Po zwiastunie widać że film będzie dobry (przynajmniej lepszy od "Bitwy o Los Angeles" )
Ale najgorsze w takich filmach jest, że ludzkość znów wygra z obcymi, którzy dysponują 100x
lepszą technologią. Mogli by chociażby raz zrobić film, w którym ludzkość przegrywa
(możliwe że taki jest, lecz do tej pory takiego nie widziałem).
sporo takich jest! i to przegrywaja zazwyczaj w durny sposób:P jak i tych co wygrywaja w idiotyczny!:)
Terminator - dostają ale nie od obcych;
Wojna światów - dostają sromotnie, choć w końcu inwazja kończy się fiaskiem;
Matrix - wiadomo, prawie całkowita eksterminacja, ale znów nie przez obcych;
Wygląda na to że ludzkość woli dostawać łupnia od robotów które sama stworzyła, niż od najeźdźców z zewnątrz, Można pomyśleć że tak przegrana z maszynami jak i wygrana z kosmitami ukazuje potęgę cywilizacji.
polecam filmuy telewizyjne czy tzw klasy b gdzie ludzkosc przegrywa i to do konca np inteligentymi meteorytami albo inwazja komsitow ktorych rozloscilismy nasz głupota itp hahaha oj duzo ich bylo i zazwyczaj kosmici sa nienziszczalni jakbysmy faktycnzie nie dawali rady powalczyc eh zawsze w tego typu filmach nasza armia gdzies znika :P
Mówisz filmy telewizyjne lub klasy B, pamiętasz tytuły?
"Inteligentnymi meteorytami" - najwyraźniej trudno stworzyć przekonujący obraz kosmitów atakujących ludzkość.
nie pamietam tyle tego bylo ! pamietam taki wlasnie film ze spadaly meteoryty bo pierwszy jaki lecial byl statkiem kosmicznym i wojsko usa go zestrzelilo w atmosferze atomowka co sie pozniej okazal ze to byl statek dobrych kosmitow i oni sie zezloscili na nas hahaha :)
W "Porywaczach ciał" - świetny film - rzeczywiście wygrywają bez walki, tylko że tam nie jest powiedziane że ludzkość przegrywa.
Co do meteorytów to zgaduje że tytuł to "Deadly meteors from outer space"...
w dniu niepodleglosci tez niby wygralismy ale na orbicie byly jeszcze 2=3 gigantyczne statki mniejsze od statkow matki byly pokazane na fotkach satelitarnych i mowa o tym byla na poczatku filmu w sztabie generalnym! a ich przeciez nie zniszczyli..:) ps mozliwe ze to ten tytul:)
NO WLASNIE ALE ATAK ATOMOWY FINALNY MISTRZOSTWO!:d chociaz tam tez bezsensownie dostajemy po dupie:/
Już wiem! >>>(SPOILER "Dystrykt 9")
Jeden film który pokazał porażkę ziemian z rąk kosmitów a jednocześnie zyskał pochlebne recenzje to "Dystrykt 9". Mnie osobiście się nie podobał.
SPOILER
Sam koniec filmu - obcy wracają na Ziemię wieloma statkami. Bohater może pozostać obcym i żyć, lub wrócić do formy ludzkiej i starać się odeprzeć zmasowany atak kosmitów.
Wydźwięk jest ogólnie pesymistyczny dla ludzkości, ale jako że ludzkość została negatywnie przedstawiona w tym filmie to możemy uznać że dostaje to na co zasłużyła.
Tak było (choć nie brałem LSD). Kosmita powiedział że wrócą za 3 lata. Ten ekspert mówi że najprawdopodobniej aby wypowiedzieć wojnę:
http://www.youtube.com/watch?v=HicHPRZs6GI&feature=player_detailpage#t=74s
Co do powrotu na ziemię to rzeczywiście w filmie tego nie było, było tutaj pokazene:
http://www.youtube.com/watch?v=y3TQmCTWFbg
ale co ty mi pokazujesz mowmy o filmie ! żadnego ataku nei bylo wiec nie ma sensu dawac districtu jako rpzyklad!
Po zwiastunie widać? Bedzie pewnie ściema jak z Bitwą o L.A. czyli wszystkie sceny z efektami zebrane w trailerze! :-p
Jest taki... Nazywa się Skyline.
I wszystko było by fajnie gdyby nie to, że ten film (Skyline) jest po prostu cienki...
A no cóż - współcześnie w filmach po prostu hołduje się zasadzie według której przeciwnik niedoceniany (vel. dysponująca gorszą technologią ludzkość), jest najgroźniejszym przeciwnikiem.