PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465494}

Brzydka prawda

The Ugly Truth
2009
6,9 133 tys. ocen
6,9 10 1 132720
5,1 15 krytyków
Brzydka prawda
powrót do forum filmu Brzydka prawda

po zwiastunach i po opisie widać, że to może być fajna komedia, ale mam pytanie czy bedzie w kinach z lektorem? bo jesli nie to raczej nie wybiore sie ;P

spaim

Film jest swietny. Widzialam go za granica w kinie, po angielsku i plakalam ze smiechu. Jak dla mnie wszystkie filmy powinny miec tylko napisy, bo mozna ewentualnie zweryfikowac czy z oryginalem. Polecam CI ten film w kinie, na prawde jest swietny :)

spaim

W polskich kinach nie wyświetla się filmów z lektorem. Wszystkie filmy są z napisami, wyjątek stanowią te dla najmłodszych które są dubbingowane.

ocenił(a) film na 9
Sabcia

Nie cierpię dubbingu, lektor przejdzie jak nie ma wyjścia.Tylko NAPISY albo bez!!!

Czy wy nie rozumiecie,że lektor i dubbing niszczą film?

Rozumiem ,że nie zna się angielskiego ale ....

ocenił(a) film na 8
Wojtek_dpo

Zgadzam się w 100% z przedmówcą! Nienawidzę dubbingu :/ Chyba, że w bajkach.

Pamiętam, jak kiedyś oglądałam "Przyjaciół" z dubbingiem na Canal+ i części żartów po prostu nie rozumiałam. Jak obejrzałam te same odcinki w oryginale, uświadomiłam sobie, dlaczego - pewne kwestie po prostu straciły znaczenie! Na przykład jak można przetłumaczyć "Again, you're welcome" na "Witam ponownie", kiedy w oryginalnym kontekście chodziło o "Jeszcze raz, nie ma za co!"?

Tłumaczenie niestety nie raz jest dziełem osób myślących inaczej, dlatego zdecydowanie jestem za napisami. Na szczęście, jak ktoś wyżej wspomniał, w polskich kinach wszystkie filmy z ograniczeniem wiekowym powyżej 12 roku życia są z napisami.

spaim

No i całe szczęście, że są z napisami ;). Mi lektor i dubbing przeszkadzają, bo wolę oryginalny głos aktorów