PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465494}

Brzydka prawda

The Ugly Truth
2009
6,9 133 tys. ocen
6,9 10 1 132719
5,1 15 krytyków
Brzydka prawda
powrót do forum filmu Brzydka prawda

Jakie znacie

użytkownik usunięty

Filmy o typowych, prawdziwych, madrych nieudawanych i nieprzekolorowanych relacjach damsko - meskich. Bohaterami sa osobniki plci przeciwnych, wrecz szablonowe, ale prawdziwe, czyli zachowanie, wymowa i wyglad typowy dla odmiennych gatunkow, a nie np ze facet ma cechy meskie i kobiece czy na odwrot, jak napisalem szablonowe postaci , takie jak powinny byc (choc niedokonca idealne, jak w zyciu). Wiem ze rzadam duzo ale prosze o pomoc bo potrzebuje na romantyczny wieczor. Wierze ze takie filmy istnieja a nie tylko ten jeden. Prosze o wasze propozycje

W wieczory ja sięgam po To właśnie miłość / Love Actually lub Holiday :)

użytkownik usunięty
miki20061

te te wymienione sa super choc oczywiscie lepszy byl Love Actually. Widzilem rowniez 500 dni milosci, powrot do garden strate, 50 pierwszych randek, keith (choc to nie komedia, ale b fajne), Notting Hill, i to chyba te najlepsze jakie sobie przypominam

ocenił(a) film na 4

Nie wiem, czy zrozumiałam dokładnie (odpadają te oczywiste historyjki silące się na humor (Brzydkie prawdy itd.), w których niemal od razu wiadomo jakie będzie zakończenie), ale spróbujmy. Kierując się wysokimi ocenami również wymieniłabym To właśnie miłość oraz Holiday, niestety ktoś mnie ubiegł, a więc:
- Ja cię kocham a ty śpisz - chyba najfajniejszy film z Sandrą Bullock jaki oglądałam, jak na komedie romantyczną jest bardzo spokojny,
- Kłopoty z blondynką - mimo, że większość filmu ciągnie się to warto obejrzeć dla zakończenia,
- Do siedmiu razy sztuka - z założenia odpowiada typowej komedii romantycznej, ale ma w sobie coś co jakoś zmienia ten typowy ton - nie wiem, nie umiem tego nazwać
Tak patrzę po ocenionych przez siebie komediach romantycznych i wiele z nich(jak dla mnie) jakoś nie odpowiada temu gatunkowi - w sensie, albo są to bardziej komedie bez romantyczne(miłość jest na dalszym planie), albo ciepłe filmy na podniesienie samopoczucia lub wręcz przeciwnie.