Również ten film mi się w ogóle nie podobał. Ale znam osoby, które strasznie się na nim się uśmiały - napewno mi to nie przeszkadza.
A takie gatki, że jak komuś się on nie podobał to jest głupi i nie ma poczucia humoru to są na poziomie podstawówki (chyba się dużo nie pomyliłam?).
Nie lubię kina Tarantino, nie lubię siekania się na ekranie na prawo i na lewo. A jak ktoś lubi to niech ogląda. dla mnie akurat nie ma nic w tym zabawnego.
Pozdrawiam
Kino Tarantino jest bardzo specyficzne i wiedząc jaki jest jego styl mogłas po prostu go nie ogladać.Bo wiadomo jest ze specjalizuje sie w krwawych jatkach.
trzeba być nierozgarniętym umysłowo aby takiemu filmowi wystawić 1. Za sama obsadę filmu to 1 za muzykę kolejny plus, zdjęcia, kostiumy, montaż kolejne punkty dla osoby której film się nie podobał ocena najniższą jaką można( ja bym wystawił) wystawić to 5, ale nie 1. Najniższa ocenę daje się filmowi, który jest kompletnym dnem pod względem fabularnym i technicznym. Moja ocena 8,5 Tarantino w świetnej formie, znakomita obsada, zdjęcia, kostiumy, muzyka, a wszystko ubrane w specyficzny dla Trantino sposób :)
Nierozgarniętym, albo wręcz niedorozwiniętym. Ocena 1 powinna być zarezerwowana dla wyjątkowego gniota- filmu z fatalnym scenariuszem, aktorstwem, porażającego głupotą itp. np. dla jakiegoś akcyjniaka klasy B z Van Dammem wypuszczanego na rynek DVD.
"Bękarty Wojny" jest filmem wyjątkowym- pisałem już setki razy o świetnie skonstruowanych dialogach, które zastępując strzelaniny i wybuchy napędzają akcje do przodu. Pisałem o aktorstwie- Waltz istna rewelacja, Pitt- jak ryba w wodzie w bardziej komediowej tonacji (świetny był tez u Coenów). Do tego reżyseria, scenariusz i zachowanie przez reżysera tego swojego "tarantinowskiego" charakteru w filmie bądź co bądź wojennym.
Jeżeli dla autorki tematu to za wysoka półka to niech w ogóle nie ogląda takich filmów (Pulp Fiction-2 a szajs Kochaj i tańcz 7) i tym bardziej ich nie ocenia bo za chwilę się okaże że nie trzeba być kolejnym trollem (niedawna sytuacja z ojcem chrzestnym w rankingu) aby przyczynić się do spadków świetnych filmów w filmwebowym rankingu.