PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619956
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Number 1

ocenił(a) film na 10

na mojej liście filmów, i nie dlatego że jest orginalny czy co tam jeszcze, po prostu dotarł do mnie frontalnie bardziej niż Forrest Gump. Po wyjściu z kina jeszcze bardziej nienawidzę szkopów i choć ktoś może to skrytykowac to nie cierpię mentalności naszych sąsiadów nie mówiąc już o powłoce historycznej. W czasie seansu poczułam nieodpartą nienawiść i za to rezyserowi dziękuje bo pokazał jak być powinno , niestety wszystko wygladało inaczej. 10/10

użytkownik usunięty
SimpleWoman

No i właśnie przez obawę -tak mi się przynajmniej wydaje- przed promowaniem filmu, który może wywołać takie postawy, nie dostał on statuetki.

SimpleWoman

Ja nie poczułem żadnej nienawiści, co nie zmienia faktu, że ten film jest jednym z lepszych filmów, jakie miałem przyjemność w swoim życiu oglądać.

ocenił(a) film na 6
SimpleWoman

hehe, to ja znam masę bardziej przyziemnych filmów które oddają sens historycznych zbrodni popełnionych przez Niemców. Skoro na kimś taka bajkowa szmira może wywrzeć głębsze emocje niż śmiech to ja wymiękam. NA tym filmie można i raczej trzeba się śmiać, łykać popcorn i koniecznie popijać colą.

pablomaestro

Twoj "przenikliwy" umysl najwyrazniej nie potrafi dostrzec nic wiecej. Poprzestan na ogladaniu przyziemnych filmow gdzie wszystko podane jest na tacy.

SimpleWoman

Akademia nie lubi(nie rozumie?)przewrotnych filmów. A Bekarty sa
niewyobrazalnie przewrotne. I nie moge prezyc wygranej "the hurt locker:,
to kompletne nieporozumienie!!!!Dla mnie Inglorious Basterds to film 2009
roku.

użytkownik usunięty
mimimimi1993

Rozumie, rozumie ale się ich boi. zakrótkikomentarz:C

SimpleWoman

mnie jakoś nie spasował i nawet do końca nie obejrzałem... hmmm dziwne bo przecież to dziecko od Tarantino...