PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 617 tys. ocen
8,0 10 1 616737
8,7 103 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

jak dla mnie to ta w restauracji,gdy zamówił strudel jabłkowy i się nim rozkoszował(rozsmakowywał) :)

ocenił(a) film na 10
aronn

A wg mnie sceny, w których okazuje się, że doskonale zna włoski :D

ocenił(a) film na 8
fifa114

A dobry tekst Hansa(nie wiem czy dokładnie tak brzmiał,najwyżej ktos poprawi):
"Jak to włosi mawiaja gdy but jest wygodny....trzeba go nosić"
hehe ale mnie to rozbawiło(sorry nie mogłem sie powstrzymać).

ocenił(a) film na 8
aronn

to mówił chyba o amerykanach. mnie najbardziej rozbawiła scena przed wejściem na seans kiedy zaczął nawijać po włosku.

użytkownik usunięty
aronn

Mnie najbardziej rozbawiło BINGO! http://www.youtube.com/watch?
v=EzgVY7lxSlA&feature=related oraz BONJORNO! http://www.youtube.com/watch?
v=7o2ID2KlgUI

użytkownik usunięty

Bardziej mi sie podobało sposób w jaki 'rozmiękczał' ludzi. Te wszystkie jego psychologiczne sztuczki, bardzo dobrze zagrana i napisana rola, mocny punkt filmu.

ocenił(a) film na 9

bardzo fajnie zareagowal na odpowiedz "co sie pani stalo w noge?" ;p

rafkulak

heh, tak, "a gdzie dokladnie w Paryżu jest ta góra? ... Nie, ja tylko droczę się z panią, wie pani jaki ja jestem" (mniej więcej tak to leciało).

a co do do Landy - w moim mniemaniu najlepiej przestawionej postaci w filmie i najlepiej odegranej przez Christopha Waltza - to praktycznie każde jego pojawienie się w filmie to coś nowego i wspaniałego. Kij z tym, że jest nazistą, tego nie biorę pod uwagę. Intryguje jako człowiek, człowiek bardzo inteligentny, oczytany, znający języki (parafrazując wywód z "Kilera"). Szkoda, że jednak Tarantino poszedł ostatecznie w kierunku kompletnego ośmieszenia tej postaci, mógł zupełnie inaczej zakończyć jego jestestwo w tym filmie - na pewno nie robiąc z niego łapczywego na kasę i tytuły jegomościa. No ale to jego wybór, skądinąd można też się zgodzić, iż słuszny - choć ja wolałbym inne z nim zakończenie

ocenił(a) film na 10
Somar

Jak dla mnie to scena przesluchiwania farmera i jak Landa sie pyta: "Czy ja tez moge zapalic?", i farmer mu odpowiada, ze tak i Landa wyciaga ta swoja fajke. Cala sala sie ryla.

Youjusz

TĘ swoją fajkę. pytanie co sadzila sala gdy sie z tego ryla. ze wyjal duza fajke? unmoeglich. w scenie przesluchania najbardziej interesujace bylo... samo przesluchanie, nie wyciaganie fajki, choc to nie bylo slabe ;)

użytkownik usunięty
Somar

najlepszy byl ten akcent wloski, ta cala scena z jezykiem.
cala sala przeciez sie smiala.

najbardziej na tym jak sie okazalo ze niemiec , glowny bokater rozmawia plynnie po wlosku, a drugi moment jak brad sie wita.

ocenił(a) film na 8
Somar

"TĘ swoją fajkę. pytanie co sadzila sala gdy sie z tego ryla. ze wyjal duza fajke? unmoeglich. w scenie przesluchania najbardziej interesujace bylo... samo przesluchanie, nie wyciaganie fajki, choc to nie bylo slabe ;)"

Mam wrażenie jakby Tarantino w swoich filmach cały czas trzymał nasze nerwy na wodzy,raz nas rozśmiesza fajką(troche komicznie wyglądała) by za chwilę zaskoczyć krwawą masakrą

ocenił(a) film na 9

BONJORNO!! najlepsze, co może być w tym filmie.
Śmieszyło mnie to, że uważał, że najlepiej z nich wszystkich będzie mówił, a jak sie okazało, amerykańskim akcentem waliło po uszach...

ocenił(a) film na 9
aronn

Mnie najbardziej podobała się scena w kinie, gdy zaczął się śmiać cała sala tego śmiała. Ponadto tak naprawdę każda scena z jego udziałam to małe arcydzieło. To że zdradził Hitlera dla kasy i zaszczytów trochę mnie zaskoczyło do zdawał się być oddanym sprawie gdy przesłuchiwał tego Francuza na początku filmu ale to chyba dobrze bo Tarantino potrafi zaskoczyć.

ocenił(a) film na 8
radziecka84

Troche szkoda myślałem że Hans do końca będzie twardzielem a tu nagle spasował że tak powiem.

aronn

Scena w chacie, ciarki przechodzily po plecach

ocenił(a) film na 10
velsatison

Hans dobrze wie ,że się z niego śmiejecie

ocenił(a) film na 10
aronn

Zdecydowani Farma :-) Genialne dialogi, świetny klimat i wręcz perfekcyjne przedstawienie postaci Hansa. Genialne pomysł na "zamknięcie" ujęć i smaczki innego typu.