Widziałem ten film już z kilkanaście razy ale nawet jakbym go widział 100 razy to i tak mi się
nigdy nie znudzi. Prawdziwy geniusz w swojej klasie 10/10
NIe wiem co tam jest takiego arcy... Sa filmy, ktore uwielbiam, ale terminem "arcydzielo" nie szafuje w stosunku do nich...
Jasiu... jest wiele osób na tym świecie, które mianem "arcydzieła" nazywają rzeczy, które dla innych mogą wydawać się niczym.
A film ten jest na mojej "liście" najlepszym filmem jaki dotąd obejrzałem.
Film jest arcydziełem, co potwierdza nawet ilość zdobytych nagród. Ogólnie bardzo podobny do Gladiatora, ale bardziej realistyczny i według mnie ciekawszy.
widziałem tylko raz, ale... ZAJEBISTY;D. Na razie jestem zajęty na kolejny 3-godzinny seans;D ale na pewno kiedyś znajdę czas;D ARCYDZIEŁO;D
Prawda , jest bardzo realistyczny i w dodatku muzyka jest po prostu genialna. Jest to najlepszy historyczny film który widziałem.
Ja go nie traktuję jako filmu historycznego, bo jest parę rażących nieścisłości - m.in. księżna Izabella i William NIGDY się nie spotkali a co dopiero romans!
Ale jako film kostiumowy, dla mnie bomba. Muzyka, gra aktorska, nieszczęsliwa miłość w średniowieczu no i koniec bardzo wzruszajacy.
10/10
zgadzam się w 100 procentach!!!!!! ARCYDZIEŁO!!! wspaniała gra i reżyseria Mela Gibsona
uważam , że Mel Gibson w tym filmie gra wspaniale. to moje własne zdanie, kto powiedział że muszę mieć takie samo zdanie co ty
Zgadzam się jak najbardziej że Mel Gibson świetnie zagrał swoją rolę i jak zawsze ze swoim charakterystycznym uśmiechem na twarzy
dla mnie ten film to też Arcydzieło!!! z ręką na sercu oglądałam go ze 100 razy i nigdy mi sie nie znudzi..Mel Gibson po prostuu...ahhh...i muzyka rewelacyjna druga według mnie na świecie po Ostatnim Mohikaninie;p Gladiator fajy ale nie porównywałabym go d Braveheart'a.
widziałem już go kilka razy, niema co tutaj się czepiać o odstępstwa od historii, tak samo można potraktować 300 i to co się działo pod termopilami ale nie na film historyczny poszły miliony tylko na 300, chociaż ten film w jakimś stopniu przypomina "walczne serce" ,ilm jest rewelacyjny.