PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 130 tys. ocen
5,8 10 1 129790
4,4 44 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Kilka gwiazd i dwóch super-bohaterów. Jak dla mnie trujące danie.
Czy ktoś wytłumaczy mi po co powstają takie filmy? A przede wszystkim po co ludzie idą na takie coś do kina.

woytex

Może z tego samego powodu co inne filmy ..czyli dla kasy ...a po co chodzi się do kina ?? aby film dał nam dobrą rozrywkę. Jeśli nie lubisz takich filmów to nie musisz oglądać ...

wort801

I znów wszystko sprowadza się do kasy i tzw. dobrej rozrywki. dorzućmy tam jeszcze galów ze swoim napojem, wikingów, człowieka pająka i hanibala lectera. Będzie ciekawiej i więcej rozrywki.

Wszystko jest oczywiście sprowadza się do gustu. Przeraża mnie tylko wielki poklask i schlebianie miernocie. Swój fotel w kinie chętnie odstąpię.

woytex

woytex w odpowiedzi na post: wort801 | minutę temu
"I znów wszystko sprowadza się do kasy i tzw. dobrej rozrywki. dorzućmy tam jeszcze galów ze swoim napojem, wikingów, człowieka pająka i hanibala lectera. Będzie ciekawiej i więcej rozrywki."
Ty tak na serio ??? Batman i Superman nie raz działali razem w komiksach,grach i w animacjach wiec nie rozumiem czego ty chcesz od twórców tego filmu ??

wort801

Nie lubię i nie śledzę komiksów. Przepraszam, Taki już jestem.
Może wsadziłem kij w mrowisko, bo patrzę na to z boku. Przyznaję, że tego nie rozumiem.
Dla mnie nie ma to sensu.

woytex

Ok zapytam inaczej co myślisz o połączeniu np Iron -Mana i Thora w Avengers (jeśli oglądałeś)??

wort801

Pewnie nie czai o co chodzi bo jak pisał ma zerowe pojęcie o komiksach i tych sprawach. Ale pewnie dałby filmowi 1/10.

ocenił(a) film na 7
woytex

Jak facet może nie lubić komiksów

woytex

Robią to dla fanów komiksów i dla ludzi którzy lubią takie filmy?

ocenił(a) film na 7
jacob_filmweb

dokładnie, szczegolnie jest to obowiązkowa pozycja ludzi interesujących się komiksami

jacob_filmweb

Ok. Rozumiem, ale po co łączyć dwa odrębne światy? Dodajmy tam jeszcze kapitana planetę, będzie dbał o ekologię. Będą ze sobą walczyć, ale po dwóch godzinach spędzonych w kinie zobaczymy, że generalnie się lubią i wspólnie uwolnią orkę.

Ja nie lubię komiksów, ale jeśli ktoś lubi, to mi to nie przeszkadza. Nie rozumiem tylko łączenia różnych tematów w jeden.

woytex

Dwa odrębne światy?? od kiedy to nie jest jeden świat ??coś ci mówi nazwa drużyny Liga Sprawiedliwych ??

woytex

Człowieku, widać że nie masz zielonego pojęcia o "tym świecie" i komiksach dotyczących Batmana i Supermena, dlatego daruj sobie takie opinie. Batman, Superman i inni superbohaterowie z DCcomics działali razem w animacjach, grach, komiksach. Ten film ma być wstępem do ich zjednoczenia.

jacob_filmweb

Ale podchodzicie do tego emocjonalnie. Rozumiem, że jest grupa fanów komiksów. Oki, nie mam z tym problemu, chociaż czuję się jak sąsiad bohaterów teorii wielkiego podrywu.
Wy się tym podniecacie i dostajecie wypieków na twarzy, a ja robię wielkie oczy i pytam wtf. Mam do tego prawo

woytex

A nie lepiej się dowiedzieć coś na ten temat z neta ?? zanim takie dziwne pytania się napiszę na forum ??

