po obejrzeniu od razu wszedłem na filmweb w oczekiwaniu na zagorzałą dyskusję na temat filmu a tu cisza. Dlaczego nikt nie wyraża swojej opinii? Postanowię zapoczątkować dyskusję. Co myślicie o końcówce filmu?
Myślę, że film bardzo dobrze wpisuje się w tytuły w jakich gra ostatnio Cage. Straight to DVD.
słabizna liczyłem na wiecej a tu taki zawód ..................a szkoda mogło coś z tego być..........
Dlaczego cisza na temat filmu, bo film goowniany, jak wszystkie filmy z udziałem N. Cage'a od kilku dobrych lat.
Nicolas Cage po wielu latach grania w filmach klasy A postanowił przejść do klasy B a po obejrzeniu tego filmu można śmiało stwierdzić że teraz postanowił spróbować swoich sił w filmach klasy C. Jego gra jest jak zawsze na przyzwoitym poziomie jednak film jest fatalnie nakrecony przez co jest bardzo kiepski.
jak Nicolas Cage gra glowna role to obchodze taki film szerokim łukiem. Moze dlatego jest tak malo opinii ;)
Szkoda, rola w tak słabym filmie dla Nicolasa. bardzo lubię tego aktora, ma na swoim koncie kilka na prawdę przyzwoitych ról. Ale ten film to porażka
Filmy z Nicolasem sa slabe bo on w nich gra, nie odwrotnie. Nicolas to najbardziej drewniany aktor jakiego swiat widzial. Biega po planie z otwartymi oczami i ustami , do tego garbi sie jakby gral dzwonnika z Notre Dame. Zero emocji. Najlepsze jest to ze zwykle gra twardzieli z ktorymi nie ma nic wspolnego.
Z całym szacunkiem Cage to świetny aktor, mój ulubiony, ale chyba swoją opinię opierasz na jego ostatnich rolach począwszy chyba od ghost ridera. Obejrzyj trochę jego starszych filmów jest świetna. Obecne jego wynalazki to rzeczywiście nawet ja omijam szerokim łukiem. Obejrzałem ghost ridera z ciekawości - podobał mi się, ale tam mógł zagrać inny aktor. Knowing też mnie przyciągnął i nawet myślałem, że nie będzie to takie straszne dno aż do końcówki filmu z kosmitami. Szcunek tylko dla Cage za to, ze podejmuje się różnych wyzwań, zarówno dramat, thriler, sensacja jak i s-f co w jego wykonaniu wygląda jak komedia
jesli dobrze pamietam to moja obecna opinia na jego temat uksztaltowala sie po obejrzeniu Next. Film był fajny, sporo sie dzialo i to co sie nie zmienialo to byl wlasnie Cage. Knowing jest z kosmitami? Moze jakos sie zmusze...
film knowing jest jak nocny pociąg z mięsem o ile oglądałaś/eś ciekawi i zachęca do oglądania do pewnego momentu
film przewidywalny, prosta fabuła, ale miły dla oka :)
A jeżeli chodzi o końcówkę filmu to właśnie ona nadaje temu filmowi charakter. Sprawia, że zakończenie staje się początkiem: " Głodny królik skacze" - organizacja nadal działa, a ty musisz mieć oczy szeroko otwarte bo nie wiesz kto jest twoim prawdziwym przyjacielem.
Całkiem przypadkiem obejrzałam ten film. Nie dłużył się, byłą akcja, ale był też bardzo przewidywalny. Jest to w film z takich, które można obejrzeć, ale jak ktoś go nie zobaczy , to też się nic nie stanie ;-)
Może dlatego że jeszcze nie wszedł do kin? ;)
Ja obejrzałem go i jestem pozytywnie zaskoczony. No bo patrzę - Cage - o nieeeee... On i te jego minki. Potem pojawia się ZEMSTA. Ile razy można to przerabiać - myślę sobie. Ale potem trochę sprawy się zmieniły i w sumie miły film na weekendowy wieczór. Nie żałuję poświęconego czasu.
A mnie się podobał. Nie nudziłem się na nim, cały czas byłem ciekaw co się wydarzy za chwilę. W dodatku motyw podejrzanej organizacji i ich zakonspirowanych członków przywoływał skojarzenia z filmem Fight Club. Końcówka trochę naciągana ale plus za tą akcje z przekazaniem dokumentów. Jak dla mnie film wart obejrzenia. Nie uważam tego czasu za stracony. Krytykantom, którzy opowiadają o złych filmach w jakich występuję Cage podam kilka przykładów Kick Ass - 2010, Pan życia i śmierci 2005, Naciągacze, 2003, Adaptacja 2002, 60 sekund 2000, Osiem milimetrów 1999, Bez twarzy 1997, Twierdza 1996, Zostawić Las Vegas 1995, Dzikosć Serca 1990, Arizona Junior 1987, Ptasiek 1984. Wymieniłem niektóre choć ktoś mógłby dodać Red Rock West czy Con Air, Miasto Aniołów, Family Man czy Zły Porucznik.