Na wstępie chce zaznaczyc, iż nie jestem komputerowcem i mój problem dla "zaawansowanych" może byc błahy.
Sciągnąłem "Bękarty Wojny" w HD (Rozmiar 5,13 GB i w formacie Matroska Video File [mkv]) - próbuje zrzucic film na dysk zewnętrzny, ale pojawia się problem, ponieważ wyskakuje informacja, że plik ma za dużą wielkośc.
Tylko proszę nie zadawac głupich pytań typu:
"Czy sprawdziłeś wielkośc pliku i czy czasem nie przekracza ona pojemności dysku zewnętrznego"
Bardzo dziękuje za szybką odpowiedz.
P.S.aha taki sam problem mam z "Rockym"
dane jak najbardziej zostana sformatowane
wystarczy przeniesc zawartosc z przenosnego dysku na ktorej ci najbardziej zalezy na inny dysk i sformatowac
a jak sie to robi ? bardzo proste
moj komptter/klikasz prawym przyciskiem myszy na ikonce dysku przenosnego/formatuj i tam w opcjach zmieniasz z fat32 na ntfs i rozpoczynasz format
w pierwszej linijce mojego postu chodzilo mi o to ze stracisz dane dlatego warto je gdzies skopiowac :P
ja dodam, że jeżeli przy formatowaniu nie masz do wyboru systemu plików ntfs, to musisz zrobić tak:
mój komputer > prawoklik na dysku zew - właściwości > zakładka sprzęt > z listy wybierasz dysk zew > właściwości > zakładka zasady > zaznaczasz optymalizacja wydajności
zamykasz wszystkie okienka i teraz możesz już formatować na ntfs ;)