Budżet 140 mln, a w stanach i poza w weekend premiery zarobił w sumie około 40 mln . Maskaraa. Ja sie nie dziwie bo trailery i nawet obrazek z filmu jest tak tragiczny ze az oczy bolą.
Mówienie tuż po premierze, że film poniósł największą klęskę w historii jest lekkim przegięciem. Poczekaj 4 tygodnie i wtedy okaże się czy film ma szansę się zwrócić. Film do tej pory zarobił już ponad 50 mln dolarów i ciągle zarabia, także samo to już nie stawia go jako największą klapę. Także uważam, że o znaczący zarobek będzie trudno, ale zyski z kin, dvd, pieniądze z odtwarzania filmu w TV, to wszystko sprawi, że film się zwróci. Należy też pamiętaż, że film nie wszedł jeszcze do kin we wszystkich krajach.
co takiego ci nie odpowiadalo w tym filmie?? mozesz wymienic 5 tragicznych rzeczy??
140 mln $!!! Poszło w ...
Ja żałuje wydanych 75 zł (zabrałem dwójkę dzieciaków ze sobą). Nawet dzieci narzekały na poziom tego filmu znaczy bajki.
No i jednak nie miałeś racji. Było tak jak przewidywałem- za granicą film zarobił naprawdę duże pieniądze i dzięki temu znaczącej porażki nie będzie. Są kraje gdzie takie nieco kiczowate filmy znajdują uznanie np Rosja, Chiny, Japonia. Film ewidentnie miał trafić w gusta tamtych odbiorców (zwłaszcza azjatyckich) i tak się stało. Także znaczącej porażki finansowej (o największej nie mówiąc) nie ma, jedyna duża porażka, którą przyniósł ten film to ta artystyczna. Nie chcę go oceniać, bo nie dałem rady obejrzeć (CGI i treść zbyt mnie raziły), ale dawno rzaden wysokobudżetowy film tak mnie od siebie nie odrzucił.