PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465494}

Brzydka prawda

The Ugly Truth
2009
6,9 133 tys. ocen
6,9 10 1 132720
5,1 15 krytyków
Brzydka prawda
powrót do forum filmu Brzydka prawda

Schemat znany od dekad – niedobrana para zakochuje się w sobie. Nic, czego kino romantyczne z Hollywood nie przerabiałoby do znudzenia, na wszelkie możliwe sposoby. A jednak to kino wyróżniające się na plus, głównie dzięki odstępstwu od prezentowania wybiegu maślanych oczu...

Zamiast tego mamy do czynienia z bohaterami na pierwszy rzut okaz całkowicie nie do polubienia.

Katherine Heigl prezentuje się jak zwykle ślicznie (jej aktorska nijakość tu w ogóle nie przeszkadza), ale prawdziwym magnesem jest Butler (potrafi rzucić fuckiem, więc film zasłużył na R-kę), który po serii występów w filmach sensacyjnych, znakomicie odnalazł się w konwencji filmu romantycznego. Jego zadziorność, krzywy uśmiech i mrożące spojrzenie sprawdza się o niebo lepiej niż popisy mazgajów próbujących swych sił w tym gatunku.

Niezależnie od tego, czy film się spodoba, lub nie, wieńczący całość morał (znany od pokoleń) trzeba wziąć sobie do serca – ładna kobieta nie szuka wymuskanych, lalusiowatych lekarzy, ale nieogolonych, dobrze zbudowanych drani. Taka brzydka prawda…

Moja ocena - 5/10

użytkownik usunięty
Grifter

Surowo oceniasz filmy widzę.

ocenił(a) film na 5

Ależ skąd, mam bardzo miękkie serduszko :)
Moje 5 gwiazdek, znaczy – fajny film, bez ekscytacji, ale i bez zawodu :)

Swoja drogą, to jedna z fajniejszych komedii romantycznych, jaka w ostatnim czasie się pojawiła…