To nie jest zwykła historia, to coś o wiele więcej. To nie jest jakaś kolejna głupia komedia romantyczna, której chodzi tylko o jedno - to coś naprawde o wiele więcej. Po pooglądaniu filmu czułam się, mówiąc w przenośni tak jakby "czołg po mnie przyjechał". Po prostu jestem niesamowicie zaskoczona! Tego nie da sie opisać. Ta muzyka..... Te oczy...... Po prostu nie potrafie opisać mojego zachwytu...... Naprawde godny polecenie film!! Ta historia daje tak wiele do myślenia. Naprawde cudowny :) Pozdrawiam wszystkich którzy się ze mną zgadzają :*
Może u mnie nie wywołał on aż tak wielkich emocji, lecz również go uważam za b dobry...
Podchodziłem do filmu z dystansem, jednak moja słabość do Szkocji dała o sobie znać i film mnie "porwał" baaardzo mocno :]
Coprwada bazuje on luźno na prawdzie historycznej, jednak doskonale oddaje klimacik. Można by się przyczepić do kilku scen, ale ogólnie rzecz biorąc film (w moim przekonaniu) jest świetny i dzisiejszym filmom "historycznym" (w mniejszym lub większym stopniu) dużo brakuje (co można tłumaczyć ciekawą historią W.W).
Każdy może różnie odbierać ten film, jednak mi również "dał do myślenia" i wszystkim go gorąco polecam.
pozdrawiam:)