) NEW [2,511 Theaters]
Friday $3.1M, Est Weekend $9M
7. Youth in Revolt (The Weinstein Co) NEW [1,873 Theaters]
Friday $2.7M, Est Weekend $7M
8. Blind Side (Warner Bros) Week 8 [2,928 Theaters]
Friday $2.1M, Est Weekend $7M, Cume $218M
9. Up In The Air (Paramount) Week 6 [2,218 Theaters]
Friday $2M, Est Weekend $7M, Cume $54.4M
10. Princess And The Frog (Disney) Week 7 [2,620 Theaters]
Friday $850K, Est Weekend $3.5M, Cume $91.6M

ocenił(a) film na 8
Juby_

A tak już zupełnie na poważnie:
Cameron jako demokrata i człowiek wrażliwy
po pierwsze: rozlicza się z amerykańską traumą budowania cywilizacji na holokauścice Indian
po drugie: nie ukrywa swoich politycznych poglądow, wystarczy posłuchać tych dwóch kwestii (z pamięci piszę, więc sorry za nieścisłość):
"jeśli ktoś siedzi na jakimś cennym szajsie, obwołujesz go wrogiem i potem możesz go grabić w majestacie prawa"
lub
"terrorem odpowiemy na terror" ... macie jakieś skojarzenia?;)
Jak by na to nie spojrzeć, amerykanie nie lubią, kiedy sie im przypomina, że mają jako naród indiańską krew na rękach, a mniej więcej polowa z nich ma prawicowe poglądy i popiera wojny w imię "demokracji".
Dlatego wpływ tego co powyżej na box office jest znaczący.

ocenił(a) film na 10
zatracony

FRI BO: Avatar $13M/$43-45M wknd, Daybreakers $6M/$16M, Sherlock $5.1M/$17-18M, Alvin $3.5M/$14M, Leap Year $3.3M/$9M.

ocenił(a) film na 10
Juby_

Chiński box office wzrósł przez 2009 rok o 44%, liczba kin o 15%, mają 800
ekranów 3D.

Przez ostatnie 6 lat BO wzrastał tam średnio o 30%. Przy takim tempie za 7-
10 lat USA będzie drugim rynkiem kinowym na świecie. Wszyscy będą patrzeć
na wpływy w Chinach nie w USA i wchodzić na boxofficemojo.cn żeby sprawdzić
jak idzie Avatarowi 3, czy jest w stanie pobić nieosiągalny rekord Avatar 2
:)

ocenił(a) film na 10
elkociak

Tutaj sobie gadają o Avatarze z tym śmiesznym akcentem :)

http://english.cctv.com/program/worldwidewatch/20100109/101523.shtml

ocenił(a) film na 10
elkociak

The Fox release grossed an estimated $13.3M, down 47% from the New Year's Day holiday last Friday, and boosted its total to $393.8M.

Juby_

Witam! Sledze ten wątek i juz gdzies pisalem za avatar zarobi w stanach 400milionow a na swiecie 900 wiec lacznie ok 1300 ....poki co sie sprawdza! Pozwolilem sobie przeprowadzic analize przyszlego boxoffice i wedlug moich wyliczen bedzie to :

obecnie
21 dzien 380,540,297$
24 dzien - 416,275,075$
28 dzien - 434,496,651$
30 dzien - 449,792,602$
35 dzien - 468,438,670$
42 dzien - 487,609,923$
45 dzien - 494,407,381$
i do 49dnia ma szanse na 505,000,000$

wyniki moga sie roznic +/- 7%

jesli chodzi o weekendy to zakladam
4weekend - 35,734,778
5weekend - 24,473521
6weekend - 10,525,409
7weekend - 6,797,458

w przypadku weekendow moge sie pomylic o minus 20% do plus 3%
generalnie wazniejsze sa dla mnie wyniki ktore podalem wczesniej....powyzej 45,49dnia wszystko w rekach Boga:) co do international to nie mam pojecia ciezko przewidziec ... pozdro jakies uwagi?

ocenił(a) film na 10
Syrinx

Prognozy nieco zaniżone, ale to lepiej niż zawyżone :) Weekendy faktycznie może mieć lepsze. Z tego co widzę, to The Dark Knight padnie koło 50 dnia wyświetlania AVATARA.

