Devils Hunter, Błękitne Anioły ale mi zawsze ten film będzie się kojarzył z tytułem Ultra Force. Pierwszy raz go widziałem na VHS gdy miałem 9 czy 10 lat i dziwię się oglądając go po latach że rodzice pozwalali mi go oglądać. Najbardziej z tego filmu utkwiły mi w pamięci postacie mordercy Michaela (niby bezwzględny typ ale budzący sympatię) oraz długowłosej brunetki na motorze. Oczywiście nie można zapomnieć o niesamowicie seksownej, niepozornej ale z wielkim wykopem Moon Lee (chociaż zawsze byłem przekonany że jej prawdziwe imię to Mona). Do tych filmów warto czasami powrócić bo takich już się nie robi.
Ja swoją przygodę z Moon Lee zacząłem rok temu i to był właśnie mój pierwszy film z nią. Bardzo mi się spodobała i teraz jestem fanem jej filmów. Podoba mi się, że zawsze gra dobrą. Jest to jeden z lepszych filmów z nią, gdzie jest jej dużo. Muszę przyznać Ci rację. Takich filmów się już nie robi. Mimo tego, że jestem młodszym rocznikiem (93) i powinienem woleć nowsze filmy, to do takich będę miał taki sam sentyment jak Ty. Pozdrawiam :)
To bardzo miłe że ktoś z młodego pokolenia umie docenić kino z dawnych lat. Większość ludzi już prawie nie pamięta jakie to perełki kina akcji można było oglądać na VHS. Teraz większość takich filmów jest już coraz bardziej trudno dostępna.
Jestem jeszcze młodszy niż kolega wyżej (96), ale też wolę takie kino. I bardzo żałuję, że nie było mi dane obejrzeć za wielu filmów na kasetach VHS. A co do samego filmu, jestem fanem Moon Lee, Chia-Hui Liu, jak i niewymienionego tu Ka-yan Leunga, dlatego też bardzo przyjemnie oglądało mi się to dzieło.
O, dobrze wiedzieć, że jest taki kanał na Ytube, zerknę na pewno - już widzę, że są tam ciekawe filmy, jak dla mnie przynajmniej.
Ja widziałem ten film w 1991 roku na Vhs pod tytułem oczywiście Ultra force.
Na tej samej kasecie jako drugi film był Ultra force 2 (Devil Hunters).
https://www.youtube.com/watch?v=DqVq3t2EsEk&feature=relmf...
Polecam Tobie te:
Yes, Madam 1985
Royal warriors 1986
Righting wrongs 1986
In the Line of duty 4 1989
Iron Angels 1987
Iron Angels 2 1988
Iron Angels 3 1989
Killer Angels 1989 (Ultra force)
Devil Hunters 1989 (Ultra Force 2)
A jeszcze bardziej dopracowane są te filmy Johna Woo:
A better tomorrow 1986
The Killer 1989
Bullet in the head 1990
Hard-Boiled 1992
Ja również oglądałem go jako dziecko, jeden z najlepszych filmów made in Hongkong
Miałem ten film wraz z częścią drugą na kasecie VHS jako "Ultra Force 1 & 2", ale wolałem część pierwszą. Za dzieciaka lubiłem oglądać ten film, chociaż ostatni raz widziałem go chyba w 1996 roku. Mam sentyment do tego filmu, ale teraz bym się trochę bał go obejrzeć, gdyż mam świadomość tego, że to nie było arcydzieło filmowe. :)
O proszę to chyba znajomy kanału RetroBorsuka tu zawitał. Miło że masz podobne wspomnienia