PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 620073
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

i wcale nie piszę w sensie negatywnym, ciężko o krwawym filmie mówić, "żę się podobał", ale nie zawiodłam się, nie jest to może najlepszy film Tarantino, ale nie można mówić, że zły....O grze aktorów wspominać nie będe, bo co dobre już zostało powiedziane, a nawet jakbym chciała to nie mogę się przyczepić do niczego...Chciałam krwi, jatki, masakry--DOSTAŁAM!! daje dobre 8

ocenił(a) film na 9
sanydej

heh po zastanowieniu dałam w końcu mocne, zdrowe 9 :D

ocenił(a) film na 10
sanydej

Ja także długo oczekiwałem sieczki na nazistach - i się w końcu doczekałem.
Te podłe sk***yny dostały nareszcie to na co zasłużyły - i to nie zwykli żołnierze, ale elita tych psychopatów.
Ufff... przed chwilą skończyłem oglądać ten film i nie dziwcie się, że piszę tak ostre słowa. Za "żydowską zemstę" i końcową scenę w lesie należy się 10. Jeśli współczujecie faszystom - przypomnijcie sobie Auschwitz.
Zero współczucia.
Po prostu film genialny i tyle. Jak na razie najbardziej pozytywne zaskoczenie filmowe w tym roku . Należy się 10 i kropka.

ocenił(a) film na 6
kamillaz

Zapewne wszyscy użytkownicy portalu mają "wybite numery", więc ho ho, powspominajmy Auschwitz;) Niemcy chociaż mieli klasę i np. polskich oficerów traktowali z honorami, a chęć "dowalenia" filmowym nazistom nie usprawiedliwia często groteskowej przemocy - ten film jednak nie ma wiele więcej do zaoferowania, żeby wspomnieć świetną rolę Waltz'a i 2 naprawdę trzymające w napięciu sceny, reszta to okropne znużenie. Jeśli to jest arcydzieło (a taka jest interpretacja oceny 10), to wybacz, ale masz beznadziejny gust.