PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=693758}

Avengers: Wojna bez granic

Avengers: Infinity War
2018
8,1 208 tys. ocen
8,1 10 1 207993
7,6 73 krytyków
Avengers: Wojna bez granic
powrót do forum filmu Avengers: Wojna bez granic

scena po napisach

ocenił(a) film na 8

Wiem, ze nektorzy nie widzieli sceny po napisach bo zostali wyproszeni z sali albo mysleli, ze jej nie bedzie wiec opisuje co w tej scenie bylo.

SPOILER

Fury i Hill jada samochodem. Ktos w nich wjezdza. Wysiadaja. Patrza, a drugi samochod pusty. Znika Hill. Fury naciska "kod czerwony" i tez znika. Na ekranie telefonu widac logo Captain Marvel.

To wszystko, scena trwala kilkanascie sekund.

Zastanawia mnie jak to wszystko odkreca i jak seriale, a wlasciwie Agents of Shield sobie z tym poradza bo oni jako jedyny serial trzymaja sie calego MCU.
Skoro Fury wezwal Captain Marvel, a akcja jej filmu ma sie rozgrywac w latach 90 to pewnie podroz w czasie do tamtego momentu.

ocenił(a) film na 10
keteek

A to nie jest tak, że mogło ich przenieść w inny wymiar? I może tutaj Ant-Man będzie pomocny.

ocenił(a) film na 8
michal98_filmweb

Mialoby to sens- w przyrodzie nic nie ginie. :P Dzieki temu mielibysmy kilka "prawdziwych" strat (Loki, Gamora, Vision), a reszte takich, ktore daloby sie odwrocic czyli sprowadzic z powrotem z innego wymiaru. Chociaz mi sie wydaje, ze pojda bardziej w kierunku podrozy w czasie. Chyba, ze upieka dwie pieczenie na jednym ogniu- przeszlosc w innym wymiarze. :P To by tlumaczylo odmlodzonego (...) MALY SPOILER DO AVENGERS 4 (...) Tonego w uniformie Shield (zdjecie z planu Avengers 4).

keteek

jest jeszcze możliwość że używają technologii Starka z początku Civil War'a i szukają wskazówek w swoich wspomnieniach

ocenił(a) film na 10
keteek

ale jak w obecnym czasie Captain Marvel miała by się przenieść do lat 90-tych skoro kamień czasu ma Thanos i jak Nick Furry powiadamia Captain Marvel w latach 90'tych? No i skąd pewność, że ona się nie rozsypała? :P Trochę to naciągane

I jak miałby im pomóc Ant-Man?
Czy wychodzi na to, że teraz wszystkie solowe filmy Marvela będą się skupiać na tym wydarzeniu z Avengers?

ocenił(a) film na 8
kasiap_18

To w latach 90 to bedzie zapewne jej origin story - jak dostala moce itp. Pytanie co sie z nia dzialo przez te wszystkie lata i czemu Fury nie zaciagnal sie do Avengers Initiative.

Z tym Ant-manem chodzilo o teorie, ze moze Thanos nie zabil polowy wszechswiata, a wyslal ich po prostu do innego wymiaru czy rzeczywistosci. Ant-man troche dotknal tego tematu - Scott byl przez pare sekund w innym wymiarze, a zona Pyma zostala tam wlasnie wessana.

keteek

jak można wyprosic kogos z sali. zaplaciles za film i masz prawo siedzieć do końca napisów.

Venetor

napisy to też film. konczy się z ostatnią klatką, czarnym ekranem.

ocenił(a) film na 8
Venetor

Mnie nie pytaj. :P Tylko mowie, ze znalazlam takie wpisy. ;)

ocenił(a) film na 10
keteek

Może akcja Infinity War dzieje się w 2019 roku? Wtedy takie rozwiązanie miałoby sens i nie kolidowałoby z wydarzeniami w Agentach.

ocenił(a) film na 10
czlowiekfrank

Jest jeszcze opcja, że akcja 6. sezonu Agentów będzie działa się w przeszłości.