Surrealistyczny thriller - nie wiem jak ten film określić - nie komedia, to pewne.
Możesz uargumentować jakoś swoją opinię?
Osobiście się z nią nie zgadzam. Jedyną zaletą tego filmu jest to, że niestety wzbudza jakąś ciekawość odnośnie tego co jeszcze się może wydarzyć. Niestety - ponieważ nic ciekawego, zaskakującego się nie dzieje. Miało wyjść coś oryginalnego a wyszło "nic". Większość scen jest głupia, nieśmieszna, niestraszna i nudna. Wszystko jest przewidywalne, chociaż oglądając film cały czas tli się nadzieja na jakiś zaskakujący zwrot, wytłumaczenie. Nic z tych rzeczy. Film słaby i głupi.
Groteska pełną gębą. Symbolika jak dla mnie dość prosta, chociaż daje do myślenia, bo wytłumaczeń miałbym nawet kilka. Przewidziałeś kto odejdzie, kto zostanie? Sceny niestraszne? A czemu by miały być?! Słaby i głupi, bo nie dostałeś wytłumaczenia na tacy. A wcale nie jest to takie trudne!
Szczerze mówiąc, minęło już trochę czasu od mojego seansu, a że film nie zapadł mi jakoś szczególnie w pamięci to moje odpowiedzi będą dość ogólne. Tak, przewidziałem kto odejdzie a kto zostanie mniej więcej w połowie filmu. Nie było to trudne obserwują jakie przemiany przechodzą bohaterowie. Oglądałem ten film z nastawieniem, że jest to thiller, horror, stąd napisałem, że sceny nie są straszne. Teraz widzę, że gatunek to dramat, komedia. Nic śmiesznego tam nie doświadczyłem. Sceny, które chyba miały takie być, były żenujące. Za to dramatem jak najbardziej można określić ten film.
Szkoda, że tak dawno oglądałeś film. Co by było, gdyby Twoje mądrości już w połowie filmu okazały się objawem ignorancji? Co jeśli ten, który odszedł, to ten sam, który został?
Właśnie szukam odpowiedzi bo nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam zakończenie. Mogę prosić o kontakt na prv
Prędzej surrealistyczny , dziwaczny komediodramat. Thriller to gatunek mający duże odniesienie do realnej rzeczywistości ,nie posiadający ekscentrycznych cech , metaforycznego, symbolicznego charakteru. Nie ma dreszczowców surrealistycznych w dosłownej formie.