Witam,jak wszyscy wiemy Aquaman jest pośmiewiskiem komiksowym,nie jest niczyim ulubionym superherosem bo jest bezużyteczny .Ale wydaje mi się że w filmie może mieć moc panowania nad oceanem -twórcy wprowadzili wątek mitologiczny (Diana ma być córką Zeusa) .Aquaman sam w sobie ma tylko moc komunikacji z fauną wodną,nadludzką siłę,kondycje ,wytrzymałość. Myślę że moc panowania nad wodą może mu dać Trójząb Posejdona.
Bezużytecznym pośmiewiskiem to jesteś ty i udowodniłeś to tworząc ten teat. To, że ty go nie lubisz, to nie znaczy, że inni nie. "Twórcy wprowadzili wątek mitologiczny" - jakbyś nie wiedział film jest na podstawie komiksów, gdzie normalnie występują bogowie. . "Ale wydaje mi się że w filmie może mieć moc panowania nad oceanem" "Aquaman sam w sobie ma tylko moc komunikacji z fauną wodną,nadludzką siłę,kondycje ,wytrzymałość. Myślę że moc panowania nad wodą może mu dać Trójząb Posejdona" - Wow jak ty to wymyśliłeś geniuszu. A tak, w komiksach to potrafi i to za pomocą trójzęba.
Według ciebie ma "tylko tyle mocy"? To taki batman/deathstroke czy punisher/iron man muszą być jakimś gównem. Aquaman może bez problemu zmierzyć się z supermanem, trójzębem przebiłby go na wylot, a w środowisku wodnym sup. nie miałby szans. Pewnie nie wiesz co to komiks więc zobacz wersje z flashpoint paradox'u albo injustice nieudaczniku xDD
Ej,ja lubie Aquamana. I nie naśmiewam sie z niego ,wg mnie to jedna z lepszych postaci w dc . I wiem po co wprowadzili motyw mitologiczny bo tak wygląsa geneza Wonder Woman w new52. I naprawde nie ogarniam czemu on jest taki mało lubiany,wg mnie po prostu nie poświęcono mu tyle czasu ile np Batmanowi czy Supermanowi.
Komiksy o Aquamanie czytałem,ale nie wiele bo trudno je zdobyć. Tylkp tam nie widziałem tego jak panuje nad wodą ,panowanie nad wodą było domeną Ocean Mastera.
PS : pisząc 'bezużyteczny i pośmiewisko' cytowałem tylko większość opini o nim ,które są nieuzasadnione wg mnie. A co do trójzębu - magicznego trójzębu używa Ocean Master który dzięki temu kontroluje oceany. Nie hejtowałem tej postaci.
Po prostu nie do końca znam możliwpści tej postaci. Próbowałem poszukać info o nim ale nigdzie nie było napisane że trójząb daje mu władze nad wodą.Trójząb wymieniono jako broń i nic więcej
Ja akurat z aquamenem komiksu nie czytałem tylko chyba 1 jego "występ gościnny". Ale polecam film animowany "flashpoint paradox" i grę "injustice: Gods Among Us" w których wyszedł bdb ;d
Widziałem Flashpoint i mi sie podobało . Aquaman to postać nieco zaniedbana , w grze injustice wyszedł świetnie ale wszystko troche spartolił jego kostium ,co prawda wiele postaci ma kiczowate suity ale oni chyba projektując go byli troche nie w odpowiednim stanie.Postać jest ciekawa jeśli chodzi o historie i osobowość. Ale wszystkich odstrasza ten kostium. No i te prześmiewcze komiksy też nie pomagają mu w ociepleniu wizerunku . A szkoda bo gdyby zrobili gre o nim albo animacje w której by sie wykaxał to postać byłaby bardziej lubiana.
Wg mnie Jason Momoa da nam godnegp Aquamana . Co prawda wizerunkiem odbiega od oryginału komiksowego ale czuje że to dobry wybór. Co prawda wolałbym Liama Mcintyre'a albo Josha Hollowaya . Może pokaża Ocean Mastera w filmie o Arthurze ,te wojny braci sie nie nudzą
ROFL, mnie osobiście to już zaczyna drażnić, suchy serial komediowy rozpropagował żałosny tekst "Aquaman sucks" i teraz każdy jak taki głupi przedrzeźniacz to powtarza. Nie, Aquaman nie jest pośmiewiskiem, jak nigdy nie miałeś styczności z tą postacią a chciałbyś ją poznać a nie masz dostępu do komiksów to przynajmniej obejrzyj jakieś seriale animowane lub filmy od DC. Nie wiem czy warto polecać Ci Flashpoint Paradox bo Aquaman tam zobrazowany jest alternatywną wersją siebie. Polecam Ci po prostu obejrzeć Justice Leage i Justice League Unlimited, tam masz prawdziwego Aquamana ;) Z resztą sam zerknij na ten fragment : https://www.youtube.com/watch?v=B8m6WxvZHmo
Wiesz ,ja oglądałem większość występów Aquamana ,tym pilot serialu z 2006 i wersje ze smallville . Trochę nie podobał mi się jego image w Batman Brave and the Bold ale postać uważam za jedną z najlepszych z DC comics (tuż po Deathstroke'u,Jasonie Toddzie i paru innych). Miałem styczność z tą postacią ale nie wiem czemu ludzie ją wyśmiewają ,postać nie była tak rozwijana jak np Batman czy Flash. Znam tę postać ale nie do końca i chce nadrobić straty . Dzięki za polecenie mi pewnych źródeł :)
Ogólnie to nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego postacie (w tym Aquaman) muszą tak długo czekać na film ze swoim udziałem .A jeśli już pojawią się gdzieś to zaliczają występy w serialach .Jak Deathstroke ,Red Hood ,czy Red Arrow. Każda z tych postaci miała duży udział w jakimś komiksie ale mimo to zostają pomijane