PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 620073
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

po czym w powietrzu je złapałem i twardo wylądowałem z powrotem na ziemi z ogromnym uśmiechem na twarzy. Olać wszystkich którzy nie załapali! Współczuje każdemu z osobna kto liczył na film wojenny z Bradem Pittem w którym będzie rozpizd Tarantino rodem z From Dusk Till Dawn. Jeśli ktoś po Q. Tarantino spodziewa się tylko akcji to najzwyczajniej w świecie nigdy więcej z jego filmów nie wyciągnął. Przykro czyta się te tematy z negatywami ale żal aż się tam mieszać z błotem.
Ja się nałykałem tych pejoratywów przed filmem dzięki czemu podszedłem do niego na spokojnie, a skończyło się na salcie bez butów hehehe.

W końcu "ktoś" mnie pokrzepił po tych wszystkich wojennych filmach opartych na faktach. Zobaczyłem nawet śmierć hitlera, którego już w swoich fantazjach maltretowałem na wiele sposób (widać że Quentin też lol) i nawet ciężko mi o nim pisać z dużej litery. Zdecydowanie szacun za innowacyjne ujęcie II WŚ ! Quentin pojechał z niemcami jak "bóg Kubie". Nie widziałem by ktoś jeszcze tak zniszczył nazistów w kinie. Nie dyplomatycznym "srufufu" a prostą metodą "na chama trzeba chama". Scena końcowa w kinie - na taki finał liczyłem, piękne podtrzymanie napięcia do tego momentu i rrrrrr rrrrr rrrrr (bum) rrrrrrrozwiązanie akcji :freak: Eh szkoda że fabuła tego filmu nie pokrywa się z naszymi podręcznikami z historii....

Co do wykonania to nie widzę sensu pisać tych pochwał, bo to dla mnie tak oczywiste, że bym się czuł jakbym podbił do P.Anderson i jej powiedział ze ma duże cycki. Przecież to oczywiste, a jak ktoś tego nie dostrzega to spał na filmie (ujmując to bez wyzwisk).

Jako że założyłem ten temat chętnie powymieniam się tu z każdym opiniami na temat filmu. Można nawet powbijać się sobie w tyłek jak ktoś dał 10 jak ja :)

Btw chciałbym w tym akurat przypadku znać niemiecki język na tyle by sobie poczytać ich fora, cóż myślą o tarantinowskiej wizji WW2 ;p Jak ktoś ma coś na ten temat to śmiało!

ocenił(a) film na 9
Kiu_Mantra

ta ta
ta ta ta ta ta ta
ta ta
ta ta ta
ta ta ta ta ta ta ta
ta ta
ta ta ta
ta ta ta ta ta ta ta
ta ta
ta ta ta