7,4 822 tys. ocen
7,4 10 1 822305
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Chodzę na seanse by zobaczyć ją na ekranie. Za każdym razem myślę że ona żyje. Przez 3 dni po pierwszym seansie śniła mi się w nocy. Co na to moja dziewczyna? Na szczęście nie wie. W czasie imprezy z kumplami z mojego roku studiów gadaliśmy o Neytiri chyba przez całe 2 godziny. Ile jeszcze czekać na te DVD? Ja chcę się z nią spotkać już teraz, ale trochę szkoda tyle kasy płacić za seanse kolejne...
Gdyby przynajmniej co 10ta dziewczyna miała cechy Neytiri. Co mi się w niej podoba? Siła, wojowniczość, drapieżność a zarazem ta delikatoność, wrażliwość i dobroć. jak sobie przypomnę te wielkie żywe oczy i delikatny uśmiech.

moja_neytiri69

A potem panowie dziwicie się, że Polki wolą Włochów, Francuzów, nawet zmyślonego Jake'a Sully itd. Zamiast adorować, kokietować i zachwycać się naszymi polskimi Kobietami, które są przepiękne, wy wolicie zachwycać się niebieskim kotem w ludzkiej skórze. To chyba jakaś avatarofilia. Do tego gdy już się jest osobą pełnoletnią, to już niestety poważne zaburzenie. Teraz chyba zmartwię autora tematu - kobiety z cechami jakie opisałeś naprawdę istnieją, tylko raczej nie zainteresują się facetem z avatarową orientacją seksualną. Od razu piszę, że nie mam na celu obrażania nikogo, mój post ma być jedynie tematem do refleksji. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Doktor_Celulitis

A co to juz pomarzyc nie wolno? Kazdy z nas wie, ze Neytiri nie istnieje co nie oznacza, ze nie mozna sobie o niej pogadac. Pewnie, ze sa kobiety na skale "niebieskiego kota" (glownie chodzi mi tu o charakter, ale nie tylko), ale jest ich malo i sa, ze sie tak wyraze na "wyginieciu". Wiekszosc dzisiejszych dziewczyn po prostu o siebie nie dba... Dlatego fajnie jest odksoczyc troche "w bok" i sobie pomarzyc. No coz... Ona juz tak na nas wplywa (mowie tu chyba o wiekoszosci...) :).

national

Trzeba mieć w sobie to coś, żeby trafić na wartościową Kobietę. To coś wbrew pozorom da się opisać - stałe zainteresowanie, umiejętność słuchania, wzajemne zrozumienie własnych potrzeb - wierzcie mi że dla większości Kobiet 2-3 razy w tygodniu łóżkowych igraszek wystarcza w zupełności - pozostałe to już chyba tylko nimfomanki, zaufanie, dbanie o higienę osobistą i bycie kiedy trzeba słodkim misiem, a kiedy trzeba silnym i zdecydowanym. Do tego jeszcze dobrze jest mieć o czymś ciekawym porozmawiać. A Neytri? Nigdy nie miałem pociągu seksualnego do samic innych gatunków. Jestem heteroseksualnym facetem bez zboczeń. Jak to czytam co napisałeś, to zastanawiam się, czy niedługo nie będą organizować parad równości avatarowców...

ocenił(a) film na 10
Doktor_Celulitis

Nie chodzi mi o to... ja tez jestem hetero. Ale zreszta... nie zrozumiesz o co mi chodzi... :/

ocenił(a) film na 10
Doktor_Celulitis

A na jakiej podstawie wysnuwasz taki wniosek, że polskie dziewczyny wolą obcokrajowców. Moja żona jakoś nie narzeka.

ocenił(a) film na 3
dabus

Ubolewam nad tym, ze wolicie sie zachwycac czyms zrobionym na potrzebe wlaczenia maszynki do robienia pieniedzy zamiast wzdychac do dziewczyn ktore sa
a)piekne
b)mile
c)inteligentne
d)odwazne
e)z poczuciem humoru
f)pewne siebie
naprawde takie istnieja - nie sa przy tym tak glupie jak neyteri , ktora swoim zachowaniem przypomina mi jedna laske z brazylijskiego serialu jaki oglada moja siostra

ocenił(a) film na 10
aPosing

a czy ja mowie, ze takie nie istnieja? Wiem, ze sa... Nie wiem, ktorym zachowaniem Neytiri wywołała w tobie uczucie, ze jest ona glupia... A czy nie istnieja tacy faceci jak Jake? A jednak dziewczyny sie nim zachwycaja, a wiec i my nie mozemy? O to mi chodzi :).

ocenił(a) film na 3
national

Jake przynajmniej byl czasem czlowiekiem w tym filmie ;P Ale zachwycanie sie nim to musi miec cos wspolnego z kompleksami lasek.

