PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619956
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Mi osobiście bardzo podobał się film bękarty wojny . I na serio powinni zdobyć jednego bądź więcej oskarów . Świetna rola Waltza ,Brada i innych .Film przedstawia (oprócz śmierci Hitlera ,który umarł w Niemczech) prawdziwą historię Żydów jakie męki przeszli podczas drugiej wojny światowej.Film - jest exstra.

Za to szanuję opinię fanów avatara i uważam ,że nie powinniście tak wrogo podchodzić do tego ,że ktos bardziej lubi Bękartów a nie avatar i żeby zajęli lepsze miejsce od niego,choć mi nie zbyt się podobał(oczywiście avatar), by najmniej kilka scen było na prawdę godnych podziwu.Avatar - jest to film zrealizowany w wersji 3D. Ale tak na serio ( i bez urazy dla fanów) porównując wersję 3d do zwykłej ta druga moim zdaniem okazałaby się lepsza lecz nie mówie ,że 3D to beznadzieja ale uważam ,że zwykła mogłaby być lepsza.Dlczego ?Dlatego ,że niektóre sceny jakoś dziwnie wyglądały w 3D. Szczerze mówiąc po wyjściu z kina i z sali gdzie oglądałam avatar trochę się zawiodłam tak jak moi znajomi myslałam ,ze będzie lepszy.

Wracając do Bękartów Wojny film jest jak wcześniej wspominałam (moim zdaniem) lepszy i zasługuje na oskara - jak widac tak też uważa część osób i dla nich szacun. Świetne dialogi , fajne ale,niektóre były przerażąjące - sceny.

W podsumowaniu dla mnie QT nakręcił exstra , super (wiele określeń można było by tu dodać) film .I pewnie fani bękartów się ze mna zgodzą ,ze powiniem zdobyć kilka oscarów .

P.S - > sorry za powtórzenia ; P