wiekszości podoba,to nie znaczy że jest arycedziełem,przodujacy przedzial wiekowy na filmwebie-10-20 lat,wiec co te smarki moga wiedzieć o prawdziwych arcydziełach kinematografii.
przykro mi mówić, ale ranking wyraża właśnie zdanie WIĘKSZOŚCI, ale tobie nikt nie karze podporządkowywać się mu. Więcej luzu;]
niczego wiecej jak luzu nie moge oczekiwac od 19-latki.
a widzisz,wlasnie że karza mi sie podporzadkować zdaniu wiekszości-usuwajc moje wczesniejsze posty.
Może najpierw naucz się pisać, poczytaj SJP, albo naucz się zasad ortografii, a dopiero później nauczaj na forum. Przedział wiekowy 10-20, powiadasz? Hmm, 10 letnie dziecko i Bękarty Wojny... No cóż, takie absurdalne stwierdzenie wygląda trochę jak samousprawiedliwienie Twojego pieniactwa.
Może najpierw naucz się pisać, poczytaj SJP, albo naucz się zasad ortografii, a dopiero później nauczaj na forum. Przedział wiekowy 10-20, powiadasz? 10 letnie dzieci na tym filmie? Hmm, byłeś na sali kinowej, czy oglądałeś ten film na PC i zobaczyłeś swoje odbicie w monitorze?
Nie masz racji, ja mam prawie 25 lat, student prawa, więc smarkiem nie jestem. Film mi się bardzo podobał, dałem mu 9/10. Arcydziełem jednak nie okrzykuję. Takich osób jak ja jest dużo - dają 9/10, ocena idzie w górę.
to ze jesteś studentem prawa o niczym nie swiadczy,pracuje z lekarzem,ktory chciał leczyc schizofrenie tiopentalem,a chory zoładek tramalem.
Oczywiście, że to właśnie Ty jesteś jedynym dojrzałym użytkownikiem filmwebu. Powiedz nam co i jak ocenić a my tak zrobimy o najdojrzalszy.
dla mnie to sobie spij z Tarantino-wyklej swoj pokój jego podobizna tak jak i aktorów grajacych u niego.moze uzytkownikiem filmwebu jestem swiezym,ale filmow widzialem dostatecznie duzo,by sadzic iz okrzykiwanie go arcydzielem jest absolutnym nieporozumieniem.
film zrobiony pod dyktando tych,ktorzy dzis pisza historie od nowa.
a im wtoroja posluszne aktorzyny i rezyserzy.
Śpię sam, na ścianie plakatów brak. Również dużo filmów widziałem. Jest to moim zdaniem film zapewniający dobrą rozrywkę, nie arcydzieło kinematografi i za to ma ode mnie 10
Tarantino w jednym z telewizyjnych wywiadów w jakimś talk-show na pytanie- co w tym filmie jest prawdą historyczną -odpowiada: "nic, wszystko zmyśliłem". Więc trochę dystansu proponuję... film jest słaby, za rok nikt nie będzie o nim pamiętał. pozdro
trochę mnie pojechałeś. Chciałem powiedzieć, że jestem inteligentnym gościem, wyczulonym na dobre kino i parę innych dziedzin bo sam się tym zajmuję z własnych zainteresowań. Byle gniota nie oceniłbym tak wysoko.
Tobie sie ten film, jak rozumiem, nie podoba i dlatego odczuwasz potrzebe obrazania ludzi na tym portalu. Hmmm, ciekawy przypadek.
no no! Zozo widzę, że świat koniecznie musi cię poznać! wygląda na to, że jesteś wyjątkowym nadczłowiekiem znający się lepiej nad arcydziełami światowej kinematografii od samego Quentina Tarantino. O filmie nie zamierzasz nic napisać rzeczowego tylko o ludziach? To kim Ty w końcu jesteś? wielkim filmoznawcą czy doktorem psychologii?
a negatywne opinie potrafisz rzeczowo uzasadnić? czy jesteś na nie, tak tylko aby być pod prąd i lubisz być w mniejszości (czyt. samozwańczej elicie). Bo to bym potrafił jeszcze może uszanować.
z Bolszewikami raczej nie mam do czynienia,ani praktycznie,ani ideologicznie,a rozpisywac sie na temat flmu nie bede,dobrze zroboiny to wszystko,a wiedze historyczna polecam czerpac z ksiazek.i to tych słabo dostepnych.
w takim razie Ciebie z KINA też trzeba przekierować do tych twoich trudno dostępnych książek historycznych. Bo wyglada na to, ze mylisz zasadnicze różnice w dziedzinach... Albo może zamiast kina polecę ci TVP Historia. Pogubiłeś się trochę.
Następny, co się czepia reżysera o zniekształcenie historii...
N, to jeszcze oskarż twórców "Matrixa", o przeinaczenie rzeczywistości...
a co ma kino sf-do wydarzen jakie mialy i nie mialy miejsca we Francji w czasie drugiej wojny swiatowej.
Ale o co ci chodzi? To jest przecież "Once Upon a Time...". Nikt nie zamierza z tego filmu czerpać wiedzy historycznej.
