PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=474842}

Bibliotekarz III: Klątwa kielicha Judasza

The Librarian: Curse of the Judas Chalice
2008
6,6 19 tys. ocen
6,6 10 1 19285
5,0 4 krytyków
Bibliotekarz III: Klątwa kielicha Judasza
powrót do forum filmu Bibliotekarz III: Klątwa kielicha Judasza

jak można było w ten sposób upodlić świetną serię filmów o przygodach bibliotekarza? Jak reżyser nie miał pomysłu to powinien był zapytać o lepszy kogoś mądrzejszego od siebie.
Dość intrygująca koncepcja twórcza pokazująca Anty-Grala . Jednak film czyni z Judasza boga wampirów a Draculę ich prorokiem a nawet mesjaszem(bo powiedział do Simon PIJ MOJE DZIECKO Z TEGO KIELICHA)....i zabrzmiało to jak parodia ostatniej wieczerzy. Katolik którym jest główny bohater broni wampirzycy przed krzyżem bo straszyli ją ''ZLI CHRZEŚĆJANIE''. Też mi coś...a sam w swoich poprzednich filmach szukał świętych relikwii i miał wielki szacunek do Boga. Ten film jest tak głupi jak tylko coś może być głupie...Dałabym subiektywną ocenę 1\10.
A ja się jeszcze zastanawiam co w tym filmie jest romantycznego??????Nic bo ostre zęby mogą przegryźć wargi podczas całowania się z wampirzycą. Miłość do demona coś strasznego.....

ocenił(a) film na 6
Tropicielka

skąd wiesz, że katolik? szukał mitycznych relikwii, a że w zachodnim świecie większość legend ma źródła judeo-chrześcijańskie to też głównie gadżetów inspirowanych tymi legendami szukał. ale już ani excalibur, kamień filozoficzny, atlantyda, fontanna młodości, padora, latający dywan, podróżujący w czasie ninja, etc. chrześcijańskie raczej nie są. a już na pewno magia chrześcijańska nie jest. i w ogóle skąd "źli chrześcijanie"??? jak ty ten film oglądałaś? nie było nic o wierze. krzyż zwyczajowo chroni przed wampirami, czy ci rosjanie byli chrześcijanami, ani czy flynn był nie było ani słowa. jak to ludzie lubią sobie dopowiadać..

ocenił(a) film na 7
Tropicielka

Teoria z Judaszem jako pierwszym wampirem nie jest nowa. Osobiście uważam, że to szalenie ciekawy pomysł - usytuowanie rodowodu demonicznych wampirów w historii na wskroś chrześcijańskiej.
A co do miłości do demona - zgaduję, że nie słyszałaś o Lilith - demonicznej pierwszej żonie Adama ;)

ocenił(a) film na 10
Sol89

Biblipteka zbiera magiczne artefakty z całego świata. Flynn bronił Simone ponieważ była jego sojuszniczką i pomagała mu. Zdaje mi się, że po spotkaniu z magią i tyloma przedmiotami magicznymi trudno jest wierzyć w jedną religię. Albo zostaje się ateistą, albo akceptuje się większość z nich.