PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1052}
8,1 408 tys. ocen
8,1 10 1 407638
7,3 50 krytyków
Braveheart - Waleczne Serce
powrót do forum filmu Braveheart - Waleczne Serce

Zainteresowała mnie jedna rzecz.
Nasza Księżniczka dała Wallace'owi truciznę (nie wiedziała że ją wypluł), natomiast dopiero po tym wydarzeniu, zaczęła błagać o litość dla niego.
Wydaje mi się że to nie do końca ta kolej rzeczy.

Z góry postaram się zbić argumentację że tłum się zebrał i go oczekiwał - nikt nie sprawdził czy żyje, Isabelle mogła być prawie pewna że trucizna przez Willa została połknięta. Powinna tylko oczekiwać okrzyków złości i rozczarowania, jako że więźnia w jej mniemaniu nie powinno być. Zamiast tego zaczęła swoje błagania.

Drugim argumentem może być że to w końcu kobieta, co osobiście uważam za argument wyjątkowo perfidny i nie na miejscu! Nawet kobiety nie myślą aż tak mało logicznie...

ocenił(a) film na 10
Widurr14

o ile dobrze pamiętam nie było mowy o truciźnie ale o tym, że po wypiciu Wallace nie będzie czuł bólu

ocenił(a) film na 9
twistedPork

ok, ale dlaczego może nie czuć bólu?
po "głębszym" zastanowieniu - może na przykład umrzeć :)

środki przeciwbólowe jakie by nie były, zażyte w nocy, raczej nie działają do rana włącznie.
chyba że zabijają :)

alternatywą jest to, że mogła mu to coś dać tuż przed świtem i rzeczywiście nafaszerowałoby go to przeciwbólowo.
jest to jakieś logiczne wytłumaczenie.

ocenił(a) film na 10
Widurr14

Oj chyba niedokładnie uważałeś przy oglądaniu filmu ona powiedziała: wypij to uśmierzy ból ale on nie chciał wypić bo mówi że go otępi i może coś powiedzieć coś czego nie chce na przykład błagać o litość króla
nic nie było mowy o truciźnie

ocenił(a) film na 9
Gienek16

fakt, teraz mam - oglądałem w oryginale bez napisów i widocznie źle zrozumiałem.
dzięki za zwrócenie uwagi oraz wyjaśnienie :)
pozdrawiam