PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 620023
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Oczekiwałam coś w stylu Kill Billa. Jatki,krwi, zemsty na nazistach. I co dostałam? Długie polityczne rozmowy. Co prawda napięcie jest. Pierwsza scena rozmowy z SS człowieka który ukrywa żydów, ta sztuczność, kultura, wszytko za maską hipokryzji, coś nowego. Nie wiem co o filmie sadzić. jakbym nie miała wygórowanych oczekiwań do Tarantino film mógłby okazać się arcydziełem. Ale ja ciągle oczekiwałam scen brutalnych walk i krwawej zemsty.. Mimo to daje 7/10. Bo kreacja aktorska Pitta, była powalająca, bo sam temat był wyniosły. Po prostu oczekiwałam nie tego co powinnam...

ocenił(a) film na 10
kamila_sz25

Ja obawiałem się że Tarantino postawi na rozwałkę, ale na szczęście dostałem masę świetnie rozpisanych dialogów :)

ocenił(a) film na 8
kamila_sz25

Hahaha nie było jatki? A może to nie były "Bękarty..."
Gościówo a pałowanie nazistów przez Niedźwiedzia? A jatka w miejscu, gdzie znaleziono bucik kolaborantki (nie pamiętam gdzie to było)??
I na koniec: swastyka wyryta na czole? Jatek(?) tam było co nie miara. Mogę cię zapewnić. A "Kill Bill" był beznadziejny. ;p Lepsze są "Cztery pokoje" i niesmiertelny, kultowy, fenomenalny "Pulp Fiction".
A propos w "Bękartach.." można doszukać się podobnych scen do "Pulp..." Za dużo, by o tym pisać, ale wytrawny znawca z szybkością je odszuka.

użytkownik usunięty
kamila_sz25

Następny film QT powinien zrobić o wyluzowanych kozakach, którzy mszczą się na lachach za Jeremiego Wiśniowieckiego. Np. kozacy mogliby na czołach lachów robić Korybut.

ocenił(a) film na 10
kamila_sz25

JA wysiadłem -- nie dało sie przewidziec co będzie dalej.
Tarantino to kawal sukinsyna! Jest świetny!

Naturalnie film z gatunku "zabili go i uciekł" ale z wdziękiem zrobiony. Hej!