PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1052}
8,1 408 tys. ocen
8,1 10 1 407638
7,3 50 krytyków
Braveheart - Waleczne Serce
powrót do forum filmu Braveheart - Waleczne Serce

Arcydzieło!

ocenił(a) film na 10

Widziałem ten film już z kilkanaście razy ale nawet jakbym go widział 100 razy to i tak mi się
nigdy nie znudzi. Prawdziwy geniusz w swojej klasie 10/10

ocenił(a) film na 7
mikruzzo

NIe wiem co tam jest takiego arcy... Sa filmy, ktore uwielbiam, ale terminem "arcydzielo" nie szafuje w stosunku do nich...

ocenił(a) film na 9
jasiu15

Jasiu... jest wiele osób na tym świecie, które mianem "arcydzieła" nazywają rzeczy, które dla innych mogą wydawać się niczym.
A film ten jest na mojej "liście" najlepszym filmem jaki dotąd obejrzałem.

ocenił(a) film na 8
jasiu15

Film jest arcydziełem, co potwierdza nawet ilość zdobytych nagród. Ogólnie bardzo podobny do Gladiatora, ale bardziej realistyczny i według mnie ciekawszy.

ocenił(a) film na 10
mikruzzo

widziałem tylko raz, ale... ZAJEBISTY;D. Na razie jestem zajęty na kolejny 3-godzinny seans;D ale na pewno kiedyś znajdę czas;D ARCYDZIEŁO;D

ocenił(a) film na 9
Nightmare5

Prawda , jest bardzo realistyczny i w dodatku muzyka jest po prostu genialna. Jest to najlepszy historyczny film który widziałem.

Sorrent

Ja go nie traktuję jako filmu historycznego, bo jest parę rażących nieścisłości - m.in. księżna Izabella i William NIGDY się nie spotkali a co dopiero romans!
Ale jako film kostiumowy, dla mnie bomba. Muzyka, gra aktorska, nieszczęsliwa miłość w średniowieczu no i koniec bardzo wzruszajacy.
10/10

użytkownik usunięty
mikruzzo

zgadzam się w 100 procentach!!!!!! ARCYDZIEŁO!!! wspaniała gra i reżyseria Mela Gibsona

użytkownik usunięty

Ty chyba nie widziałeś wspaniałej gry.

użytkownik usunięty

uważam , że Mel Gibson w tym filmie gra wspaniale. to moje własne zdanie, kto powiedział że muszę mieć takie samo zdanie co ty

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się jak najbardziej że Mel Gibson świetnie zagrał swoją rolę i jak zawsze ze swoim charakterystycznym uśmiechem na twarzy

użytkownik usunięty
mikruzzo

dokładnie ;)

ocenił(a) film na 10
mikruzzo

dla mnie ten film to też Arcydzieło!!! z ręką na sercu oglądałam go ze 100 razy i nigdy mi sie nie znudzi..Mel Gibson po prostuu...ahhh...i muzyka rewelacyjna druga według mnie na świecie po Ostatnim Mohikaninie;p Gladiator fajy ale nie porównywałabym go d Braveheart'a.

ocenił(a) film na 10
formiko

widziałem już go kilka razy, niema co tutaj się czepiać o odstępstwa od historii, tak samo można potraktować 300 i to co się działo pod termopilami ale nie na film historyczny poszły miliony tylko na 300, chociaż ten film w jakimś stopniu przypomina "walczne serce" ,ilm jest rewelacyjny.

kruk029

kurde... dacie wiare że mam już 16 wiosen i jeszcze nie oglądałem tego filmu -_- nigdy nie mogłem się w sobie zebrać ale kiedyś to nadrobie.