PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=693758}

Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 210 tys. ocen
8,1 10 1 210150
7,6 67 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

Zawsze od tego agregatu zaczynam, bo tam oceny bardziej wywazone, lepiej liczone. Widząc 69 uznaję, że jak na tak drogie widowisko to klapa. Może to przesyt , może Disney powinien wypuszczac tych filmów mniej w jednym roku i bardziej je cyzelowac.
Oceny widowiska na które czekano tyle lat w granicach 6 czy 7 to jak dla mnie oznaka porażki i obniżenie jakości.

JohnTheBrave

Ja co do ostatecznej opinii to się wstrzymam (w końcu trzeba obejrzeć film), ale fabuła wydaje się trzymać kupy a głównym zarzutem krytyków jest - brak wprowadzenia i rozwoju bohaterów i to ile się w filmie dzieje. No i jeśli mam być szczery, to każdy z odrobiną oleju w głowie wiedział, że tak to będzie wyglądało. Nie ma takiej możliwości, żeby w 150 minut przedstawić 20 bohaterów i wprowadzić tak wyczekiwanego Thanosa (który wyszedł ponoć fantastycznie i jest głównym bohaterem filmu). Ciężko też jest oczekiwać momentów wytchnienia, kiedy cały świat się kończy i pojawia się panika i przerażenie. W ogóle ciężko oceniać ten film względem czegokolwiek bo czegoś takiego jeszcze nigdy nie było.

ocenił(a) film na 10
JohnTheBrave

Ocena Civil War też początkowo oscylowała wokół 68. Dopiero po premierze (w większości krajów) poszła do góry.

SzalonyGoblin

Serio? O.o Nie myslałem, że CW było tak nisko oceniane, co jest jakimś nieporozumieniem.