PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540909}
5,9 76 tys. ocen
5,9 10 1 76157
4,4 15 krytyków
Battleship: Bitwa o Ziemię
powrót do forum filmu Battleship: Bitwa o Ziemię

Nie lubię filmów, które po przejściu na mały ekran tracą na wartości. Co prawda nie oglądałem komentowanego filmy ale po zapowiedzi stwierdzam, że jest to właśnie taki film. Duży ekran na którym oglądamy wspaniałe efekty wizualne i idące z tym w parze potężne nagłośnienie zastępują nam ciekawą fabułę. Gdyby puścili taki film w telewizji byłby to zapewne kolejny megahit polsatu. Dla mnie nigdy w życiu efektowne wybuchy, latające statki, pościgi, strzelaniny nie zastąpią ciekawej, zaskakującej, poruszającej historii, klimatu który sprawia, że film zapamiętujemy na długo. Dla mnie jak film reklamuje się wybuchami to automatycznie mówi mi, że fabuła jest do kitu. Najnudniejszy film to oczywista walka dobra ze złem na skalę światową okraszony wspaniałymi efektami.

Amestan

Przecież tyle teraz tego sprzetu audio-video że ho ho. Kupujesz sobie film po premierze na płytce BluRay - odpalasz na 50 calowej plazmie z systemem audio 4x100 W + centralny i efekt jak talala. Nie trawie ludzi którzy narzekają na widowiskowe filmy, są filmy głebokie jak studnia i są filmy płytkie z wypełnionym ekranem po brzegi efektami specjalnymi, co w tym złego ?

ocenił(a) film na 7
Shambler

i z tym muszę się zgodzić :)
jak się ma w domu konkretny sprzęt audio video to do kina nie trzeba latać ;)
coś takiego słono kosztuje ale warto...
kiedyś o tym nie myślałem ale po zaopatrzeniu się w bardzo dobry sprzęt audio wideo zmieniłem zdanie
teraz już nawet mój tv 55 mi nie wystarcza i poluję na projektor
czasy i technika idą do przodu i uważam że jednak mocne pier.... nięcie się liczy w kinie w kwestii efektów audio wizualnych!!!
u mnie zaczęło się to dawno temu, od speeda i parku jurajskiego i zostało mi do dziś :)
trzeba umieć cieszyć się kinem... a nie narzekać :)