PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 619956
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

Nie mogę napisać żebym był jakoś szczególnie rozczarowany ale spodziewałem się trochę innego filmu. Szczególnie innej końcówki. Ja wiem, że to Tarantino ale mimo wszystko... W ”Bękartach...” znalazłem wiele pozytywów. Genialna muzyka Ennio Morricone, zwolnienia akcji i zbliżenia na twarze sprawiły, iż miałem wrażenie, że oglądam western wyreżyserowany przez Sergio Leone. Świetna gra aktorska. Brad Pitt był bardzo dobry jako wieśniak z Tennessee, szczególnie kiedy próbował mówić po włosku. Christoph Waltz jako pułkownik Hans Landa wręcz genialny. Mimo tych wszystkich pozytywów miałem lekki niedosyt. 8/10

ocenił(a) film na 6
galladorn

Ja jednak się trochę bardziej rozczarowałam tym filmem. Spodziewałam się bardziej 'ekscytującego' seansu, a jednak film ciągnął mi się. Miał kilka naprawdę świetnych momentów, ale całość dla mnie była taka jakaś nudna. Być może byłam zbyt nakręcona na ten film ;p

ocenił(a) film na 8
Oktawia_

Faktycznie, oczekiwania były duże. Zwłaszcza po lekturze forów internetowych. Mi generalnie się podobał, szczególnie smaczki, których nie wyłapałbym gdybym wcześniej nie oglądał westernów Leone. Zirytowała mnie natomiast finalna scena w kinie. Wiesz o co chodzi więc pozwól, że nie będę rozwijał, żeby nie psuć zabawy tym, którzy jeszcze filmu nie widzieli.