PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137747}

Bękarty wojny

Inglourious Basterds
2009
8,0 620 tys. ocen
8,0 10 1 620023
8,7 80 krytyków
Bękarty wojny
powrót do forum filmu Bękarty wojny

jedynie na uwage zasluguje Pułkownik Hans Landa gdyby nie on mozna by bylo zasnac

john_anonim

To na jakich filmach Ty czujesz adrenalinę, skoro na tym zasypiałeś? Jeden z najlepszych tarantino, choć nie w jego stylu. Daje mu zasłużone 10/10 i wędruje do moich ulubionych. Na takie kino czekałam.

użytkownik usunięty
john_anonim

Zgadzam się, przereklamowany to dobre słowo. Film jest nijaki, nie wiem skąd tak wysoka ocena. To jednak można jeszcze zrozumieć, natomiast znak "Filmweb Poleca!" przy tym tytule to dla mnie całkowite zaskoczenie.

cytat:

"Aby pomóc naszym czytelnikom w podjęciu decyzji "na co wybrać się do kina", redakcja Filmwebu postanowiła nagradzać najlepsze filmy znakiem jakości Filmweb Poleca!.

Promocyjny znak jakości Filmweb Poleca! jest wyróżnieniem profesjonalnym przyznawanym przez redakcję Filmweb.pl - największej marki filmowej w Polsce. Nagradzamy tym znakiem filmy wyjątkowe, nie tylko artystyczne, ale i komercyjne, które naszym zdaniem zasługują na szczególną uwagę."

źródło:

http://www.filmweb.pl/%22Dom+z%C5%82y%22+ze+znakiem+jako%C5%9Bci+Filmweb+Poleca! ,News,id=56385

ocenił(a) film na 6

Ja także dopiszę się do tego tematu.

Film mnie wynudził mocno, a lubię różnorodne kino i nie stronię od filmów bez ciągłych strzelanin i wybuchów.

Prawdą objawioną ;) jest, że jedyną wielką rolą i jedyną silną stroną tej produkcji jest Christoph Waltz jako Pułkownik Hans Landa. Kiedy się pojawia wzbudza prawdziwe ciarki.
Reszta ani trochę mnie nie oczarowała, choć wiedziałem, że to film przegadany i właśnie tego oczekiwałem.
Oceniłem go na 4/10.