Chodzę na seanse by zobaczyć ją na ekranie. Za każdym razem myślę że ona żyje. Przez 3 dni po pierwszym seansie śniła mi się w nocy. Co na to moja dziewczyna? Na szczęście nie wie. W czasie imprezy z kumplami z mojego roku studiów gadaliśmy o Neytiri chyba przez całe 2 godziny. Ile jeszcze czekać na te DVD? Ja chcę się z nią spotkać już teraz, ale trochę szkoda tyle kasy płacić za seanse kolejne...
Gdyby przynajmniej co 10ta dziewczyna miała cechy Neytiri. Co mi się w niej podoba? Siła, wojowniczość, drapieżność a zarazem ta delikatoność, wrażliwość i dobroć. jak sobie przypomnę te wielkie żywe oczy i delikatny uśmiech.
Nie których chyba za bardzo wyobraźnia poniosła he he teoretycznie to nic złego ale w praktyce nie koniecznie.
Zgadzam się że film jest niesamowity ale żeby zaraz śnić o stworzonej komputerowo postaci eh.
Nie widzę nic złego w fascynacji postaciami Jakea i Neytiri, więcej tolerancji, bądźcie bardziej otwarci na nowe doświadczenia. Przecież oni wyglądają prawie jak ludzie.Cameron musiał jednak ich chociaż czymś od nas poróżnić. Dodał im ogonki. Są niebiescy. My mamy też różne rasy.
więcej tolerancji ludzie;-)
Ja tez uwazam,ze to dobrze, ze bohatereka staje sie idealem kobiety..teraz kobiety z plaska klatka piersiowa maja swoje 5 min :)
dlaczego z płaską? Przecież ona miała piersi, tylko, że małe, ale nie była płaska!
Zresztą Jakeowi się podobała ;-)
Jakby Neytiri miała większe piersi to byłaby jeszcze lepsza. Ale i tak jest super.
ale jak pisze Lady, Jakeowi się podoba z tymi piersiami co ma. Po tym można poznać prawdziwego mężczyznę.
Polki są ładne i to mi wystarczy :)
Nytyri jako na'vi jest piękna(ma to coś)ale trochę dystansu,to fikcyjna postać.Nie potrzebnie robili ten film w 3D hehe
"Jakeowi się podoba z tymi piersiami co ma."
Nie tylko Jake'owi ale i sporej części mężczyzn, w tym mi. Co nie przeczy temu że gdyby miała większe piersi to byłaby jeszcze atrakcyjniesza.
ktoś zrobił remix na youtube, sex-video z Neytiri i Jakem, scena jest tak gdzieś od 1:20
oto link:
http://www.youtube.com/watch?v=2OMUnXDN2C0&feature=related
"Polki są ładne i to mi wystarczy :) "
przede wszystkim nie są niebieskie i nie mają 3 metrów...
Fuuuu okropne . Hahaha ziomy i ziomalki które jarają się tymi niebieskimi pokracznymi demonami są jacyś nie teges .
Aż się niedobrze robi czytając ociekające erotyzmem posty na temat Neytiri i Jake'a. Przecież to postacie wyenerowane komputerowo . To tak jakby zakochać sę w jakiejś postaci animowanej , co jest absurdalne przecież .
Normalnie pawia puścic .
Ta muzyka całkiem nieźle komponuje się z Avatarem. Pomijając oczywiście kwestie typu 'wypuścić Krakena' itp...
Drodzy wielbiciele Neytiri!
Doskonale was rozumiem. Tak jak wy pałacie uwielbieniem do niej, tak my kobiety uwielbiamy naszego Jake`a....;-)
Neytiri i Jake pasują do siebie.
Nie ma co się śmiać i wyzywać autora. Wystarczy dostrzec piękno w tej postaci. lepiej ogladać wykreowaną kosmitkę o dobrym sercu niż jakieś prostackie kobiece postacie z Pierwszej Miłosci które wciąż się zdradzają.
"lepiej ogladać wykreowaną kosmitkę o dobrym sercu niż jakieś prostackie kobiece postacie z Pierwszej Miłosci"
Neytiri > Ziemianki
pozwolicie się wypowiedzieć kobiecie?
Neytiri jest tak na prawdę bardzo wrażliwa, ma dobre serce, może się podobać mężczyznom. Może mają już dość kobiet typu : Doda, Rihanna i tych innych, z fajką między tipsami.
Tak samo ja wzdycham do Jakea, bo brakuje mi jego cech w moim mężczyźnie...
