PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 620073
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Nie rozumiem ludzi oczerniających ten film?!Przecież to Quentin Tarantino!Jeśli ktoś nie lubi jego stylu to niech nie zabiera się za oczernianie tego Pana!Film pełen błyskotliwych i śmiesznych dialogów!Dużo krwi i bandytów ale w końcu mamy wojnę i jakoś trzeba było ukazać okrucieństwo III Rzeszy!Świetne role aktorów, Brad Pitt znowu przeszedł sam siebie!POLECAM fanom gatunku, jeśli ktoś nie zna się na lekko humorystycznym przekazie poważnych wydarzeń i jest zbyt konserwatywny by to zrozumieć niech się zastanowi zanim usiądzie przez ekranem;)ot moja mała rada:P

ocenił(a) film na 9
nene7

heh, jak dla mnie quentin tu sie nie popisal, mowie to z pelna swiadomoscia, bedac jego wiernym fanem od lat. byly przeblyski, oczywiscie, ktore nawiazywaly do jego tworczosci, ale to jednak nie bylo to. i jakkolwiek bliska mi jest tematyka filmu w ktorym przeprowadza sie bezwzgledna eksterminacje nazistow (sam marzylbym o sciaganiu skalpow z helmutowych synow:D), to jednak nie bawilem sie na nim az tak jak sie spodziewalem. nie wspominajac o tym ze byly w nim dluzyzny, ktore nieco usypialy. sytuacje ratuje mocno postac aldo wykreowana po mistrzowsku przez pitta, czapki z glow, again. ogolnie to film na max 7, nie wiecej, przynajmniej jak dla mnie. pozdrawiam