PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1052}
8,1 408 tys. ocen
8,1 10 1 407684
7,3 50 krytyków
Braveheart - Waleczne Serce
powrót do forum filmu Braveheart - Waleczne Serce

... pol godziny filmu, 15 minut reklam, a do tego jeszcze lotto ; /. Odbieraja one urok filmu, nie mowie tylko o tym filmie w ogole kazdemu filmowi ktory posiada w sobie jakas glebie jakis wewnetrzny spokoj...
5 razy go ogladalem w tym wlasnie na polsacie.Znam harmonogram reklam wprost na wylot ; P wiem w jakim momencie bedzie reklama.Mimo to powstrzymam sie od wyrzucenia telewizora przez okno badz tez rozplatania go siekiera i zachowam stoicki spokoj i wyrozumialosc ; D i obejrze go ponownie.
A i jeszcze jedno gdyby ktos chcial abym podzielil sie z moja tajemna wiedza na temat harmonogramu reklam to prosze napisac na forum ; D

A w sumie po co to komu ...

To bylo glupie ... ; D

Milego ogladania zycze ; ]

pozdro ; )

harry9115

To jest jakis harmonogram? Ja myslalem, ze zawsze w rownych odstepach sa reklamy. Napisz co nieco o nim.

ocenił(a) film na 9
kilroy

heh ; D nie no tak smialem ale tak serio to jest tam jakis ; P reklame puszczaja w jakims dramatycznym momencie albo waznym ;D to taki chwyt wiesz zeby ludziska nie odeszli od telewizorow bo az umieraja z ciekawosci co sie stanie pozniej :P to tak jak z telenowelami jakby film byl podzielony na odcinki ;D

harry9115

no raczej... robią coś takiego, że puszczają najpierw krótki blok reklamowy, żeby ludziska które sie zdziwiły, że takie krótkie. następny blok jest jakieś 5 razy dłuższy ale więcej wiary już przy nim siedzi z nadzieja, że "zaraz sie skończą"... :P

ocenił(a) film na 6
harry9115

no i wlasnie z tego powodu wynaleziono pilot do telewizora, by w momencie pojawienia sie tych "jebanych kulek babek" i maryli rodowicz reklamujacej lody na patyku, mozna bylo spokojnie wybrac kanal dajmy na to 33 i zobaczyc jak na tv pl Tadeusz Lomnicki daje wspanialy i pouczajacy wyklad na temat sztuki filmowej ;P

kilroy

Reklamy irytują, denerwują i wkurwiają, ale na czymś te prywatne programy muszą zarabiać.Spójrzcie na TVP, niby nie przerywają filmów reklamami ale oni mają pieniadze z abonamentu.Ludzie płaca a czy oferta programowa TVP jest ciekawsza?Chuja.Jak kupujecie film z gazetą za 5pln to tez na początku macie reklamy RMF FM czy innych sponsorów.To jest fajne?Pewnie że nie!Ale takie są realia.A gdy kogoś doprowadza to do szału, zawsze mozna wypozyczyć bądź kupić dany film.Teraz przyzwoite,dobre a nawet wybitne filmy na DVD kosztują w granicach 20 pln.

mood20

Gdyby 2, 3 stacje nie mialy monopolu, zyski Solorza i Waltera oczywiscie zmniejszyły by się, lecz konkurencja wymusiła by do wiekszego szacunku dla odbiorcy. Nikt nie neguje obowiazujacego w kapitalizmie prawa przedsiebiorcy do zysku, niestety... kapitalizmu u nas nie ma, a wlasciciel Polsatu serwujacy nam obesrane reklamami 11 letnie filmy jest w 10 najbogatrzych ludzi w tym kraju.

