PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 620023
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Chodzi o scene spotkania w barze. Dlaczego wysłali Stiglitz-a skoro niemcy go znali jako zrajce. Jedyne co opowiada sie za wstwieniem kwesti Tila "Say auf wiedersehen to your nazi balls"

KtoS_mi_zabral_nick

z nazwiska na pewno go znali, ale nie z twarzy, nie wydaje mi się by każdy żołnierz we wszystkich krajach okupowanych miał okazję obejrzeć podobiznę Stiglitza - internetu i tv nie było :P
możemy też założyć, że ci co go dobrze znali to ... pierwsi zginęli, z dobrymi dokumentami to zapewne mógłby dostać sie i do wyższych rangą oficerów nie wzbudzając podejrzeń

Vimo

szczerze mowiac czekalem na ten komentarz. GAzety, gazety. ogladaj uwazniej

KtoS_mi_zabral_nick

gazety, gazety - wiedząc na czym polega propaganda to razej nie chełpili by się za bardzo w gazetach takim Stiglitzem - toż to wstyd na cały świat że jeden z nich bezkarnie morduje wyższych rangą oficerów i nie mogą o złapać :P - no może jeszcze na terenie Rzeszy, ale gdzie indziej taką reklamą by się tylko ośmieszyli a jak wiadomo śmieszny wróg nie jest groźny - więc szczerze wątpię by na terenie okupowanej Francji w gazetach widniała podobizna Stiglitza
co innego Zoller - tu jest sie czym pochwalić, zastraszyć wroga i podnieś na duch żołnierzy

Vimo

masz rację w stanie wojny nikt nie chwali się swoim zdrajcami i co za tym idzie porażkami - co innego już złapanymi i osądzonymi, nie wolno się przyznawać do słabości

ocenił(a) film na 10
KtoS_mi_zabral_nick

Wysłali Stiglitz-a ponieważ znał on doskonale język niemiecki to raz, po drugie nie wiedzieli, że w lokalu będą jacyś inni Niemcy (dlatego chcieli go opuścić zaraz po wejściu, aktorka przekonała ich żeby zostali), po trzecie - to tak jakbyś zadał pytanie, dlaczego poszli udawać Włochów, kiedy nie znali prawie ani słowa po włosku. Po prostu podeszli do tematu spotkania w piwnicy nierozważnie. Jak się jednak okazało, biesiadujący naziści Stiglitz-a nie kojarzyli.

joe_kaktus

mogli wyslac tylko 2. wsrod biesiadujacych byl oficer ss i nie rozpoznal huga, watpliwe. rozpoznal po sposobie zamaiania a nie poznal wroga rzeszy.moim zdaniem to jedyne niedociagnicie w filmie. jedyne co broni tarantino to kwestia "say auf wiedersehen to your nazi balls"

KtoS_mi_zabral_nick

Pamiętajmy kto dowodził Rzeszą i ilu ona miała wrogów. Poza tym Bękarty nie
spodziewały się Niemców w knajpie. Ta scena ma zresztą uzmysłowić, że
Bękarty nie nadawały się do subtelnych misji (sam Tarantino to tak
skomentował, twierdząc, że to ludzie stworzeni do zabijania, nie
szpiegowania).

ocenił(a) film na 8
joe_kaktus

akurat ci wyżsi rangą oficerowie musieli wiedzieć jak wygląda stiglitz więc po wejściu na premiere prędzej czy poźniej ktoś by go rozpoznał i ich plan by poległ = w zasadzie sama masakra w barze wyszła im na dobre;) pokrętne jak to u tarantino, ale faktycznie w swojej zawiłej psychice pominął wątek rozpoznawalnej twarzy stiglitza, cóż nołbadysperfekt;))

KtoS_mi_zabral_nick

"KtoS_mi_zabral_nick" a mnie ktoś zapierdolił paszport dasz wiarę...?;)co za łajzy łażą po tym świecie.:)

ocenił(a) film na 9
KtoS_mi_zabral_nick

Podobny blad jest pod koniec tej sceny, kiedy wiekszosc juz lezy martwa, a kpt Raine rozmawia z ocalalym Niemcem. Ten pozwala mu zejsc na dol po Bridget, co jest zupelnie nielogiczne, gdyz Bekarty i tak nie mogly by mu pozwolic przezyc z wiedza, ze Bridget jest szpiegiem. Niemiec tez powinien zdawac sobie z tego sprawe.

ocenił(a) film na 10
dziaru

Ja tylko tym wspaniałym inteligentnym szukaczom sensacji chciałbym uprzejmie napisać, że : UWAGA: Tam miało nie być Niemców.
To tyle na ten temat.

BURZUM

Nie no masz racje w okupowanej francji w nocy w barze nie bedzie niemcow no bo jak?