Jeśli oglądałeś/łaś film z lektorem to tak właśnie było przetłumaczone, ale w filmie z napisami było: ' z głodu szarak skacze'.
oj nie, nie! Oglądałam z napisami i jeszcze teraz sobie to włączyłam i uważnie się przysłuchałam - 5 razy!! - i wyraźnie słychać, że ten koleś (dziennikarz) - na początku filmu, na końcu w zasadzie też - zadaje pytanie:
`What is the hungry rabbit jumps means?`
no jedynie z tym 'jumping' się pomyliłam bo ma być 'jumps'
Ale postanowiłam jeszcze dalej posłuchać, koleś który zabił kolesia, który zgwałcił żonę Will'a, po tym jak zrobił co miał zrobić, wyszedł z jego domu, zadzwonił i usłyszał 'Zakład pogrzebowy Kirksey', a on na to:
-`The hungry rabbit jumips`
Dokładnie to samo powiedział ten koleś, który zawarł umowę z Will'em, a on miał zadzwonić i to powiedzieć kiedy zauwazy tego kolesia, który był w ZOO (a którego Will nie zauważył). Ale jeszcze kiedy gadał z tym kolesiem - Simonem, powtórzył, aby się upewnić, czy dobrze zrozumiał.
Kiedy Will'a przesłuchiwał ten policjant (chyba Gibbs), zadawał takie durne pytania. ostatnie brzmiał
Policjant: The Hungry Rabbit ...?
chwila ciszy
Will: Jumps. The Hungry Rabbit Jumps.
Oraz na samym końcu ten (chyba) policjant (to był) powiedział `The hungry rabbit jumps ...` i cos tam jeszce powiedział, jedno krótkie słówko, ale nie wiem, nie umiem zrozumieć.
Więc wyraźnie mówią `The Hungry Rabbit Jumps`, a mam nadzieję, że umiecie angielski, może nie świetnie, ale chociaż w takim stopniu, aby wiedzieć jak to brzmi po polsku.
A tak przy okazji jak wiecie to może wyjaśnicie mi o co chodziło z tym końcem, z tym co ten kolo powiedział (policjant) do Will'a `Głodny Królik Skacze, Cnie?`. Czy to ma 'ukryty' jakiś sens, którego ja nie widzę, nie rozumiem, czy tylko tak to powiedział?
To nie był policjant tylko kumpel tego zabitego dziennikarza (czyli chyba też dziennikarz). Ja myślę, że on po prostu też był "członkiem" tego stowarzyszenia;)
"stowarzyszenie" he he he śmieszne, jak i cały ten film. Dzisiaj byłem na nim w kinie a już nie pamiętam o czym był, kojarzę tylko bum bum pif paf bla bla szary krolis skacze, pif paf koniec.
To był policjant, tylko że zarazem członek tej organizacji. Ona ma swoje wtyki, inaczej by ją w końcu zgarnęli.