Z powodu roszczenia sobie praw autorskich producentów gry planszowej na podstawie której miał powstać film prace nad obrazem zostały wstrzymane po czym anulowane. Prawdopodobnie dla dobra ogółu bo gorzej zapowiadającego się filmu nie widziałem już dawno.
Podaj źródło, z którego czerpiesz takie rewelacje.
Poza tym jak się robi film na podstawie czegoś, to producent filmowy najpierw się dogaduje z twórcą bądź właścicielem praw autorskich danego projektu, a dopiero potem kręci film. Tu film jest ewidentnie już nakręcony, prawdopodobnie jest w fazie montarzu, czyli już jest za późno na wycofanie, najwyżej wytwórnia filmowa zapłaci jakąś karę, ale film trafi do kin!
Z nieoficjalnego źródła, którego nie mogęujawnić. Może kiedyś wyjdzie, ale w tym momencie jest w koszu.
Ah...to takie fascynujące...tajne źródła...tajni informatorzy...a tak z ciekawości, jak ja chcę grać w statki na zwykłej kartce w kartkę, to też powinnam się ubiegać o pozwolenie ze względu na prawa autorskie, czy może powinnam zostać "wstrzymana, po czym anulowana" :)
Jeśli nie wykorzystujesz danej marki do celów marketingowych nie musisz posiadać praw autorskich, jedno z podstawowych praw marketingu ;)
To po co piszesz, skoro nie masz nic do powiedzenia? :P Zapewniam, że chcemy więcej usłyszeć o wstrzymaniu po czym anulowaniu, o tajnych informatorach i najlepiej jeszcze dodajmy do tego ruskich szpiegów zajmujących się marketingiem. :D
To, że istnieją źródła, które są poza Twoimi możliwościami poznawczymi wyraźnie Cię przeraża, spokojnie, to nic wielkiego, zapewniam. To, że film to machina napędzająca różnego rodzaju marketing to oczywiste, polecam użyć choćby wikipedii i poczytać o marketingu i przemyśle filmowym. Hasła, które mogą Ci pomóc: marketing oraz Hollywood.
Hahaha, śmieszne, gdy ktoś o wątpliwym poziomie inteligencji stara się być złośliwy. ;D Zdaje się, że to Ty, chłopcze, nie wiesz, czym jest marketing, który tak się składa, że z powodzeniem od paru lat studiuję. Gratuluję swoją drogę powoływania się w argumentach na Wikipedię. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Dawno się tak nie ubawiłem.
Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie! Nie odpiszę już na Twe wypociny, bo choć śmieszne, to nie mam zamiaru rozmawiać z głupkiem, gdyż prowadzi to do zniżenia się do jego poziomu. Żegnam.
Erystyka. Tak myślałem, na niewiele Cię stać ;) Radzę wziąć korepetycję bo z tym poziomem wiedzy możesz mieć problemy z ukończeniem Twoich studiów ;) Możesz mi powiedzieć dlaczego nie powinienem w Twoim mniemaniu powoływać się na Wikipedię? Czy to coś złego?
pozwól że się wtrącę.
Co masz na myśli mówiąc (że tak sparafrazuje) że film nie jest przedsięwzięciem marketingowym?
hahaha, nie no wcale! haha uśmiać się można. Swoją drogą to ciekawe te studia muszą być, kierunek Lans&bans :D haha, większość Polaków to w Smerfolandii żyje, albo za żelazną kurtyną w dalszym ciągu! :)
"a od kiedy nakręcenie filmu jest celem marketingowym?" - o rany, zastanów się chłopczyku nad sensem zadawania tego typu pytań. Masz się za "niewiadomojakiego" fachowca, bo studiujesz? Śmiechu warte. Poziom Twojego języka oraz informacje, które starasz się przekazać, wskazują na kompletną ignorancję w powyższym temacie. Dlatego, nawet jeśli to Ty masz rację, jestem bardziej skłonny przyznać ją panu Modrzewiowi.
tak, film nakrecony, aktorzy odesłani do domów, promocja powoli rusza. film w postprodukcji a ty mówisz o wstrzymaniu ...
Nieprawda, nakręcili tylko trailer. Puścili go do sieci i się niestety nie przyjął. W związku z czym, jak napisał Modrzew88, produkcja została anulowana. jednym z powodów owej sytuacji jest właśnie bojkot twórców ww. gry.
Ciężka sprawa z tym filmem, ale na trailer addict jest w komentarzach wielokrotnie podejmowany temat fatum wiszącego nad tą produkcją.
modrzew88 zostal anulowanym trolem... filmu nie bedzie bo za duzo "marketingowych mysli" wokol niego było, panie Prynt
Nie Tobie decydować kto jest trollem i nie Tobie decydować kto przestaje nim być. Ja nigdy nie byłem trollem. Podałem jedynie infromację, która wydawała mi się ciekawa i ważna, a użytkownicy filmwebu jak zwykle nie zawiedli i ponownie udowodnili, że 90% tutejszych "znafców" to dzieciaki z podstawówki, które nieopatrznie znalazły się w internecie i próbują z niego korzystać, na własną zgubę zresztą. Gratuluję wszystkim kołkom, które tak zawzięcie wytykały mi kłamstwa nie mając za sobą żadnych argumentów.
Przepraszam, że odpowiadam z takim opóźnieniem, ale Twój pościk zaginął w gąszczu dużo ciekawszych wiadomości. Źródło podałem już wcześniej w innym temacie.
A pan Prezes znowu swoje "wiem, ale nie powiem".
Tu nie polityka tylko film, takie teksty nie przechodzą.
Dostałem cynk z wiarygodnego źródła: film po paru przejściach i chwilowych problemach jednak trafi do kin. Nie będę tu wymieniał mojego źródła bo chce ono zostać utajnione ale dodam że jest to potwierdzona informacja a zdobyłem ją wczoraj więc jest świeża jak świeże bułeczki ze sklepu.
P.S.: I kto tu teraz ma racje panie Modrzew88? Ja czy Pan? :P
nie karm trolla. Modrzew88 ma swój świat w którym ten film został anulowany, po prostu zaakceptujmy to :)