klasyka kina, film świetny, absolutnie jedyny w swoim rodzaju. Od tej produkcji nic podobnmego w tej tematyce nie dorastało Braveheartowi do pięt. Świetna gra, świetny scenariusz, znakomita realizacja, świetne sceny batalistyczne. Film niesamowicie wciąga i wzrusza. Oskar dla tego filmu to mało. Tu powinni dawać megaoskary:)
Zgadzam się z Tobą w 99%.Nie mogę przyznać racji w tym,że nic w tej tematyce nie dorasta 'Braveheartowi" do pięt,bo nie widziałam innych filmów w tej tematyce. Ale Braveheart to piękny i wzruszający film. Moja ocena mówi sama za siebie:10/10!!!!ARCYDZIEŁO!!!!
Film jest wspaniały, całkowicie się zgadzam. To arcydzieło, choc nie jedyne tak wielkie dzieło Mela Gibsona.
To moje ulubione quote z BRAVEHEART:
"just one chance, to come back here and tell our enemies that they may take our lives, but they'll never take... OUR FREEDOM"
W takiej chwili wszyscy jesteśmy Szkotami :) Kto jak nie Polacy i Szkoci wiedzą więcej o walce o niepodległość :p
10/10
Mój pierwszy film, który mogłem okrzyknąć mianem "ulubionego"
P.S. Jest jeszcze jeden cytat:
"Your heart is free. Have to courage to folow it"
albo ten, który mnie osobiście bardzo wzrusza:
"I have nothing. Men fight for me because if they do not, I throw them off my land and I starve their wives and children. Those men who bled the ground red at Falkirk fought for William Wallace. He fights for something that I never had. And I took it from him, when I betrayed him. I saw it in his face on the battlefield and it's tearing me apart."