PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619956
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Cudowne i urzekające sceny, w których żywcem pali się niemczurów i rozbija im łby drewnianą pałką. Od tego filmu polubiłem Brad’a Pitt’a.

ocenił(a) film na 5
Rob_Rock

Aleś prymityw.......................................................

ocenił(a) film na 10
ugryz

Kropkami nadrabiasz brakujący tekst? Brawo!

ocenił(a) film na 9
ugryz

Poziom twojej wypowiedzi jest jak już prymitywny. Poza tym naucz się definicji tego słowa. Kolega dał całkiem mądrą wypowiedź, co go krytykujesz?

ocenił(a) film na 10
Rob_Rock

Masz coś do Niemców? Ja polskim patriotą absolutnie nie jestem ale film mi się bardzo podobał.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
michi468

No to wyjazd z PL. Co tu jeszcze robisz? Powinieneś czyścić buty swoim idolom...

ocenił(a) film na 4
Rob_Rock

skąd się biorą tacy debile?
to właśnie przez takie jednowymiarowe postrzeganie świata i nienawiść (bijącą chociażby z waszych postów) doszło do spopielania narodów w piecach krematoryjnych.

None200

pozwole sobie sie nie zgodzic.
według ciebie Niemcy nie ponoszą zadniej winny za to co zrobili. To
wszystko wina podbitych przez nich narodów bo były nieprzyjemne wobec
nich...

ocenił(a) film na 9
None200

Nie wiem kto cię uczył historii, ale twoje wnioski są tak śmieszne i bezsensowne, że brak słów. Za co nie lubimy Niemców? Przede wszystkim za dwie wojny światowe, za zamordowanie (w bestialski sposób) milionów Polaków. Za to, że teraz się od tego wykręcają. Za to, że bezczelnie żądają odszkodowań, różnych kamienic. Cofając się w przeszłość za rozbiory. Za wszystkie krzywdy, które wyrządzili Polakom i Polsce. Za to, że po latach uważają się za pokrzywdzonych. Jest tego mnóstwo.

ocenił(a) film na 3
Autsajder_2

"dla każdego POLAKA PATRIOTY!" nie przypominam sobie żeby Polscy żołnierze podczas wojny wykazywywali się takim okrucieństwem.
Nie wiem czym ty się rajcujesz, jest to kolejny film o Żydach,a mogliby coś nakręcić o Polakach bo narazie jesteśmy spychani na margines, tak jakby Polska prawie wogóle nie uczestniczyła w wojnie. Film taki sobie, Tarantino się wypalił, niewychadzą mu filmy o podłozu historycznym, niech lepiej pozostanie w klimatach Pulp Fiction, dobra gra tego pułkownika ss niewystarczy żeby ten film uratować. 4/10 and Peace

ocenił(a) film na 10
eversman_4

Właśnie bardzo boleję nad tym, że się NIE WYKAZYWALI takim okrucieństwem. A trzeba było dotkliwie karać to niemieckie ROBACTWO...

ocenił(a) film na 10
Autsajder_2

A zastanów się czemu nie mamy takiej nienawiści do Rosjan za Katyń?

użytkownik usunięty
Rob_Rock

UWAGA! W tym temacie panuje zacofanie i ciemnota umysłowa.

zgadzam sie z postem wyżej

Niemcy niczym nie różnią się od innych narodów, każdy naród to tacy sami ludzie, nieważne czy to murzyny, białasy, czy żółtki. Polacy są święci? To, że w czasie II wojny światowej Niemcy wymordowali tylu polaków to głównie zasługa Hitlera. A takich Hitlerów na świecie były miliony, tyle, że akurat temu udało się dojść do władzy. W dzisiejszych czasach żyją zapewne setki ludzi gorszych niż sam Hitler, w samej polsce jest ich pełno tylko, że nie są u władzy, czasy się zmieniły, każdy pedofil-morderca jest gorszy od Hitlera. Sam założyciel tematu ma zadatki na takiego dyktatora, choć żeby kimś takim być trzeba mieć jaja, a autor zapewne w realnym życiu nie powiedział by czegoś takiego publicznie, zesrałby się prędzej w gacie

ocenił(a) film na 1
Rob_Rock

Rob Rock ty jesteś jakimś debilem choć nawet debil jest bardziej pojętny od Ciebie. Weź te swoje skinheadowskie poglądy w .... włóż.

ocenił(a) film na 2
Rob_Rock

Na szczęście nie jestem patriotą.
<br/>

ocenił(a) film na 9
Rob_Rock

Nie sądziłem że jedyne tematy związane z IB na filmwebie będą poruszały Katyń, oświęcim, polaków, faszystów, ludzi którzy oczekiwali od Quentina filmu historycznego, i antysemityzmu. Wniosek jest taki że jesteście niedorozwinięci, i będziecie się kłócić nt. spraw których sami nie zaznaliście (wasi ojcowie też).