Jej zachowanie w stosunku do jacka bylo idiotyczne po prostu - wpada mu w ramiona tylko dlatego ze ten stal sie torukiem makto czy cos takiego, juz nie wazne wtedy bylo ze ja oklamywal i wrecz wykorzystal?

Pozatym gdybys spotkal taka kobiete pewna siebie i odwazna to nie wiem czy rzeczywiscie chcialbys miec z nia doczynienia na dluzej

ocenił(a) film na 10
aPosing

Jakby byla jak Neytiri to wydaje mi sie, ze wytrzymalbym. Kazdy interpretuje sobie inaczej uczucie pomiedzy Jake'iem a Neytiri, ty tak, ja inaczej. Ale czy jak dziewczyny mdleja na widok Pitta ( uwazany jest za przystojnego, wiec podalem go jako przyklad) to tez maja kompleksy? Wydaje mi sie, ze nie. Pamietajmy, ze niebieski jake to zywy Sam. Tak samo Neytiri to Zoe, wiec po czesci podobaja nam sie aktorzy, a po czesci odgrywane przez nich role, ;)

national

Dla facetów pora na Neytiri po tym jak przez prawie 2 lata słuchali od kobiet o jakimś wampierze o karnacji chłopca z kastingu modeli.

aPosing

''
Ubolewam nad tym, ze wolicie sie zachwycac czyms zrobionym na potrzebe wlaczenia maszynki do robienia pieniedzy zamiast wzdychac do dziewczyn ktore sa '''

A co mają pwoeidzieć faceci którzy ubolewają jak dziewczyny przez 2 lata wzdychają do jakiegoś niestniejącego bajkowego nażelowanego wampira o zachowaniu homoseksualisty? :)

dzikson_wielki

A tu możesz mieć pretensję choćby do Tokio hotel. Emo to przecież ich wytwór. Z tego samego powodu uważam, że Avatar jest niebezpieczny - psychika niektórych jest zbyt podatna na ten świat, no i mamy potem efekt w postaci zachwytu Neytri. Pocieszające jest to, że z wiekiem - tak gdzieś koło 18-20 lat - u kobiet to mija. Przerażające jest to, że o zachwycie Neytri piszą 40-letni faceci.

ocenił(a) film na 10
moja_neytiri69

aPosing - co mają wspólnego jakieś tam małe kompleksy (które ma każda kobieta) z zachwycaniem się niebieskim Jakiem?

Nie widzę związku.

On strasznie podoba się kobietom (w większości są to kobiety powyżej 23 lat). podoba ze względu na to, że ciężko dziś o takich mężczyzn. Tak samo jak ciężko o takie kobiety jak Neytiri. Co nie znaczy, że ich nie ma- bo są, ale malutko...

Jak Sully ma wspaniały charakter + podoba nam się z wyglądu.

Nigdy nie wzdychałam do Pitta czy innych lalusiowatych pięknisiów co pewnie chuchają na drobne skaleczenie....

Coś takiego zdarzyło się po raz pierwszy...

ocenił(a) film na 10
Isabelka

dokładnie. Mi przytrafilo sie to rowniez po raz pierwszy, aby spodobala mi sie nieistniejaca (niestety ;]) postac. Wiekszosc kobiet jakie znam, wzdychaja do takie pitta... Pamietam jak dawno, dawno temu ogldalismy Troje, myslalem, ze sie rozplyna na tych kanapach... Szczerze to nie rozumiem tego zachwytu, ale moze dlatego, ze ejstem facetem? :)

moja_neytiri69

Jest to odpowiedź na wiadomość założyciela tematu, oraz zapewne kilku innych osób.

