PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129800
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Po zwiastunach nie zapowiada się źle, jednak mam już kilka obaw. Po pierwsze dlaczego wszystko jest takie wyprane z kolorów? Ok, ja rozumiem film bardziej na poważnie, ale to nie oznacza, że wszystko musi takie szaro-bure! Po drugie boje się, że będzie zbyt dużo patetycznych dialogów. W Man of Steel za bardzo mnie to męczyło. Nie uważam, że powinny nie występować w ogóle. Jednak liczę na jakiś umiar. W Man of Steel mieliśmy ciągłe gadanie jaki to Clark jest wyjątkowy... w pewnej chwili miałem tego serdecznie dość.

_Zero_

A no i zapomniałem wspomnieć o jednym. Uważam, że Ben Affleck naprawdę dobrze wygląda jako Batman i jako Bruce (oczywiście oceniam na razie po trailerach). Dużo bardziej wiarygodnie, niż Bale.

użytkownik usunięty
_Zero_

Jeśli chodzi o kolory i tak jest lepiej niż w Man of Steel. Serio. Patetyczne dialogi będą i nie mam nic przeciwko temu, oby były dobrze napisane. Te w MoS były napisane tragicznie (oklaski dla Goyera), ale tutaj na szczęście Terrio może być ratunkiem.

W sumie masz rację co do patetycznych dialogów, a brak kolorów zawsze przeżyje. Na początku jak usłyszałem o tym filmie myślałem, że to będzie porażka. Do tego Ben Affleck jako Batman. Jednak teraz widzę materiały i czytam informację, to film wydaje się coraz ciekawszy i na pewno wybiorę się do kina. Obym się nie rozczarował jak przy Man of Steel, bo już nie zaufam filmom od DC.

_Zero_

Pamiętam ten cały ból dupy większości ludzi jak tylko podali do wiadomości, że Affleck zagra Batmana. :D Teraz się troszkę pozmieniało po tych materiałach. ;)

John_Shepard

Wygląda naprawdę o niebo lepiej niż Bale. Nie wiem oczywiście jak zagra, ale jego aparycja jak najbardziej pasuje i zapowiada się spoko. W ogóle z aktorami grającymi Batmana tak było. Fani byli przeciwni Keaton'owi, Bale'owi, o Clooney'u lepiej w ogóle nie mówmy :P