To jest czyste arcydzieło. Bez dwóch zdań.
Dawno nie widziałem filmu tak wzruszającego, poruszającego, keidy potrzeba mocnego i brutalnego a do tego perfkecyjnie wykonanego i zagranego. Ten obraz jest piękny... W najlepszym tego słowa znaczeniu. Samo piękno -
muzyka [cud! mmmmm... :) ], aktorstwo [Gibson! i nie tylko....], zdjęcia i bardzo ładne krajobrazy, scenariusz [ten film tak gra na emocjach... tak porusza, tak wciąga... na prawde brak słów...]
TO TRZEBA ZOBACZYĆ. ABSOLUTNA KLASYKA I JEDEN Z NAJLEPSZYCH I NAJPIĘKNIEJSZYCH FILMÓW JAKIE KIEDYKOLWIEK PWOSTAŁY.... [OSCAR ZA NAJLEPSZY FILM TO ZA MAŁO....]
Koniecznie !!!
....sorki... nie miał Oscara tylko za Najlepszy Film...
zasugerowałem się tym, ze tylko ten ejst wymieniony na moim DVD...
Zgodzę się w 100% Ten film jest wybitny w pełnym znaczeniu tego słowa, lepszego jeszcze nie widziałem. Ma niezwykły, intrygujący klimat, fenomenalne sceny batalistyczne, bardzo dobrze zrealizowane i pomyślane. Doskonała reżyseria Mela Gibsona, świetna gra wszystkich aktorów. Scenariusz to mistrzostwo, bardzo przemyślany, rzetelny. Świetne zdjęcie, niezwykłe krajobrazy, wnętrza, niezwykłe budowle warowne. Znakomita, przepiękna muzyka, szkockie dudy brzmiały wspaniale. Film tak ściska za serce, że szkoda słów, jako dramat wprowadza nieraz w głęboki smutek. Jest pełen doskonale użytego patosu. Braveheart to film z wielką klasą, perfekcyjny technicznie, również z pewnym przesłaniem. To wręcz film który pokrzepia serca. Nie mam słów który mógłbym go opisać.
MAJSTERSZTYK!!!