Nie rozumiem zachwytu ANIMACJĄ. To fikcja, czy to nie jest zrozumiałe? o_O
Nie istnieje taka kobieta, jak i nie istnieje Pandora czy hibernacja. Chyba, że mowa tu o takiej, w której ludzie zamieniają się w martwe mięso.
"Żywe oczy i delikatny uśmiech" <- zasługa Camerona, do którego należy ta wizja.
Sądzicie, że co? Każda kobieta to marna laleczka, i żadna nie umywa sie do Ney - coś tam ? Otóż nie, każda kobieta ma w sobie coś drapieżnego, ale niewiele z Nas odważa się to pokazać.
Jak można zakochać się w postaci z filmu? No to jest szczyt -,-
Nie wiem co kobiety widzą w Pitt'cie i czy innych aktorach. Szczerze? Ja dla przykładu zwracam uwagę na to, czy postać z filmu jest przystojna, lecz nie mówię sobie "Ale chciałabym z nim iść na randkę". -,-
Dajmy na to cały ten film "Mr & Mrs Smith". Pitt grał tam męża, płatnego morderce, był zarazem tajemniczy, i ukrywał ten sekret. I co? To oznacza, że jest wspaniały? No nie do końca. To tylko odgrywana postać.
A co do Neytiri - Ta cała Zoe która ją grała pozowała do może kilku zdjęć? Avatary, Pandora, et cetera, były stworzone k-o-m-p-u-t-e-r-o-w-o.

ocenił(a) film na 9
lilinette

Zoe pozowała do kilku zdjęć?????

Dziewczynko, czy raczej kobietko. Może wpierw dowiedz się dokładnie w jaki sposób powstawała Neytiri, polecam np Making of Avatar. Dowiesz się, że nie chodziło bynajmniej o PARĘ zdjęć.

ocenił(a) film na 10
moja_neytiri69

Jak dla mnie Brad Pitt i podobni jemu mają bardzo mało męskości w sobie.

Wydają być się tacy...lalusiowaci, wypachnieni, Pitt ma taką minkę lalusia co chucha na rankę jak się nożem skaleczy....

Jake Sully mnie zauroczył, nawet bardzo, co nie znaczy, że go kocham.

Jestem nim zafascynowana. Chodzi zarówno o charakter jak i o wygląd. Lecz gdyby nie był taki, jaki jest z charakteru, wygląd by mu nie pomógł.

Z wyglądu bardziej wolę niebieskiego, aktor który gra rolę Jakea podoba mi się średnio ;-)

Pierwszy raz widzę na ekranie tyle męskości w niebieskiej postaci ;-)

Isabelka

Psychotest dla Pań. Który z poniższych mężczyzn najbliższy jest Twojemu ideałowi?

a) http://1.bp.blogspot.com/_jvu6hZHjz-8/SZltocHAc3I/AAAAAAAAACo/h7S1_gdkqcg/S760/s lash.jpg
b) http://c.wrzuta.pl/wi400/023a8fb2000f4e2947a0f68d/0/peja-%20jakie%20zycie%20taki %20rap!
c) http://media.photobucket.com/image/serj%20tankian/fuzzjo/serj_tankian_system_dow n_lg.jpg
d) http://thecartel.files.wordpress.com/2008/03/1178863333_dj_tiesto.jpg
e) http://demotywatory.pl/924668/J@k-t0-d0-w0j$k@--%5E.%5E

Dodatkowo oprócz odpowiedzi prosiłbym o podanie krótkiego uzasadnienia + czy jest się osobą pełnoletnią. Dzięki za odpowiedzi.

ocenił(a) film na 10
Doktor_Celulitis

hmm... to jest raczej temat o Neytiri wiec po co facetow tutaj wstawiasz? Dziwen....

national

Bo jak widzisz nie tylko my - faceci - udzielamy się w temacie. W innym - damskim - wątku test też już zamieszczony.

Isabelka

A dla Ciebie Isabelka dodatkowe pytanie: Czy mogłabyś żyć z facetem, który by co jakiś czas Ciebie uderzył i poniżał?

ocenił(a) film na 10
Doktor_Celulitis

nie, nie mogłabym żyć, ale ja się nie dam uderzyć....

ale to temat o NEYTIRI więc nie wstawiaj ankiet i testów...;-)

