PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465494}

Brzydka prawda

The Ugly Truth
2009
6,9 133 tys. ocen
6,9 10 1 132720
5,1 15 krytyków
Brzydka prawda
powrót do forum filmu Brzydka prawda

Pytanie

ocenił(a) film na 10

Mam pytanie do tych co oglądali film.

Moja 12-letnia siostra chciałaby zobaczyć ten film, ale nie wiem czy nie będzie tam scen mocno nieodpowiednich do jej wieku. Wiecie, np. takich jak w jednym z wątków w 'To właśnie miłość' (ci co oglądali pewnie wiedzą o co chodzi).

Jak myślicie, czy 12 lat to dobry wiek, by zobaczyć ten film???

ocenił(a) film na 7
dominika_site

ogladałam ten film i uważam że nie jest on odpowiedni dla 12letnich dzieci.
co prawda, nie znajdziesz tam wielu "ostrych" scen, aczkolwiek cały obraz
obraca sie wokół tematow związanych z seksem, a wypowiedzi bohaterów
pozostają bardzo jednoznaczne...mimo to film jest jest bardzo zabawny,
zachęcam do obejrzenia, a siostrze puść lepiej Epoke Lodowcową 3, pozdr

ocenił(a) film na 10
dominika_site

Dla mnie Twoja siostra ma za mało latek ^^ xD

ocenił(a) film na 9
dominika_site

film nie nadaje się dla 12latki, zdecydowanie :)
teksty są nieprzystosowane do takiego wieku

oveja_negra

bez przesady z tą epoką lodowcową, dzisiejsze dwunastolatki są trochę inne niż kilkanaście lat temu. ja to pamiętam ;) ale mimo wszystko tego filmu bym jej nie polecała

dominika_site

Film jest dla widzów od 12 lat.
wiec chyba twoja siostra moze isc. :)
ja dzisiaj byłam na tym filmie .
i zgadzam sie ze teraz dwunastolatki wiedza wiecej kiedyś. ;dd

AddisonShepherd

od 12? nie wiedziałam... nie powiedziałabym. ale - różni ludzie są w różnym wieku na różne rzeczy dojrzali. więc to właściwie zależy od tego, jaka siostra jest :)

Narysowana

Film jest dosyć wulgarny jeśli chodzi o słownictwo, więc to zależy jak dobrze czyta.. ;)

Ducha

ha:P nie sądzę jednak, żeby nie znała tych słów... gorzej jeśli nie zrozumie sensu, bo wtedy to w ogóle nie będzie miało sensu

powtórzę: ja na Twoim miejscu siostrze filmu bym nie puszczała. poczeka parę lat:P

Narysowana

Niech dzieci pozostana dziecmi. To nie jest film dla 12-latki

ocenił(a) film na 10
dominika_site

FILM NADAJE SIĘ DLA 12LATKI I JEST CAŁKIEM WPOZO !!!!!!!!!!

OCZYWIŚCIE NAŻECZONY MIMO WOLI BYŁ LEPSZY, BO TO GENIALNY !!! MOŻNA BYŁO ŚMIĆ SIĘ PRZEZ CAŁY FILM ALE "BRZYDKA PRAWDA" JEST CAŁKIEM CAŁKIEM POŚMIAĆ SIĘ TEŻ MOŻNA DOSYĆ !!!! NAPEWNO TROCHĘ GORSZA OD "NAŻECZONEGO...." ALE W KOŃCU "NAŻECZONY MIMO WOLI" TO NAJLEPSZA KOMEDIA ROKU WIĘC "BRZYDKA PRAWDA'" TO FILM KTÓRY I TAK SIĘ SPISAŁ JAK NA KOMEDIE, BYŁO NAPRAWDE KILA SWIETNYCH MOMENTÓW, MOŻNA BYŁO SIĘ POSMIAĆ. POLACAM JEŻELI KTOŚ CHCE SIĘ ODPRĘŻYĆ I ODPOCZĄĆ OD ŻYCIA CODZIENNEGO!

1. NARZECZONY MIMO WOLI
2. kAC vEGAS
3. BRZYDKA pRAWDA

ocenił(a) film na 8
dominika_site

Ja powiem tak: ja córkę puściłam i bardzo jej się podobał. Wprawdzie moja ma lat 13, ale to zmienia faktu.

ocenił(a) film na 8
dominika_site

moze isc ale nic z filmu nei zrozumie bo poruszane sa w nim relacje damsko-meskie i seksistwoskie kawaly wiec polowe filmu bedzie siedziec i zastanawiac sie "dlaczego wszyscy sie smieja?" ;] to nei jest film dla dzieci i nei chodzi tu o sceny czy aluzje tylko problemy jakie poruszaja bohaterowie

ocenił(a) film na 9
Bydghost

hm ja w sumie mam 14 lat i ten film strasznie mi sie podobał ! chociaz to 2 lata roznicy, wiec nie wiem jak to moze byc z 12 latka