Leczcie się. To tylko postać komputerowa, na dodatek nie seksowna, wręcz odpychajaca.
Nie jeden z was chciałby być przez nią całowany jak w ostatniej scenie, prawda? Mnie akurat to ktoś musiałby zapłacić by 3metrowe niebieskie monstrum mnie całowało.
"Nie jeden z was chciałby być przez nią całowany jak w ostatniej scenie, prawda?"
Pewnie że tak, to jest jedna z lepszych scen :)
Wy naprawdę nie dostrzegacie ile w Polsce jest pięknych kobiet?
Śmiać mi się chce, jak czytam jaki to ona miała śliczny uśmiech czy piękne oczy... Rajcowanie się niebieskim kotem moim zdaniem zakrawa na zboczenie. Oczywiście nie tyczy się to wszystkich osób, które uważają, że Neytiri była ładna (bo faktycznie Cameronowi się ona udała), ale pierwszy post to lekkie przegięcie.
"Wy naprawdę nie dostrzegacie ile w Polsce jest pięknych kobiet?"
Może i troche ładnych jest ale nie tak jak Neytiri. No i Neytiri ma wielki atut w postaci wspaniałej osobowości, a o to już trudniej wśród Ziemianek.
Od razu mowie, ze jestem zdrowy :D. Sama pani Zoe powiedziala, ze to co zrobili graficy przeszło jej oczekiwania. Zoe Saldana - "Neytiri jest seksowna. Ma piękną figurę.. i jeszcze ten charatker." Nie śa to moje słowa!!!!
Mowienie o czyms 3 metrowym , niebieskim a na dodatek wygenerowane komputerowo jako IDEAL KOBIETY
swiadczy tylko o tym ze dany uzytkownik ma jakis problem z plcia przeciwna.
Wspolczuje i radze wybrac sie do psychologa , a nastepnie do seksuologa..
Wiele jest kobiet pieknych i madrych, ktore przyciagaja facetow swoim charakteru. Ale fakt nie sa niebieskie :D
A czy WAMPIR jest mezczyzna? Nie-e jest wampirem :)
Normalne jest zachwycanie sie KTO JEST CZLOWIEKIEM.
Nie wydaje mi się żeby zachwycanie się kosmitką było w jakiś sposób gorsze od zachwycania się chodzącymi zwłokami.
Nie widzisz pewnej zależności. Postać Neytiri nie różni się niczym od postaci np. Lary Croft. Mimo że tamta druga ma wygląd ludzki to tak czy siak obie są postaciami fikcyjnymi. Każda z nich stanowi jakieś tam wyobrażenie, bo nie spotkasz kobiety zachowującej się jak Lara Croft w realnym życiu. Prawie każda postać filmowa (może oprócz tych psychologicznych czy głębokich dramatów) ma niewiele wspólnego z postacią realną, nawet jeśli wygląd ma ludzki. prawie zawsze film przerysowuje jakieś cechy bądź je pomija. Czy np. Elizabeth z Piratów z Karaibów mogłaby istnieć? Absolutnie nie. Ma cechy kobiece, jednak występujące jedynie w powieściach/filmach. Taka postać nie miałaby racji bytu w rzeczywistoci, moze istenieć wyłącznie w fikcyjnym świecie przygód i potworów.
Zmierzam do tego że Neytiri ma wygląd nieludzki lecz cechy zachowań i charakteru jak idealne kobiety z innych filmów, fikcyjne kobiety. Czym różni się od takiej Elizabeth? obie wojownicze, pewne siebie i delikatne, tyle że ta druga bardziej zadziorna a pierwsza wrażliwa. Czy wygląd musi mieć wtedy znaczenie? Nie. ludzie się fascynują cechami kobiety jakie widzą. Tak jak jedni zachwycą się odważną kobietą piratem Elizabeth to inni wojowniczą Neytiri. To taka fascynacja postacią anie jakąś realną miłością. Czy ty nigdy nie byłaś oczarowana jakimś facetem z filmu? podkreslam facetem. Neytiri mimo wyglądu - 3 metry, niebieski kolor i uszy to zachowuje się jak człowiek, ma tez jego mimike i emocje np. zal, radość, płacz, smutek. to fascynuje ludzi. Każdy czasem lubi pofantazjowac :) Skoro oceniłaś District 9 tak wysoko rozumiem ze współczułaś krewetkom i uważałaś że zasługują na szacunek ze strony ludzi? Tak więc tym bardziej powinnaś zrozumieć ze komuś neytiri się może podobać (w sesnie kobiety fikcyjnej z filmu, a nie realnej miłości bo to mogłoby być chore) tymbardziej ze ona ma sporo cech człowieka w wyglądzie -kształt twarzy, ciała, ruchy, głos, mimikę itp.