Isabelka

Dzięki - taka moja mała analiza psychologiczna. Zauważyłem, że wiele Kobiet w Polsce ostatnio się nie szanuje - na co dzień dochodzą mnie słuchy o pobitych Kobietach, które nie są zbyt silne psychicznie, żeby skończyć swoją gehennę. Właśnie w ich opiniach pojawiają się najczęściej stwierdzenia, że przecież "nie żyją z lalusiem" i że "twardziel musi się przecież czasem wyładować". Twoja odpowiedź jest jak najbardziej zadowalająca - nie pasujesz do tego trendu i bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 10
Doktor_Celulitis

przejdz na wątek "jake sully jest seksowny" to porozmawiamy,

by nie zaśmiecać ;-)

ocenił(a) film na 7
moja_neytiri69

WOW z dość otwartego posta zrobiła się istna wojna. Z jednej strony zauroczeni fani kosmitki a z drugiej tak naprawdę ludzie którzy no właśnie co? Gnoją innych by samemu poczuć się lepiej???
Fakt widzę że część osób chciała powiedzieć że po prostu podoba im się ta postać nikt nie mówi że na żywo by ją przeleciał. No ale trochę niezgrabnie zostało to napisane. Teraz zaś ukazują się ci którzy wiedzą lepiej,( i ogólnie są zaje.....). Sam avatara oglądałem raz, postać kosmitki jak każda inna łączy w sobie idealne cechy charakteru bo jest zmyślona. Niektórym może wydawać się śmieszne zadurzenie przez niektórych w tej postaci bądz co bądz wygenerowanej komputerowo. Rozumiem ze niektórzy chyba przegięli z tym uwielbieniem ale nie daje to nikomu prawa do wyzywania kogoś i polecania psychiatry czy seksuologa bo samemu podbudować swoje ego! Ludzie czy jesteście aż tak żałośni??? Jak oni mają jakieś tam swoje fantazje (niech pierwszy rzuci kamień ten kto nigdy ich nie miał) to niech im będzie każdy ma jakieś zboczenia. Ale nie zamiast zrozumiec innego trzeba wyskoczyć ze zrypaną maczo-sraczo gadką "jestes pedalem i nie ruchales to po *** sie odsywasz jestes zjeb***" itp.
ZADURZENIE W TEJ POSTACI MOŻE WYDAWAĆ SIĘ DZIWNE ALE NIE WYDAJE MI SIĘ BY BYŁ TO POWÓD BY SZKALOWAĆ INNYCH...

ocenił(a) film na 10
Bartosz33_pl

Co tu się dziwić mężczyznom....

My kobiety zachwycamy się Jakiem, mężczyźni Neytiri.

Cameron tak stworzył te postacie, by ludzie się nimi zachwycali.
Zarówno jeśli o wygląd chodzi, jak i o charakter, no nie?

użytkownik usunięty
Bartosz33_pl

Po prostu niektórych bawi drwina z innych. Więcej tłumaczyć nie trzeba.

moja_neytiri69

czy to że komuś się podoba postać z filmu jest powodem by go obrażać, budować swoje ego i radzić mu psychiatrę? Jestem pewny że niektóre osoby które tak piszą swego czasu były zachwycone lara Croft ale to dla nich nic złego o nie miała ogona i niebieskiej skóry.
Pewnie nie widzieliby problemu gdyby Neytiri wyglądała zupełnie jak człowiek. Widać tutaj tolerancję jaką mają ludzie do odmienności... Widać kto jest w satnie zaakceptować osobę o nieco innym wyglądzie a kto nie. Neytiri z charakteru, cech, zachowania, emocji to 100% człowiek. Jedyne co ją od ludzi różni to parę cech wyglądu, ale główne elementy wyglądu są ludzkie. Czy kogoś kto stracił twarz lub kończyny po wypadku będziecie nazwyać człowiekem? Liczy się to co jest wewnątrz.

ocenił(a) film na 3
moja_neytiri69

brzydzi mnie gust Camerona i połowy fanów filmu. Obrzydzenie mnie bierze.

ocenił(a) film na 6
moja_neytiri69

Hej,Isabelka, bądź łaskawa wypowiadać się tylko w swoim imieniu, a nie w imieniu wszystkich kobiet, ok ;]? Bo dla mnie ideałem jest na przykład mój odkurzacz, wcale nie Jake...

ocenił(a) film na 10
taryfa_ulgowa

ok~!

