dałam 9/10! ostatni widziany przeze mnie film Tarantino był po prostu NUDNY a tutaj... REWELACJA. scenariusz to majstersztyk! nie jestem fanką filmów wojennych ale ten oglądałam z przyjemnością. wartka akcja, świetne dialogi urozmaicone tym że film jest w 4 językach: francuskim, niemieckim, angielskim i włoskim. wiadomo że całość filmu w tym śmierć hitlera nie ma nic wspólnego z historią, spodziewałam się czegoś bardziej zbliżonego a tu niespodzianka i to w jakim stylu :):) oglądałam z przyjemnością tą przekręconą/pokręconą wizję reżysera :) Właściwie zastanawiałam się w trakcie filmu czy Tarantino nie ma czegoś do Niemców, ale nie.. on pokazuje w tym filmie swoją wizję zakończenia wojny, i w pewnym sensie to, w jaki sposób on sam potraktowałby każdego nazistę. zwraca uwagę na to że jeśli robieś coś w przeszłości, coś okroopnego i totalnie złego nie masz prawa tego ukrywać przed milionami i grać niewiniątka... nie wiem czy potafie wyrazić dokładnie co odczuwam po obejrzeniu tego filmu, ale powiem jedno, zgadzam się z twórcą.