''Normalne jest zachwycanie sie KTO JEST CZLOWIEKIEM. ''
Dystrykt 9 który oceniasz na 10/10 porusza istotę człowieczeństwa, pokazuje że liczy się to co jest wewnątrz. Dlatego tez powinnaś widzieć ze neytiri to ucieleśnienie cech ludzkich. Kto widzi w niej zwierzę a nie cżłowieka wg mnie nie jest odpowiednio wrazliwy. jeśli wspolczulaś krewetkom i uważasz że powinni być tak samo traktowani jak ludzie i szanowani powinnas to zrozumieć. :)
Czy ktoś kto straci twarz, kończyny po wypadku nie jest nadal człowiekiem? Czy ktoś chory na chorobę genetyczną i wyglad jego jest małoludzki tez nie jest cłżowiekiem? liczy się jego wnętrze. W takich ludziach osoby też się zakochują i biorą ślub. jest nawet na ziemi cżłowiek który z nadmiaru srebra ma niebieską skórę i ułożył sobie życie.
Hmm niby masz racje, ale nie kocham sie w zadnej z krewetek :)
Wiem o kim mowisz, To sa dalej ludzmi, ale Neytiri nie jest czlowiekiem i nawet jesli ma cechy ludzkie to co z
tego? Moj pies tez ma cechy ludzkie - a nie jest idealem mezczyzny.
Pisałem przecież że to jedynie zachwyt nad postacią fikcyjna a nie zakochiwanie się co podkreśliłem :) takie postacie po to powstają by wzbudzać w nas emocje i zostawać w pamieci ;)
''Moj pies tez ma cechy ludzkie - a nie jest idealem mezczyzny. ''
jest pewna duża różnica :) Pies ma pewne cechy ludzkie, jednak nie dogadasz się z nim tak jak z człowiekiem, a w filmie ewidentnie jest pokazane że neytiri rozumie jak człowiek, czuje jak człowiek, myśli jak człowiek (pies ma inne spojrzenie na rzeczywistosć która jest dla niego prostsza i nie zdaje sobie sprawy z wielu rzeczy które go otaczają), posługuje się językiem jak cłżowiek i przejawia wszystkie ludzkie uczucia - miłość, strach, ból, radość. Bohater może z nią rozmawiać, wymieniać poglądy, co ze zwierzeciem nie jest możliwe. :) Najwazniejszym wyznacznikiem jest to że pokazana jest jej inteligencja na równi z ludzką. jedyne co ja różni od człowieka to pewne rzeczy w wyglądzie, bo charakter i cechy są ludzkie. Pies z kolei znacznie różni się wyglądem, charakterem, cechami i inteligencję ;)
witam!
Jestem nowy i nurtuje mnie jedna sprawa...
Załóżmy, że Neytiri zajdzie tam kiedyś w ciąże.
Podczas ciąży będzie się kochać z Jakiem. Jeśli będą łączyć się warkoczami, to czy ona będzie czuł też ruchy dziecka, bicie jego serca?
Sam nie wiem do końca jak oni sobie przekazują miłość, przez łączenie warkoczami czy jak ludzie...
Było to już poruszane. Warkocz stanowi jedynie więź, a rozmnażają się identycznie jak ludzie.
A ja jestem dziewczyną i też bardzo podoba mi się Neytiri, jest strasznie pociągająca i też bardzo długo o niej myślałam wyjątkowo pięknie zrobiona postać.
"A ja jestem dziewczyną i też bardzo podoba mi się Neytiri"
To coś nowego :) Może więc napisz co konkretnie podoba ci się w Neytiri. A może sama jesteś taka jak ona, lub przynajmniej chciałabyś taka być?
Co to za debilne tematy?????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????????????????????????????
Dzieci śmieci.
założę się, że tylko "Nerdy", bez życia osobistego zachwycają się tą 3 metrową Smerfetka z nienaturalnie wielgachnymi oczami... żałosne i głupie jak cholera
i założe się, że po mojej wypowiedzi fala "Nerdowatych fanów" wygenerowanego komputerowo, niebieskiego chudzielca będzie srać żarem... całe szczęście, że większość normalnych ludzi wpisuje sie tu, żeby was zjechać i nigdy nie zagląda więcej do tych tematów... więc produkujcie się ile chcecie i wracajcie marszczyć sobie na widok Neytiri