Kto chce to sobie poczyta. Mi tam nei przeszkadza historia przedtswiona w filmie. Historię tego okresu, znam i to bardzo dobrze, prowadzę kilka mneiszych serwisów poświeconych historii wojskowosci, kolekcjonuję repliki broni, robie modele żołnierzy w 3d. Nie patrzę na film ani trochę w kontekscie historycznym lecz dobrej rozrywki.
cholera... tak sobie myślę... koleś IQ=1975 nie napisał ANI JEDNEGO argumentu, nie potrafił nawet uzasadnić swojej oceny (czyli jej brak). Wnioskowałbym nawet, ze wcale nie oglądał tego filmu. A my mu wszyscy odpisujemy tyloma postami. Olać go.
Czlowieku to nie jest film historyczny i nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie sie uczyl z niego historii! Ten film to REVENGE FANTASY z naciskiem na FANTASY.
raczej twój avatar przypomina trolla.nie widzisz daty przy nicku?wiec skad u ciebie te 16 lat,nie potrafisz liczyc?
trochę mnie pojechałeś. Chciałem powiedzieć, że jestem inteligentnym gościem, wyczulonym na dobre kino i parę innych dziedzin bo sam się tym zajmuję z własnych zainteresowań. Byle gniota nie oceniłbym tak wysoko.
mój avatar to moje własne zdjecie, wiec skończ już.
jesli jestes inteligentny to na temat trolla powinnes zauwazyc komu odpisalem i jakiego avatara mialem na mysli-a konczyc bede wtedy, gdy bede mial na to nie przymuszona ochote.
niezbyt czesto się udzielam i nie jestem przyzwyczajony do tego układu odpowiedzi. Mam kilka swoich własnych for i jest tam nico inna kolejność, a tu szybko przeglądam bo piszę z pracy.
przepraszam, nie wiedziałam, że usuwają Ci posty;p
ale ty nie musisz od razu rzucać aluzji, że niby przygłupia 19nastka ze mnie :P
więcej luzu- odnosiło się do tego, że ja osobiście nie widzę sensu w takim emocjonalnym traktowaniu tego rankingu.
na Filmwebie jestem długo i od dawna czytuję forum, ale udzielam się głównie od Bękartów. jestem trochę nieprzyzwyczajony do tego układu postów, bo mam kilka własnych forów i układ odpowiedzi jest inny. :)
Już się przyzwyczaiłem i posty tak bardzo mi się nei meiszają.
Zozo, niepotrzebnie obrażasz tylu ludzi. :) To, że tobie się film nie podobał, ponieważ był niepoprawny historycznie jest do zaakceptowania. Dobra, to w końcu twoje zdanie. Odnoszę jednak wrażenie, że chyba nie widziałeś żadnych innych filmów Quentina Tarantino, bo idąc na jego film z przekonaniem, że będzie zupełnie realny i całkowicie poprawny historycznie jest po prostu naiwne. Możliwe, że inne aspekty filmu również ci się nie podobały, z tym, że nawet nie napisałeś jakie. Uważasz po prostu, że film jest kiepski "bo tak". :) Skąd niby wiesz, że film oceniali ludzie w przedziale wiekowym 10-20 lat, i czy to jest w ogóle istotne? Dokładnie tak, jak mówi Tarantika19 jest to po prostu głos większości, do której nie należysz. Pisz sobie ile chcesz ale przestań obrażać ludzi. Gadając głupoty w stylu "masz 19 lat i nic nie wiesz o filmach" jest głupie.
Widzialem wszystkie filmy Tarantino na czele z Bekartami,jak i rowniez filmy do ktorych pisał scenariusze-czy gusta maja sie prawo zmienic,czy nie?to po pierwsze
po drugie- w 1 czesci KillBilla,sanitariusz ,ktory pozwala gwałcic glowna bohaterke zboczencom,ma wyeksponowany Krzyz,dlaczego nie ma Gwiazdy Dawida lub Półksiazyca-sami sobie odpowiedzcie.po trzecie
jesli wam Polska smierdzi to wypierdalac do Koreii Północnej,lub Izraela,wypisac sie z Koscioła jekatolicy,po czwarte mam w dupie głos wiekszosci,a po piate nie warto tu nic pisac,czy to na temat filmu czy watkow z nim zwiazanych-stado baranów-prowadzonych przez poprawnie politycznie merdia!!
TERAZ MASZ PRAWO UWAZAC IZ OBRAZILEM LUDZI-I NIE BEDE WIECEJ UDAWADNIAŁ IZ NIE JESTEM WIELBLADEM TOLERANCYJNA CIOTO.
PRZEZ TAKICH DEBILI JAK TY ZOZO POLSKA JEST UWAŻANA ZA KRAJ ANTYSEMITÓW,
HOMOFOBÓW I KRAJ MOCHEROWYCH BERETÓW TAKICH JAK TY POWINNI ZAMYKAĆ W
SZPITALACH PSYCHIATRYCZNYCH!!!
KTO UWAŻA ŻE:
zozo1975
JEST KOMPLETNYM KRETYNEM I IDIOTĄ NIECH POSTAWI KRZYŻYK:
+ (ja pierwszy)