PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1052}
8,1 408 tys. ocen
8,1 10 1 407697
7,3 50 krytyków
Braveheart - Waleczne Serce
powrót do forum filmu Braveheart - Waleczne Serce

ten film jest slaby i cienki jest calkowitym amatorem, a nie znawca kina i nie wie o czym mowi. To jeden z najlepszych filmow w historii kina i nic ani nikt tego nie zmieni. Pozdro dla wszystkich wielbicieli Braveheart i Mela Gibsona.

w21965

Zdaje sobie sprawe, ze na wielu ludziach ten film robi piorunujace wrazenie, ale zabijcie mnie, bo ja zobaczylem go po raz trzeci i poza kostiumami i muzyka nic mnie w tym filmie nie ruszylo. Filmow, ktore zadzialaly podobnie jest cala masa. Dla mnie, i daje glowe, ze dla calej rzeszy innych wielbicieli kina ten film po prostu jest i tyle.

ocenił(a) film na 9
Jiimmii

Nie wiem gdzie w Polsce mieszkacie wy czyli ludzie, którzy mówią, że ich Braveheart kompletnie nie ruszył. Wszystkich, których znam doceniają ten film. Nawet tacy ignoranci jak ty doceniają w nim chociażby wspaniałe rzemiosło filmowe.
Tylko kostiumy i muzyka? Chłopie, z czym do ludzi?

_Pablos_

Ludzie, nie zalamujcie mnie. Im czesciej spotykam takie opinie, tym bardziej widze, ze nie mozna sie wypowiedziec jak cywilizowany czlowiek. I wy mowicie, ze kochacie kino... To juz Rob Roy byl bardziej realistyczny, sama historia Braveheart jest tak heroiczna, pelna wznioslych hasel. Ja nie uwierzylem. Swietne sceny walki, realistyczne. Poza tym nikt mnie nie przekona do tego filmu, bo czwarty raz to nie wiem, czy bedzie mi sie chcialo go ogladac.
Napisalem ten komentarz najlagodniej jak potrafie z szacunku dla tyyylu wielbicieli. Mieszkam w Krakowie, nie chodze do multipleksow, Ars, Barany, Pasaz to moj drugi, trzeci i czwarty dom <kropka>

ocenił(a) film na 9
Jiimmii

Jak ktoś mówi, że taki film jak Braveheart to tylko kostiumy i muzyka to zapominam o etykiecie i wolności wypowiadania się i po prostu szlag jasny mnie trafia. Co ty wiesz o Bravehearcie? Oglądasz go i widzisz hollywoodzką produkcję i Mela Gibsona pijaka a nie widzisz zwykłego, czystego kina. Jak się krytykuje, to się mówi co jest w tym filmie nie tak a nie wymienia kilka dobrych elementów aby uspokoić delikwentów mojego pokroju a potem stwierdzasz, że cię nie rusza. I to ma być argument?

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

Wiesz..., to tylko jego opinia... i na moje powiedział dobrze to co chciał i dobrze to uwzględnił...
Mnie Waleczne Serce przypadł do gusty..., stawiam go na równi Gladiatora czy Ostatniego Samuraja. Te trzy filmy najbardziej poruszyły mnie z gatunku. Braveheart jest pełen doskonałych walk i ukazuje bohaterstwo..., to wspaniały film (bynajmniej dla mnie). Oglądałem go po raz 6 i jeszcze mi się nie znudził :D

ocenił(a) film na 9
Tybii

Ja już nawet nie wiem ile razy oglądałem a za każdym razem wydaje mi się jeszcze lepszy

_Pablos_

widziałem go tylko raz i naprawdę niezły przez ok 3 godziny oglądania ani razu nie odczułem że się nudze :)

ocenił(a) film na 9
_Pablos_

Film jest rewelacyjny. Nie rozumiem ludzi, krtórz mówią, że to nic wielkiego a tym bardziej takich, którzy uważają, iż był beznadziejny. A jeszcze są tacy wielbiciele pseudoaktorów (np. Paris Hilton) i prymitywnych Anerykańskich komedii, których tematem przewodnim jest sex. Nie chce nikogo urazic, ale takie jestt moje zdanie.

