PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 129 tys. ocen
5,8 10 1 129074
4,4 48 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Plotka:
Batman v Superman: Dawn of Justice (23 marca 2016) to będzie druga część filmu. Pierwsza, zatytuowana Enter the Knight - będzie miała premierę już 23 października 2015.

ocenił(a) film na 10
Tymonello

Ok w tym momencie kopara mi opadła.

ocenił(a) film na 7
matrix142

A plotka jest na podstawie zdjęcia czegoś, co podobno jest trailerem, który wyciekł.

A do tego, to brzmi całkiem prawdopodobnie - Batman v Superman skończyły zdjęcia mniej więcej w tym samym czasie, a Star Wars ma mieć premierę pół roku wcześniej. Mi się wydaje, że więcej post produkcji jest chyba w Star Warsach niż w Supermanie...

ocenił(a) film na 6
Tymonello

Post-produkcja post-produkcji nierówna :)

"MoS" miał dość długą to i przy "BvS" może ona trwać podobny okres czasu.

zombie001

Nie chodzi o to ile trwają prace nad post-produkcją a na kiedy jakiś cwaniaczek z marketingu w WB ustali termin żeby film wpuścić do kin.

ocenił(a) film na 6
superxxx

No ale przecież to jest ze sobą powiązane.. Nie wypuszczą do kin niedopracowanego filmu, a do lata postprodukcji nie zakończą, bo ta do "MoS" trwała bardzo długo. Film pewnie będzie gotowy na koniec roku, ale kto jest na tyle głupi, aby ustalić premierę blisko "SW:7"?

zombie001

Tak, ale od końca postprodukcji do wpuszczenia do ki może minąć trochę czasu. Jeśli będą obrabiać film w dwóch częściach to zdążą, mogli nie planować podziału a wpadli na to bo nakręcili bardzo dużo materiału; zastanawiało mnie czemu jest aż tak dużo scen z Batmanem i tu by się zgadzało że 1 część będzie bardziej o Batmanie.

ocenił(a) film na 6
superxxx

Plota o podziale na dwie części to bujda...

ocenił(a) film na 7
zombie001

Jak na razie jeszcze nie bujda, tylko plotka.
Do tego tytuły pasują:
Enter the Knight - Wejście Rycerza (Batmana), ale ze słuchu też "wejdź w noc", a potem
Dawn of Justice - świt sprawiedliwości, która następuje po tej nocy/rycerzu.

ocenił(a) film na 7
zombie001

Blisko? Dwa miesiące różnicy pomiędzy SW7 a Enter the Knight by było.

ocenił(a) film na 8
Tymonello

Gdzie ci ten Trailer wyciekł ?

ocenił(a) film na 7
nea_filmweb

Nie wiem. To zdjęcie:
http://www.cosmicbooknews.com/template.php?src=/sites/default/files/wysiwyg_imag eupload/1/batman-vs-superman-october.jpg
Miało być z niego. Ale wychodzi, że jednak nie wyciekł, skoro wyszło na to, że jednak nie będzie podziału.

ocenił(a) film na 7
Tymonello

Jednak sam Henry Cavill powiedział, że film nie będzie podzielony

Tymonello

To z tym podzieleniem filmu to był najgorszy bullshit jak do tej pory.

Tymonello

Pierwsze słyszę z o"Enter the Knight", ale pewnie tą fotka się sugerowano:

http://www.cosmicbooknews.com/content/batman-vs-superman-part-1-rumored-october- 2015