PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540909}
5,9 76 tys. ocen
5,9 10 1 75995
4,9 21 krytyków
Battleship: Bitwa o Ziemię
powrót do forum filmu Battleship: Bitwa o Ziemię

Cóż, jeżeli ta gra ma ptencjał na taki film, to ja już czekam na premierę Pac-Mana, Tetrisa albo Lemingów:), Pal sześć że to kolejny film o inwazji Obcych, ale stwierdzenie że to coś ma być ekranizacją "Staków" to naprawdę podziwiam wyobraźnię twórców. No chyba że oprócz pola bitwy będą ukazane sztaby w Pentagonie i na Statku Kosmitów, gdzie prezydent USA i jaki władca Obcych siedzą nad podobną planszą i kierują flotami to wtedy to będzie miało coś wspólnego ze statkami:).

tc1987

"Cóż, jeżeli ta gra ma ptencjał na taki film, to ja już czekam na premierę Pac-Mana, Tetrisa albo Lemingów:)" - Poprostu przeczytałeś mi w myślach, jestes wielki za ten tekst !

ocenił(a) film na 5
lc77

A dziękuję i polecam się na przyszłość:).

tc1987

niestety... pacman juz jest... wpisz na youtube "pacman remi"... powiem Ci ze wyjatkowo udana i smieszna ekranizacja;)

ocenił(a) film na 8
enricopalazzo

ja czekam z niecierpliwością na Tetrisa, ciekawe jak tam zbudują napięcie? Czerwony klocek w ogóle się nie pojawi?

ocenił(a) film na 5
galadriela

Podobno ma go zagrać Samel L Jackson. Tetris 3 D, Nolan będzie reżyserem, film będzie bardziej realistyczny ;)

ocenił(a) film na 8
TomaszO1983

Jak Samuel zagra to wróżę kolejny hit :)

Lubię go i podejrzewam że włoży dużo serca w tę rolę :P

galadriela

Tetris też już zekranizowano : "Deep Impact" ;-))

ocenił(a) film na 8
askrim1

kuźwa mać!! I że też dopiero się dowiaduję :P

galadriela

I jeszcze Dzień Zagłady ale to była już, moim zdaniem, niezbyt udana ekranizacja, te klocki były jakieś takie okrągłe :P

ocenił(a) film na 5
enricopalazzo

Ale twórczość Remi Gillarda to nie film wysokobudżetowy:).

To tak jakby np. skecze w większych filmach Douga Wakera uznawać za remake'i "Ulicznego Wojownika" czy "Sędziego Dreda" bo udawał tam Bisona albo Sędziego:).

tc1987

Czy wy odróżniacie pojęcia "ekranizacja" i "INSPIRACJA"? Nie sugerujcie się kiepskim opisem na filmwebie.

ocenił(a) film na 5
kenexgro

To jeszcze gorzej. W takim razie czekamy na film, którego twórcy inspirowali się grą Tetris, albo chińczykiem :) Tak czy siak, w rzeczywistości ktoś napisał jakieś głupoty i można się z tego śmiać, nie ma co się napinać jak Najman przed walką z Pudzianem.

TomaszO1983

Pośmiać wiadomo, że się można, ale to już chyba czwarty taki temat. Co do inspiracji, nie rozumiem w czym problem. Niemal wszystko może stać się źródłem inspiracji.

tc1987

Staryyyy szacun!!! :D Uśmiałem sie do rozpuku!! :D

ocenił(a) film na 1
tc1987

Mnie bardziej zaciekawiło ,że studiu opłaciło się wpompować w ten projekt aż 200mln $.

użytkownik usunięty
DSLMarvel_Behnke

Nie wiadomo czy się opłaciło, film nie miał kinowego debiutu i można gdybać ile zarobi, jak będzie sukces i ludzie masowo wybiorą się do kin, to wyłożenie 200 mln $ się opłaci. W każdym razie przesłanki tej inwestycji były racjonalne.

ocenił(a) film na 5

"Nie wiadomo czy się opłaciło"

Co prawda po fakcie ale sam nie wiem - niby 300 milionów ponad 200 to się zwróciło ale doliczmy promocję filmu i td. to chyba nie byli nim specjalnie zachwyceni:).

użytkownik usunięty
tc1987

Mega klapa, z tych 300 mln $ mniej niż połowa wróciła do producentów filmu, reszta przypadła właścicielom kin. Po dodaniu kosztów promocji (pewnie z 50 mln $) wychodzi, że film wygenerował przynajmniej 100-120 mln $ strat, na etapie dystrybucji kinowej.