ocenił(a) film na 10
HekateV

w21965 MA RACJĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Tybii

Tybii,
Gladiator i Ostatni Samuraj są niezłymi filmami, tak jak np jeszcze Rob Roy, Ostatni Mohikanin czy nawet 13 Wojownik... Ale PRZEPAŚĆ, jaka dzieli te filmy od Bravehearta jest jak otchłań bez dna... Waleczne Serce to dla mnie arcydzieło, zgadzam się w 100% z jednym z przedmówców - z każdym kolejnym seansem film wydaje mi się lepszy i bardziej poruszający. Być może jest on przesiąknięty 'hollywodzkim' klimatem, ale kto lepiej zna się na robieniu filmów, niż Amerykanie? :)

Braveheart, the Shawshank Redemption, Requiem for a Dream... 3 filmy, któe zrobiły na mnie największe wrażenie.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Herbold

Ale Gladiator trzyma Bravehearta za kostkę nad tą przepaścią :)

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

Tylko dlatego, ze Russel Crowe ma dłuższe ręce niż Tom Cruise :p

ocenił(a) film na 9
Herbold

Tom Cruise to konus, nawet jakby udało mu się wspiąć to i tak byłby nizszy od Crowa :)

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

Mały ale wariat :))

ocenił(a) film na 9
Herbold

EEE przypuscmy ze istnieje osobowe zycie po zyciu, jakas arkadyjska kraina, czy biblijny raj, w którym znalazłby sie szlachetny William Wallace, Murron i piekna angielska ksiezniczka, to jak myslicie kogo by, ze sie tak trywialnie wyraze, pukał Pan Wallace? ;]

ocenił(a) film na 9
Francez

Na pewno nie Angielkę...:D

ocenił(a) film na 9
_Pablos_

Dlaczego nie Angielkę? Urocza był z niej gwiazdeczka;] Ja szczerze mówiąc nie miałbym wątpliwosci, co do obiektu mojej ughghhh... (wieloznaczne chrząkniecie) szlachetnej miłosci. Angielka (alez to przyszne kwiecie!) w raju, to własnie ona byłaby moją boginią, a ja najwierniejszym czcicilem jej wdzieków. Ohh co ja bym tam z nią nie wyrabiał ]:> lepiej pozostawie opis tych erotycznych akrobacji bo jeszcze dostane bana za demoralizowanie forumowiczów smiałymi opisami, gdy on lezy mi na ramieniu w lubieznym przegieciu...

Francez

To nie była angielka, tylko francuzka. To Izabela Francuska z dynastii Kapetyngów, córka króla Francji - Filipa IV Pięknego, żona przyszłego króla Anglii Edwarda II oraz matka jego następcy, czyli Edwarda III.

w21965

Może się nie znam, ale mnie w tym kinie nic nie poruszyło ani zachwyciło. Dno totalne. Jeden z najgorszych filmów świata.

ocenił(a) film na 9
Davus

Rzeczywiście się nie znasz...

_Pablos_

A może Ty się nie znasz? :P I tak zdania nie zmienię. No, może widziałem w życiu ze trzy bardziej przereklamowane filmy. Ale 3 maksymalnie. :P

ocenił(a) film na 9
Davus

Wiesz, twoje zdanie to twoje zdanie a fakty to fakty. Wystarczyły mi jedno zdanie aby stwierdzić, że się nie znasz: "Dno totalne. Jeden z najgorszych filmów świata." Same skrajności i zero obiektywizmu...

_Pablos_

Nie bylem skrajny w wypowiedzi, a pomimo tego nie chciales jej sluchac, wiec to z Toba jest cos nie tak, hipokryzja jest najgorsza rzecza, a ty ja reprezentujesz w 100%, skrajniaku z drugiego brzegu!!!