Własnie poszła inf ze Wildstein zostal wywalony i zastapiony jakims aparatczykiem Pisowskim. Pewno Samoobrona i Lpr zagrozily wyjsciem z koalicji widzac mizernie wygladajace slupki poparcia i chca miec reżimówke bardziej dla siebie względną niz dla innych. Bronek był niewygodny bo niezalezny. :D Zycie ucieka a jak swiat swiatem wladza zawsze ma w dupie ludzi, ich czas, ich pieniadze. Mozna przynajmniej to dostrzegać, chociaz moze lepiej dac sie oglupic i byc szczesliwym.

ocenił(a) film na 6
harry9115

Najgorsze sa te reklamy W T R A K C I E filmu, zapierdalajace pol ekranu, zapowiedzi jakis nowych fantastycznych programow na polsacie. To frustruje do tego stopnia, ze ma sie ochote wyrzucic tv za okno.

ohoho widze ze nie tylko mnie sie to udziela:D

użytkownik usunięty
skoczmnie

Noi te dzieciaki które nie pozwalają przełączać, bo przecież zaraz się skończą reklamy a przegapisz <hehe ja> :D

harry9115

Nooo ch.. mnie strzela! Już wyłączyłem polshita i jutro ide do wypożyczalni po Bravehearta...

kendo777

reklamy samo zlo a jeszcze gorsze kuleczki lotto w jakims dramatycznym momencie filmu. i jakby malo bylo po kuleczkach lotto znowu reklama, potem to co polsat poleca a potem reklama nie wiem po co , zeby sobie czlowiek utrwalil czy jak?

harry9115

Z jednej strony doskonały film, a z drugiej perspektywa spedzenia wieczoru przy zasra...ch reklamach i tracenie życia na ogladanie gów..o mnie obchadzacych proszkow do prania i "wyciagu z fiuta". Zastanawia mnie tylko dlaczego raptem pare programow na poczatku lat 90tych dostalo koncesje. Czemu obok tvp1 tvp2 tylko ten syfny polsat z disco polo byl dostepny. Była jakas aukcja koncesji czy co ? Czemu na poczatku byl tylko polsat a pozniej sie okazalo ze mozna jeszcze wykroic pasma na inne stacje... a kto je dostal ? haha

Nie wiem jak szanowni forumowicze ale ja ogladajac ten wyborny film na polsaracie mam wrażenie ze wolna Polska to wlasnie taki zaprzedany układnym ludziom kraj. Serwuje sie ludziom w telewizji igrzyska i wmawia ze ich głos oddany na ta czy inna grupe sprzedawczyków jest istotny i cos zmienia.

Może by tak rebelia ? ;)

ocenił(a) film na 9
Bernadotte

Popieram wszystkich tutaj licznie zgromadzonych aczkolwiek jak już ktoś wspomniał, takie są realia i jedyne co możemy zrobić to wypieprzyć odbiornik poza obszar naszego odziaływania, biorąc jednak pod uwagę dobro tegoż odbiornika, dzięki któremu obaczymy jeszcze nie raz dobre kino jak "Braveheart" proponuję wyjść na czas tego niegodzistwa marketingowego i zjeść kanapkę albo wypić aktimela...
Chociaż z tą rebelią to nie taki zły pomysł. Trzeba tylko utworzyć i wyszkolić odziały szturmowe, których zadaniem będzie oblężenie i sforsowanie murów siedziby polsatu :-) Kto dowodzi?

_Pablos_

Mel Gibson !!!

:D Jak na moj gust nadawał by się.

ocenił(a) film na 9
Bernadotte

tylko, że go poćwiartowali a to trochę komplikuje całą sprawę......:D :D

użytkownik usunięty
_Pablos_

Nic mi nie wiadomo o poćwiartowaniu Gibsona. To chyba postac przez niego grana została poćwiartowana. Czyli Mel moze dowodzić...<lol>

ocenił(a) film na 9

Gibson się nie nadaje. Gibson grający Wiliama się nadaje :D

ocenił(a) film na 10
harry9115

Najbardziej frustrujące są reklamy puszczane dosłownie 5min przed końcem filmu. Są to najczęściej te krótkie;/ Dobrze że pierwszy raz Braveheata oglądałem na VHS

ocenił(a) film na 9
Rafko

Jednym zdaniem: Reklamy przerywane filmem :( Szkoda gadać

ocenił(a) film na 9
Rafko

Jednym zdaniem:Reklamy przerywane Filmem. ehhhhhhhhhhh Szkoda gadać