Jeśli chodzi o świat to myślę ze już za tydzień AVATAR przekroczy miliard baksów za granicą (we Włoszech brak miejsc w kinach na cały weekend - La Reppublica), więc na Golden Globach będą mieli o czym myśleć :)

Syrinx

poprawka mialobyc plus minus 0,7% a co weekendow to moglem zaniżyć wyniki do 10% od kwoty rzeczywistej badz zawyżyć do 3% od kwoty rzeczywistej

Syrinx

postaralem sie na dalcze powróżenie i wyszly mi takie wyniki:p
do 60dnia 525,6m$
do 90dnia 563,6m$
blad +/- 5,0%

Obawiam sie ze $600,788,188 Tytanica nie zlapie;/ musieliby go trzymac jeszcze z 75-90dni dodatkowych i tez nie wiadomo ....

ocenił(a) film na 9
Syrinx

"jesli chodzi o weekendy to zakladam
4weekend - 35,734,778
5weekend - 24,473521"

Pomyliłeś z:

4wk - 42M (-40%) / W tygodniu 18M
5wk - 38M (MLK i wolny poniedziałek) / W tygodniu 16M
6wk - 23M (-40%) / W tygodniu 10M
7wk - 14M (-40%) / W tygodniu 7M
8wk - 15M (nominacje) W tygodniu 6M
9wk - 11M (-40% - walentynki i wolny poniedziałek) W tygodniu 6M

Daje nam to do 20 lutego niecałe 600M (a myślę, że szacunki na tyle zaniżyłem, że tak jak pisałem kilkukrotnie wcześniej będzie pobity TDK w ostatni weekend stycznia i Titanic w weekend walentynkowy, bo w spadki 40% średnio chce mi się wierzyć w tym wypadku).

Jak się utrzymają weekendy na poziomie 10-12M do końca lutego, to może się zbiliżyć do 700M jeszcze w marcu. Na świecie może nawet uzbierać więcej, niż początkowo szacowane przeze mnie 1.3 miliarda.

Weekend na świecie szacuje się już na 114M (4-ty z rzędu ponad 100M, co się NIGDY wcześniej nie przytrafiło).

milek29a

wiesz fajnie by bylo ale nie jestem az takim optymista...niestety:/

ocenił(a) film na 8
Syrinx

Na razie to jest tylko wróżenie z palców.
Dowiemy sie wszystkiego generalnie po 5 weekendzie jak pisałem jakie beda
w przybliżeniu ostaeczne wyniki.
Ciekawi mnie jedno ile dni beda trzymac Avatara w kinach.
Jak ktoś wie niech napisze czy jest to zalezne od frekwencji
póki beda chodzic ludzie beda go grali czy jest ustalona jakas data ostateczna. Bo w Imax chyba bedzie puszczany tylko do premiery Alicji .

Kojak555

jak chodza luzie to graja ale tez kina maja umowy np w polsce np 3 tyg(zalezy od umowy z dystrybutorem i kopia idzie do nastepnego kina...kiedys gadalem kierownikiem pewnego kina w sredniej wielkosci miescie i wlasnie mowil ze kino ma film na 3 tyg maks i musi oddac kopie dalej...nie wiem jak to jest z multipleksami

ocenił(a) film na 10
Syrinx

Tylko że w przypadku Avatara jest tak dużo kopii 3D, że już nie mają dokąd
iść, bo nie ma więcej sal w Polsce z projektorami 3D. Tylko kopie 2D będą
znikać z multipleksów i iść do mniejszych miast.

ocenił(a) film na 9
milek29a

The-numbers podaje szacunki: $13,311,000 czyli nieco wyżej niż 12,6.
Co ciekawe zmniejszyła się liczba kin, w których leci Avatar z 3,461 do 3,422.

ocenił(a) film na 10
milek29a

Ciekawe czy gdy pogoda sie poprawi statystyki i zarobki Avatara wzrosną, strasznie mnie to nurtuje !!! :d

ocenił(a) film na 10
pulsatorg

A co znaczy - jak sie pogoda poprawi ? Jak jest kiepsko na dworze, to sie chodzi do kina ;)

ocenił(a) film na 10
batitt

No nie wiem. Mieszkam we Wrocławiu i teraz żeby dojechać do centrum to co najmniej od 1- 2h musiałbym jechać tyle śniegu !!!masakra!!