PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129800
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Skoro to kontynuacja człowieka ze stali to dlaczego tytuł filmu zaczyna się właśnie od Batmana skoro główną rolę odgrywa Henry Cavill jako Superman?

Kartell

Ehh DC buduje uniwersum jak Marvel ......

wort801

to w takim razie taki nieobeznany widz może pomyśleć, że to film o Batmanie itd.
To DC powinno odpowiedzieć jako Justice league przynajmniej wszystko byłoby jasne.

Kartell

Batman v Superman to taki wstęp to Justice league który też jest w planach ....

wort801

zgadza się, lecz ten tytuł odnosi się bardziej do Batmana niż do Supermana z tego tytułu wynika, że Batman gra pierwsze skrzypce, a Superman jest postacią drugoplanową.

Kartell

Ale to ma być ich wspólny film ....ale jeszcze nie Justice league

wort801

To jedynie zostało czekać na pierwszą zapowiedź jestem ciekaw w jakim kierunku poszli oby film był mroczny i dramatyczny.

Kartell

Plus na dodatek będzie jeszcze Wonder-Woman (piszę to ponieważ nie wiem czy czytałeś info o filmie)

wort801

Jeszcze Cyborg i Aquamen.

LordVader345

Tak ale oni tylko się pokażą w filmie raczej nie będą głównymi postaciami .

wort801

To wiem.A wiesz że Lois będzie miała tylko 1 scenę z Batmanem.

użytkownik usunięty
Kartell

A niech sobie odgrywa.

ocenił(a) film na 5
Kartell

To nie jest kontynuacja Człowieka ze Stali...Batman v Superman to jest jakby osobny film...Sequele Man of Steel wyjdą później...

Tomas505

Doucz się za nim cokolwiek napiszesz.

Batman v Superman: Dawn of Justice – oczekujący na swoja premierę amerykański film akcji, będący adaptacją komiksów DC Comics z udziałem postaci Supermana, Batmana i Wonder Woman. Film jest kontynuacją Człowieka ze Stali (Man of Steel) z 2013, a zarazem jest drugą produkcją wchodzącą w skład kinowego uniwersum DC Comics (DC Cinematic Universe). Obraz wyreżyseruje Zack Snyder, za scenariusz odpowiedzialni są Chris Terrio i David S. Goyer, zaś odtwórcami głównych ról są Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot, Amy Adams, Laurence Fishburne, Diane Lane, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons i Holly Hunter.

Powstanie filmu zostało oficjalnie zapowiedziane 20 lipca 2013 roku, na odbywających się w San Diego targach Comic-Con, zaś jego premiera światowa była pierwotnie planowana na rok 2015. Prace przedprodukcyjne rozpoczęły się w East Los Angeles College, natomiast główne zdjęcia ruszyły w maju 2014 w Detroit, w stanie Michigan.

Premiera Batman v Superman: Dawn of Justice została zaplanowana na 25 marca 2016

Źródło wikipedia.

Na tej stronie w pozostałych informacja masz inne "tytuły"
Бэтмен против Супермена: На заре справедливости
Batman vs. Superman
Batman Süpermene Karşı: Adaletin Şafağı
Man of Steel 2
Dawn of Justice
Sage & Milo
Батман vs. Супермен: Зората на Лигата на справедливостта
Batman e Superman: Alvorecer da Justiça
Batman protiv Supermana
Superman vs. Batman

ocenił(a) film na 5
Ertyer

Litości człowieku...Batman v Superman nie jest bezpośrednią kontynuacją Man of Steel...To jest jakby osobna historia , która ma nam przedstawić relację dwóch bohaterów Batmana i Supermana - dlatego Batman jest pierwszy w tytule bo film nie będzie skupiał się tylko i wyłącznie na Supermanie tak jak to było w Man of Steel.Twórcy potwierdzili to , że SEQUELE MAN OF STEEL wyjdą później i to właśnie te filmy będą bezpośrednią kontynuacją...czyli zapewne w 2018 lub 2019 wyjdzie Man of Steel II a Batman v Superman jest jakby osobnym rozdziałem/historią , która dzieje się w tym samym świecie.Rozumiesz już o co chodzi?

ocenił(a) film na 6
Tomas505

Ekhm... to jest kontynuacja "MoS"...

Film nie musi się nosić tytułu "Man of Steel 2" aby można go było nazwać sequelem, a "BvS" to właśnie BEZPOŚREDNIA kontynuacja i następstwo "MoS"..

"Man of Steel 2" (wątpię aby to tak nazwali) nie będzie już zwykłą kontynuacją, ale kolejnym solowym filmem z serii o Supermanie..

ocenił(a) film na 5
zombie001

Ja tam uważam Batman v Superman za osobny rozdział bo będzie opowiadał całkowicie o czym innym i wątpię czy jakoś w znaczący sposób rozwinie wątki Supermana..W filmie zobaczymy masę nowych postaci w tym Batmana , Wonder Woman czy nawet Aquamana... Za jakiś czas jak wyjdą nowe filmy o Supermanie to nie wiem czy do takiego pakietu filmów wejdzie BvS.Lepiej będzie jak ten film będą traktować jako coś odrębnego.

ocenił(a) film na 6
Tomas505

Jak ma nie rozwinąć wątków Supermana, skoro sam Snyder powiedział, że rozwiną to co pokazali w MoS i że wydarzenia tam pokazane będą miały duży wpływ na rozwój tego superbohatera o.O
Masa nowych postaci? Wraca większość z "MoS" + Luthor (główny przeciwnik eSa) + kilka nowych, które najprawdopodobniej i tak będą bardziej powiązane z Supermanem. Ze komiksowego świata Batmana jest właściwie tylko on.. i Alfred. WW to jakiś 10 minutowy wątek spajający wszystko w całość, albo nawiązujący do "JL". W przypadku Aquamana i Cyborga ja tam nie spodziewam się niczego więcej, jak cameo. Równe dobrze Snyder może zrobić epilog w stylu czołówki "Watchmen" i Aquaman gdzieś tam mignie, niekoniecznie w pełnej okazałości.

Myślę, że niektórzy przeceniają znaczenie tytułu "Batman v Superman". On ma zastosowanie tylko i wyłącznie marketingowe. Dam Katedrze głowę uciąć, że "BvS" równie dobrze mógłby się nazywać "Superman: 'jakiś podtytuł nawiązujący do Batmana'" i wyszło by na to samo =/

ocenił(a) film na 5
zombie001

Prawdę mówiąc...Zobaczymy w 2016 :) Mam nadzieję , że Terrio solidnie rozpisał główne postacie i , że każdy będzie miał swoje 5 minut ...Ogólnie to dziwi mnie to , że WB jeszcze nie zapowiedziało solowego filmu o Batmanie...Na 2017 nie wepchną to mam nadzieję , że wyjdzie w 2018...

ocenił(a) film na 9
Tomas505

A mi się wydaje że Batman może pokazać się w Suicide Squad.

Tomas505

To jest kontynuacja Man Of Steel, tytuł roboczy tego filmu brzmiał Man Of Steel 2, później został przemianowany na taki jaki mamy teraz.