woytex

Masz do tego prawo jak najbardziej, dlatego idź na ten film do kina i baw się dobrze, może akurat Ci się spodoba i przekonasz się do takich produkcji.

woytex

NIE ZNAM SIĘ TO SIĘ WYPOWIEM - klasyka. Ja tam się nie wypowiadam w temacie telenoweli i występujących w nich postaciach, ani w Zmierzchach czy innych Potterach bo tego nie lubię i g*wno mam do powiedzenia ze względu na nikłą wiedzę w ich temacie. Ale ignorantem nie jestem więc ani nie zawracam wyznawcom tego gitary takimi prowokacyjnymi i idiotycznymi uwagami ani nawet się nad tym nie zastanawiam. Nie ma żadnego łączenia światów ignorancie - oni zawsze istnieli w jednym jak Asterix i Obelix, a to że do tej pory nie zostało to pokazane na ekranie to już inna sprawa.

ocenił(a) film na 7
woytex

Dwa odrębne światy? Przecież Batman i Superman są w tym samym uniwersum

użytkownik usunięty
woytex

Fakt, trochę wsadziłeś kij w mrowisko. Przede wszystkim źle zacząłeś, bo takie pytania mogą rozwścieczyć fanów i chyba powinieneś przewiedzieć negatywny odzew. Batman i Superman w komiksach od dawna żyją w tym samym świecie, tak samo jak inni bohaterowie. Bez wątpienia jest to szok dla osób, które postać Mrocznego Rycerza kojarzą tylko z trylogii Nolana. Musisz jednak uszanować fakt, że wiele osób woli właśnie takiego Batmana. Bardziej komiksowego, egzystującego w świecie razem z kosmitą strzelającym laserem z oczu, gościem potrafiącym biegać tak szybko, że przenosi się w czasie i pomiędzy wymiarami, a także z Wonder Woman - córką Zeusa. Tak, tego Zeusa z mitologii greckiej. Zresztą walka Iron Mana i Kapitana Ameryki nikomu nie przeszkadza. Dlaczego? Marvel przyzwyczaił was już do faktu istnienia tych postaci w jednym świecie. Teraz czas na DC.

Nie sądziłem, że wywoła to aż tyle emocji.
Podpisuję się jednak pod tym co napisałem, ja jako człowiek, który zupełnie nie interesuje się komiksami (ostatni jaki miałem w ręku to chyba kajko i kokosz). Jestem fanem kina, jako sztuki.
Komiks to nie fizyka kwantowa, a na temat ekranizacji komiksów chyba każdy może mieć swoje zdanie.

Otrzymałem odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Dziękuję Wam za oświecenie, ale chyba podziękuję i udostępnię swoje miejsce w kinie dla fanów takich klimatów.
Przepraszam Was, ale dla mnie jest to porównywalne z obcym vs. predator.
Pamiętajcie, że mam do tego prawo, tak jak i Wy macie prawo to zachwalać i oglądać kilka razy. Takie są minusy demokracji, nawet taki ignorant świata komiksów ma prawo się wypowiadać w ich temacie.
pozdr

ocenił(a) film na 7
woytex

Dużo razy będziesz powtarzał że jesteś ignorantem komiksów? Nie chcesz - nie oglądaj. Nawet nie zadałeś sobie minimum trudu by poszukać informacji na temat świata batmana i supermana, dlatego też nie oczekuj, że dostaniesz wszystko na tacy.

ocenił(a) film na 7
woytex

Pewnie po dla fanów, którzy kochają komiksy o superbohaterach i chcą zobaczyć ich adaptacje na duzym ekranie. Ale mogę się mylić...

ocenił(a) film na 7
woytex

Ale na Spider-Mana pójdziesz ;)

Ryloth

Zdecydowanie nie. Mój avatar nie jest hołdem dla spidermana.

ocenił(a) film na 7
woytex

Więc... dla pająków. Hmm.