PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619850
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

tego film i niestety miałem rację. Jeśli już mam oglądać bajkową, zmyśloną wersję wojny to wolę serial Allo Allo, przynajmniej jest śmieszny. Rola Brada Pitta to jakaś marna próba naśladowania Johna Wayna w połączeniu z Marlonem Brando (Ojciec chrzestny). Reszta bękartów to całkowite dno. Aktorsko dużo lepiej wypada strona "niemiecka" a szczególnie Christoph Waltz który winien być w czołówce na 1 miejscu i chętnie obejrzę go i innych rolach. Że fabuła jest bajkowa wielu zabierającym wcześniej głoś jak widzę nie przeszkadza. Ale ona w ogóle ledwie trzyma się kupy a niektóre fragmenty są bardziej nieprawdopodobne niż Batman. Zdaje się że wszystko to zostało sklecone aby jak napisał ktoś wcześniej "...teraz następne pokolenie amerykańskich dzieciaków wychowa się w świadomości że to odważni, dzielni i szlachetni Amerykanie zabili Hitlera i zakończyli wojnę." Mam nadzieję że reżyser następnym razem "bawiąc się filmem" zrobi coś z sensem, bo tym razem to była strata 153 minut

ocenił(a) film na 9
roman.s

A dla mnie majstersztyk pod względem dialogów.

Co ty się tak martwisz o amerykańskich dzieciaków? Kto czyta/uczy się to zna prawdę i rozumie słowo pastisz.
Wszystkie te twoje 'wady' filmu, ja uznaje za jego zalety.