Może źle się wtedy wyraziłam, chodziło mi o fanki Jakea, że jest naszym ideałem...

ocenił(a) film na 6
Isabelka

Wybaczam, ale na przyszłość nie popełniaj tak rażących błędów, gdyż wystawiasz złe świadectwo normalnym kobietom ;]

ocenił(a) film na 10
taryfa_ulgowa

Teraz Ty obrażasz wielbicieli Neytiri i wielbicielki Jakea, ale...

nie będę się kłócić tutaj, by nie zaśmiecać niepotrzebnymi postami wątku...

ocenił(a) film na 3
Isabelka

Maj nejm is żejk sullli, żejk sulli! Nie ma cie ciekawszych rzeczy do roboty dziewczyny?
Idździe się przewietrzyć czy coś innego. Zróbcie coś z własnym życiem by było wartościowe a nie siedzenie przed kompem i zachwycanie się kiczowatą postacią z filmu. Nikt od zera nie dojdzie do bohatara, taka prawda. Żejk Sulli jest postacią niemożliwą. Radzę wam jako przyjaciel, nie wróg.

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

"Idździe się przewietrzyć czy coś innego. Zróbcie coś z własnym życiem by było wartościowe a nie siedzenie przed kompem"

przyganiał kocioł garnkowi....

tak się składa że przewietrzenie, odejście od kompa i zrobienie czegoś ze swoim życiem najbardziej przydałoby się tobie.. znajdz sobie coś innego do dowartościowywania się bo już nudny jesteś.

ocenił(a) film na 10
Filvaender

nie ma sensu sie wkurzac... Takiemu nie wytlumaczysz o co "w tym wszystkim" chodzi.

ocenił(a) film na 3
national

Maj nejm is żejk sullli, żejk sulli!
kumasz typie?

użytkownik usunięty
Filvaender

Nie ma to jak wrócić i ujrzeć że na forum nic się nie zmieniło - trollernia.

użytkownik usunięty
Isabelka

Isabelka, ja mam wrażenie że jesteś zwykłym trollem.

moja_neytiri69

czy to że komuś się podoba postać z filmu jest powodem by go obrażać, budować swoje ego i radzić mu psychiatrę? Jestem pewny że niektóre osoby które tak piszą swego czasu były zachwycone lara Croft ale to dla nich nic złego o nie miała ogona i niebieskiej skóry.
Pewnie nie widzieliby problemu gdyby Neytiri wyglądała zupełnie jak człowiek. Widać tutaj tolerancję jaką mają ludzie do odmienności... Widać kto jest w satnie zaakceptować osobę o nieco innym wyglądzie a kto nie. Neytiri z charakteru, cech, zachowania, emocji to 100% człowiek. Jedyne co ją od ludzi różni to parę cech wyglądu, ale główne elementy wyglądu są ludzkie. Czy kogoś kto stracił twarz lub kończyny po wypadku będziecie nazwyać człowiekem? Liczy się to co jest wewnątrz.

moja_neytiri69

Nie dziwię się ze neytiri moze być czyimś ideałem. ona jest piękna.

ocenił(a) film na 10
moja_neytiri69

Ja myślę że zoofoilami są ci którzy tak zawzięcie nazwyają facynację Neytiri zoofilią, a nie fani którym się ona podoba. To tzw. kryptozoofilia.

ocenił(a) film na 7
maciejanos1986

i jedno i drugie jest chore :P

użytkownik usunięty
Znawca_

Niezupełnie. Fascynacja Neytiri nie jest niczym chorym lub zwyrodniałym. Jest piękna, zgrabna i... zwierzęca, dzięki czemu ma w sobie pewien magnetyzm. I nie należy jej porównywać z ludźmi, bo to troszkę inna półka. Fikcyjne postacie trzeba rozpatrywać w innych kategoriach i nie jest to żadna zoofilia.

ocenił(a) film na 3

Czemu Petroniusz pajacu zmieniasz nick? Myślisz że nikt cię nie pozna po kompromitacji?

Alex_Tyler

I podbijaj pozytywne tematy

ocenił(a) film na 3
ObiWanKenobi444

ObiWanie jak się ma twój chłopak? Kupiłeś mu te kwiaty o któryś pisałeś kiedyś na GG? Mocno był obrażony? Udało ci się go przeprosić tym bukietem?
Powiedz, bo ciekawosć mnie zżera, a widze że teraz na GG jesteś na niedostępnym.
Tylko nie pij na przyszłość jak siedzisz na kompie bo więcej nie bedę cię pocieszał w sprawach sercowych ;]

Alex_Tyler

janneczek, ciotko- słuchaj bo nie będę się powtarzał. Nie jestem gejem, jestem hetero( wiesz co to znaczy?). A pozatym to ty masz chłopaka. Jak tam johnkozlowsky? Tak, to twój chłopak. Czemu go zaniedbujesz?