PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619956
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Na wstępie chce zaznaczyc, iż nie jestem komputerowcem i mój problem dla "zaawansowanych" może byc błahy.

Sciągnąłem "Bękarty Wojny" w HD (Rozmiar 5,13 GB i w formacie Matroska Video File [mkv]) - próbuje zrzucic film na dysk zewnętrzny, ale pojawia się problem, ponieważ wyskakuje informacja, że plik ma za dużą wielkośc.

Tylko proszę nie zadawac głupich pytań typu:

"Czy sprawdziłeś wielkośc pliku i czy czasem nie przekracza ona pojemności dysku zewnętrznego"

Bardzo dziękuje za szybką odpowiedz.

P.S.aha taki sam problem mam z "Rockym"

ocenił(a) film na 1
Mathias_13cool

Masz dysk sformatowany w fat32 przekonwertuj go na ntfs

karola19980

Aby nie było wątpliwości, przyczyna leży właśnie w tym, co powiedział
kolega wyżej. ;)

ocenił(a) film na 10
Taczan

Mógłbyś wyjaśnic jak sformatowac? I czy dane nie zostaną skasowane?

Mathias_13cool

dane jak najbardziej zostana sformatowane
wystarczy przeniesc zawartosc z przenosnego dysku na ktorej ci najbardziej zalezy na inny dysk i sformatowac
a jak sie to robi ? bardzo proste
moj komptter/klikasz prawym przyciskiem myszy na ikonce dysku przenosnego/formatuj i tam w opcjach zmieniasz z fat32 na ntfs i rozpoczynasz format

Terry25

w pierwszej linijce mojego postu chodzilo mi o to ze stracisz dane dlatego warto je gdzies skopiowac :P

ocenił(a) film na 10
Terry25

Dzięki

ocenił(a) film na 9
Mathias_13cool

ja dodam, że jeżeli przy formatowaniu nie masz do wyboru systemu plików ntfs, to musisz zrobić tak:

mój komputer > prawoklik na dysku zew - właściwości > zakładka sprzęt > z listy wybierasz dysk zew > właściwości > zakładka zasady > zaznaczasz optymalizacja wydajności

zamykasz wszystkie okienka i teraz możesz już formatować na ntfs ;)